Skocz do zawartości

[Piekary Śląskie i okolice]

zedzik82

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś poszło całkiem dobrze - dystans krótki ale po małej awarii(kapeć) już nie było czasu na dokręcenie do pełnej setki.

Uważajcie na drodze na Chechło - jadąc między domkami od strony Świerklańca w pewnym momencie zabrali spory kawałek asfaltu na całej szerokości.

Jak dla mnie ok

Ja bylem popoludniu podjazdy robic. Forma slaba cos ostatnio, przez ta pogode tez nie ma jak jezdzic. Ale podczas urlopu cos sie podszlifuje.

Co do fotelikow, to ogolnie polecam z mozliwoscia regulacji przechylu, czyli do spania. Najpopularniejszym w polskiej dystrybucji jest fotelik firmy HAMAX. W kazdym sklepie dokupisz do niego czesci i akcesoria. Ten z mozliwoscia regulacji to jest model SLEEPY i SIESTA. Siesta jest modelem jeszcze wyzszym, kilka dodatkowych bajerow. Ceny tych fotelikow wahaja sie okolo 300-400zl.

Drugim fotelikiem, troche mniej popularnym, poleconym mi na tutejszym forum to fotelik o nazwie OK BABY SIRIUS. Polecajacy okresli go jako 'mercedez wsrod fotelikow' Widzialem go na wlasne oczy i faktycznie jest ladny, masywniejszy, taki troche tron krolewski, nie wiem jak z waga. Mankament- cena, jest drozszy okolo 100-150 zl od fotelikow Hamaxa wymienionych wyzej, czyli cena waha sie miedzy 450-600zl.

Jedli chodzi o mnie, zakupulem fotelik uzywany na Tablica.pl, model Hamax Siesta za 190zl. Z fotelikami generalnie jest tak, ze dziecko szybko z niego wyrasta, bo w koncu samo zaczyna jezdzic na rowerku, dlatego wydaje mi sie, ze nie ma sensu kupowac nowego, bo przy sprzedazy nie odzyska sie tych pieniedzy. Druga sprawa, foteliki rowerowe uzywane sa w dobrym stanie, ze wzgledu na ich przeznaczenie nie jest latwo je zniszczyc, wyeksploatowac, dlatego warto pomyslec nad fotelikiem uzywanym. Pozdro

Mi teraz niestety terminy nie będą się wstrzeliwały poza weekendami (albo max ~7:00 albo letnie wieczory ok 19:30), niemniej Moloch89 z kolegami wyżej coś w tygodniu wyskrobiesz. W tym wątku chyba tylko szosowe trasy są.

Nowe oponki Kojaki są kapitalne. Z bieżnikiem niewiele się zmieniło bo poprzednie były blisko semi-slicków ale utrata paruset gram jest odczuwalna :)

ed: Moloch89=> w profilu masz ładne kraje. Wycieczki robisz 100% na rowerze? Solo, w jakiejś grupie? Pozazdrościć.

ed2: ktoś chętny na sobotę ok 10-11 jakieś ~110 pokręcić? Jak nie będzie deszczu, ale widzę póki co że będzie ~23'C i tylko lekkie chmurki więc super.

Mi teraz niestety terminy nie będą się wstrzeliwały poza weekendami (albo max ~7:00 albo letnie wieczory ok 19:30), niemniej Moloch89 z kolegami wyżej coś w tygodniu wyskrobiesz. W tym wątku chyba tylko szosowe trasy są.

Nowe oponki Kojaki są kapitalne. Z bieżnikiem niewiele się zmieniło bo poprzednie były blisko semi-slicków ale utrata paruset gram jest odczuwalna :)

ed: Moloch89=> w profilu masz ładne kraje. Wycieczki robisz 100% na rowerze? Solo, w jakiejś grupie? Pozazdrościć.

ed2: ktoś chętny na sobotę ok 10-11 jakieś ~110 pokręcić? Jak nie będzie deszczu, ale widzę póki co że będzie ~23'C i tylko lekkie chmurki więc super.

Chyba też masz takie beznadziejne godziny pracy jak ja 10-18 ;/ (Pracuje w rowerowym więc jakby ktoś chciał jakieś rzeczy tanio to pytajcie ;))

Wszystkie kraje poza trzema ostatnimi zrobiłem 100% na rowerze. Jeżdżę ze znajomymi samemu nie lubie ;P

W sobotę niestety odpadam wesele ;/ chyba że wcześnie rano.

Moloch89=> teraz mi się zmienią właśnie na 11-19 :> Dzień rozwalony ale osobiście lubię posiedzieć w nocy czasem więc taki plus. Gorzej z jazdami. Nawet latem po to jazdy wieczorno-nocne. Jedynie rano, ale tu spory ruch, czasem chłód itp.

W którym pracujesz? W Piekarach, Katowicach, Chorzowie?

Co do jazdy- jak za dużo nie wypijesz to może niedziela? Jak ten weekend odpada (trzeba się wyszaleć czasem :>) to jakby co info do reszty towarzystwa- ja sob/niedz generalnie mogę. Byle by nie przed 10. No.,. jak nie da rady to 9 ale to max.

Mi to tito, zależy mi tylko by dystans nie był za duży, nie mam takiego doświadczenia szosowego by na oko określić trasę. Z samych warunków to fajnie jakby od czasu do czasu była droga przez las czy cuś by w słońcu nie prażyć się cały czas.

Hehe, pozbyłem się tymczasowo rogów, tzn miałem kupić nowe pod kolor, ale jak wstawiłem nowe gripy (i tak wersja krótka 100mm) to pojawił się problem z miejscem. Stare były ucinane ale tych bym nie chciał... I jeszcze nawet nie skróciłem kierownicy. Pojeżdżę z tydzień jeszcze i pomyślę. Zawsze parędziesiąt gram mniej :)

ed: a i mi najbardziej by pasowała 10 a nie 9. Mam w sobotę też sporo sprzątania ciężkiego (m.in wywalenie paru starych mebli) i bym pospał :P

Lawi=> u mnie krótsza to gdzieś z 60, jak nie mam czasu/jestem zmęczony/jadę prze czy po dłuższej. Od tego trzeba odjąć w sumie z 16 mojego dojazdu i odjazdu spod Simply.

czarusblitz=> jak o 10:00 to dla mnie może być w kierunku Torunia :) Jest ok.

Jakby co to dajcie info odpowiednio wcześniej, telefon się nie zmienił- 602 299 405. Z uwagą że jak jadę to mam wyciszonego (mp3 + i tak nie słyszę często w mieście).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...