czarusblitz Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Standardowo zawsze zbiorka jest kolo Simply w Michalkowicach, ewentualnie centrum Katowic rog Mickiewicza i Stawowej czyli plac IC. Zalezne jest to w jakim kierunku przebiega trening (rejon Mikolowa lub Pyrzowic). Nastepny trening w wiekszej grupie sobota i niedziela do ustalenia. W ciagu tyg. ja jezdze praktycznie codziennie, ale trenuje zazwyczaj z ekipa IC. Start codziennie o 17.00 plac IC lub 17.15 dolaczyc sie mozna na Muchowcu. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicop Napisano 3 Września 2012 Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Standardowo zawsze zbiorka jest kolo Simply w Michalkowicach, ewentualnie centrum Katowic rog Mickiewicza i Stawowej czyli plac IC. Zalezne jest to w jakim kierunku przebiega trening (rejon Mikolowa lub Pyrzowic). Nastepny trening w wiekszej grupie sobota i niedziela do ustalenia. W ciagu tyg. ja jezdze praktycznie codziennie, ale trenuje zazwyczaj z ekipa IC. Start codziennie o 17.00 plac IC lub 17.15 dolaczyc sie mozna na Muchowcu. Pozdr Ok, dzięki za informację. Najpewniej będę na głównym - środowym treningu IC. Treningi w kierunku Pyrzowic to interesująca rzecz dla mnie (nie musiałbym się wtedy tłuc na trasie Bytom -> Katowice). Będę śledził forum w oczekiwaniu na nadprogramowe treningi (poza tymi o 17 na placu IC) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Treningi w kierunku Pyrzowic to interesująca rzecz dla mnie (nie musiałbym się wtedy tłuc na trasie Bytom -> Katowice). Nigdzie nie trzeba się tłuc! Jedziesz starą Siemianowicką cały czas prosto. Potem na skrzyżowaniu z Tarnogóską skręcasz w prawo (i cały czas prosto, pod Simply) albo czekasz na resztę i w lewo w stronę. Ja ogólnie w niedzielę będę jechał, ale jakby była sobota w dobrej godzinie to również dołączę na jakąś trasę szosową. czarusblitz=> nie odpowiedziałeś, jak tam odszkodowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Odszkodowanie w toku, jeszcze nic nie wiadomo. Serwis rowerowy robi mi wycene dodatkowo, abym mial lepsza podkladke jako dowod kosztorysu. Napisalem to w poprzednim moim poscie lecz bardziej ogolnikowo. Natomiast co do treningu to mysle, ze na pewno mozna sie ustawic na niedziele w godz. dopoludniowych, a w sobote do ustalenia. W poprzednim poscie pisalem, ze jezdze praktycznie codziennie wiec trening w ciagu tyg. jaknajbardziej mozliwy. A wiec moja propozycja to: - sroda IC kto ma ochote -piatek, luzny trening start plac IC lub Simply Michalkowice o 17.30 - sobota trasa i godz do ustalenia - niedziela moja propozycja 11.00 start Simply Michalkowice Podawajcie swoje propozycje to wszystko sie dostosuje i wyklaruje, aby kazdemu pasowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja ogólnie dziś wyjeżdżam koło 13-14. Potem jadę w czwartek i cały weekend. W weekend chętnie pojeżdżę w grupce. Sobota: - byle nie przed 10/11 - nie na placu IC chyba że tam będzie trasa w południowe okolice (jak Swierklańce, Bobrowniki i inne Pyrzowice to Simply albo skrzyżowanie o którym wspomniałem ) Niedziela: - niedziela moja propozycja 11.00 start Simply Michalkowice Póki co jestem na tak, chyba że coś złego wypadnie, ale powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oset Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 czarusblitz=> i jak sprawa odszkodowania? Na jakim etapie to stoi? Ogólnie zabrałem się za zmianę trasy i już jeżdżę na północ pod okolicę Świerklańca i tam kółka. To jest podstawowy zakres trasy: Sports Tracker Z tym że na pewno zmieni się lewa część kółka- nie będę jeździł brzegiem jeziora a tam gdzie skręcam pojadę prosto do 911-stki. Raz- wyeliminują drogę fragment 'nieszosowy', dwa trochę wydłużę. <55km to za mało. Teraz będzie się szybciej ściemniało, będę miał mniej czasu więc 85 km odpada ale tak chciałbym domyślnie 60-70 robić na jednym treningu. Jak to poszerzenie będzie za małe to coś jeszcze dorzucę W okolicach Piekar jest całe mnóstwo miejsca do jeżdżenia. Kierunek albo na Tarnowskie Góry