Skocz do zawartości

[Piekary Śląskie i okolice]

zedzik82

Rekomendowane odpowiedzi

no ja też mam takie plany, teraz na sobotę szukam kogoś by tak ze 120-140 zrobić

p.s. na dziś ktoś chętny na wspólny wyjazd?

W sumie wyszło 155km wczoraj - jak dla mnie jest bardzo fajny dystans. Do końca sezonu planuje jeszcze machnąć 200km kiedyś - może się uda. 

W sumie wyszło 155km wczoraj - jak dla mnie jest bardzo fajny dystans. Do końca sezonu planuje jeszcze machnąć 200km kiedyś - może się uda. 

Na pewno się uda, miło było spotkać na TdP. Mam nadzieję, że zaś wspólnie gdzie się wybiorę z wami. Niezły trening MTB z szosami wychodzi, rozwija kondycję i przelotowe strasznie.  :laugh:

To samochodem ktoś startował ? :D DEVILEK był podobno (jeśli to mowa o niedzielnym IC)

No i panowie, jakas ustawka w sobote lub niedziele? Moznaby sie wybrac na jakis dalszy wypad do 150km? Jakies propozycje?

Jakie wasze wrazenia po MS IC? Byl ktos? Organizacja super lecz szkoda ze skonczylo sie tak:

To byl jeden z samochodow techn. , z ktorego robiono fotki. Laska, ktora cykala zdjecia przez szyberdach, wpadla do srodka i nacisnela przypadkowo pedal gazu. Samochod dachowal i wpadl do rowu.

Dzis jesli ktos zainteresowany, luzny i spokojny trening. Start o 17.00 z Muchowca na Parkingu.

To byl jeden z samochodow techn. , z ktorego robiono fotki. Laska, ktora cykala zdjecia przez szyberdach, wpadla do srodka i nacisnela przypadkowo pedal gazu. Samochod dachowal i wpadl do rowu.

Dzis jesli ktos zainteresowany, luzny i spokojny trening. Start o 17.00 z Muchowca na Parkingu.

nie powinienem, ale czytałem Twoją odpowiedź jadąc samochodem i przez bite kilka minut śmiałem się z tej sytuacji :)

Ty pewnie na szosie jeździsz co ? wogóle ktoś z tego wątku kręci na MTB?

Tak, generalnie w tym watku to sami szosowcy

trochę zatem generalnie kicha, że wątek MTB jest tylko w bikersach a tam wszyscy z zagłebia lub kato, a Bytom to gdzie zaklasyfikować no ? :P może tu zaglądają jacyś "górale" więc warto się tu czasem odezwać :D

Wiesz, zalezy gdzie jezdzisz, bo jezdzimy spokojnie, bez zawrotnego tempa, srednia do 30km/h, jezdza tez z nami czasem inni na mtb. Poprostu preferujemy drogi asfaltowe w rejonach o malym natezeniu ruchu. Wiec jak co wpadnij kiedys.

Co do Bytomia, to jest watek jesli chodzi o mtb, z tego co pamietam obejmuje Swietochlowice, Bytom, Chorzow. Poszukaj.

Tak dla zachety masz 2 linki do filmikow z wypraw z zeszlego roku ;-)

potaram się dołączyc jak będzie okazja, póki co jutro odpada bo w góry ciśniemy z bikersami... codo wątku z Bytomiem, to nie kojarzę... cisza tam wszędzie, sam jeden założyłem i nikt tam nie pisze, ciągle na bikersach piszemy :)

Wiesz, zalezy gdzie jezdzisz, bo jezdzimy spokojnie, bez zawrotnego tempa, srednia do 30km/h, jezdza tez z nami czasem inni na mtb. Poprostu preferujemy drogi asfaltowe w rejonach o malym natezeniu ruchu. Wiec jak co wpadnij kiedys.
Co do Bytomia, to jest watek jesli chodzi o mtb, z tego co pamietam obejmuje Swietochlowice, Bytom, Chorzow. Poszukaj.

Temat Bikersow sledze, obseruje gdzie jezdzicie. Moze kiedys wybiore sie z wami. Z nami natomiast czesto goscil Filip (Biker90), wiec moze conieco ci poopowiadac.aha, a temat Swietochlowic, Chorzowa i Bytomia z tego co pamietam pochodzi od niejakiego Skorpiona, ktory podluguje sie gwara slaska.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Dla chetnych powstal nowy watek regionalny "Tychy i okolice" zwiazany z kolarstwem szosowym. W niedziele jest organizowany wyjazd na gore Zar w Miedzybrodziu. Start o 10.00 spod hotelu Piramida na Paprocanach. Dystans okolo 130-140km, tempo spokojne okolo 25km/h. Wiecej info w watku.

Dla innych chetnych rozpoczynaja sie spokojne jesienno-zimowe treningi IC, bez scigania sie, wysokiego tempa. Jest to luzne mielenie, gadki, szmatki na majej tarczy. Dystans okolo 100km, start w kazda niedziele o 10.00 na placu IC.

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Z tym cały czas to byłbym ostrożny ale są okresy naprawdę suche i przyjemne, nie pamiętam takiej zimy. Ostatnie był też cieple ale ta jest naprawdę łagodna. Mocniejszej zimy (przynajmniej u nas) były 2, może 3 zrywy. A tak naprawdę przyjemnie. Brakuje jednak kilku stopni więcej na naprawdę dłuższe wyjazdy :>

Ale już coraz bliżej, dni dłuższe, jeszcze trochę i temp zacznie rosnąć solidniej.

Jak teraz patrzę na tydzień pogodę to bez specjalnie deszczu, słońce i chmuty- +3 do +8 więc bardzo przyjemnie!

• 2 tygodnie później...

Cześć Wszystkim. Szukam ludzi początkujących jak ja z okolic Piekar Śląskich do wspólnych treningów i wojaży. Chciałbym robić wypady 2 razy w tygodniu, najlepiej środa/czwartek i niedziela na trasach do Ogrodzieńca, Pogorii, Częstochowy itd. Mam nadzieję, że znajdą się jacyś chętni :) Ewentualny wypad do Pyrzowic mógłby być możliwy już jutro jeśli temp utrzyma się powyżej 10 stopni :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...