i dalej, albo na Radzionków i dalej, albo na Dobieszowice i dalej. Staram się jak najczęściej w soboty rano wyjeżdżać na jakieś kręcenie i nigdy nie musiałem jakoś bardzo planować tras. Tak jak mi kiedyś na początku rowerowania poradził kumpel: jadę przed siebie wybierając drogi na czuja do momentu gdy jestem w połowie dostępnego czasu, wtedy zaczynam jechać w stronę domu:) Na moim Endomondo znajdziesz kilka przykładowych tras. Najlepiej mi się jeździ w okolicach wiosek wokół Pyrzowickich - kierunek z Piekar na Dobieszowice i w długą. Dużo pięknych podjazdów i zjazdów, mało samochodów, spokój i pokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lennox79 Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Dużo pięknych podjazdów i zjazdów, mało samochodów, spokój i pokój. Szczególnie te pomiędzy Siemonią a Myszkowicami ...podczas zjazdu ooogggieeeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Jak dla mnie pasuje. W ciagu tyg. mam czas dopiero od 17.00 ze wzgledu na prace. Wiec na sobote i niedziele w godz dopoludniowych czyli do 12.00 mozemy sie ugadac, aby pokrecic po pyrzowickich stronach. Fanie byloby aby wszystkim pasowalo, im wiecej nas bedzie tym przyjemniej bedzie sie jechalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicop Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Jak dla mnie pasuje. W ciagu tyg. mam czas dopiero od 17.00 ze wzgledu na prace. Wiec na sobote i niedziele w godz dopoludniowych czyli do 12.00 mozemy sie ugadac, aby pokrecic po pyrzowickich stronach. Fanie byloby aby wszystkim pasowalo, im wiecej nas bedzie tym przyjemniej bedzie sie jechalo. Jestem chętny na sobotę. Wolałbym nawet trochę wcześniej niż 12:00, ale to do dogadania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Szczególnie te pomiędzy Siemonią a Myszkowicami ...podczas zjazdu ooogggieeeń Równolegle też jest fajny w Sączowie, na mapie na lewo od wojewódzkiej 913-stki w Siemonii (tak się odmienia? Ok, to może jakoś uporządkować, to tylko propozycja, prosze pisać jak komuś coś nie pasuje (w zasadzie chyba tylko godzina, bo trasa będzie na pewno fajna, chyba że ktoś jeździ na maszynce do DH ). Ja też mogę wcześniej, ale nie wcześniej niż 10 na miejscu, więc jak będzie wcześniejsza godzina to ja jestem od razu na tak. Co do miejsca to jak nei wyrobię na czas to dam znaka że będę na skrzyzaniu o którym wspominalem (zawsze jeden podjazd mniej ): Sobota, 12:00. Simply 1. Ja 2. Czarusblitz 3. Keicop Wpisywać się, Tour się sam nie wygra! Muszę tylko dziś dokładnie przesmarować bloki, strasznie skrzypią. od pół roku mam problem. Najpierw umyłem, zmieniłem pozycję, raz i drugi... Potem kupiłem nowe śruby, niedawno po tym dostałem z pedałami nowe bloki. Po kilku wyjściach problem powrócił. Jak za lekko dokręcam to skrzypią, jak mocniej to się trochę spiekają i jeszcze bardziej skrzypia. Wziąłem maszynowy smar i zaaplikuję go zamiast WD40, bo to chyba nie jest dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicop Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Równolegle też jest fajny w Sączowie, na mapie na lewo od wojewódzkiej 913-stki w Siemonii (tak się odmienia? Ok, to może jakoś uporządkować, to tylko propozycja, prosze pisać jak komuś coś nie pasuje (w zasadzie chyba tylko godzina, bo trasa będzie na pewno fajna, chyba że ktoś jeździ na maszynce do DH ). Ja też mogę wcześniej, ale nie wcześniej niż 10 na miejscu, więc jak będzie wcześniejsza godzina to ja jestem od razu na tak. Co do miejsca to jak nei wyrobię na czas to dam znaka że będę na skrzyzaniu o którym wspominalem (zawsze jeden podjazd mniej ): Sobota, 12:00. Simply 1. Ja 2. Czarusblitz 3. Keicop Wpisywać się, Tour się sam nie wygra! Muszę tylko dziś dokładnie przesmarować bloki, strasznie skrzypią. od pół roku mam problem. Najpierw umyłem, zmieniłem pozycję, raz i drugi... Potem kupiłem nowe śruby, niedawno po tym dostałem z pedałami nowe bloki. Po kilku wyjściach problem powrócił. Jak za lekko dokręcam to skrzypią, jak mocniej to się trochę spiekają i jeszcze bardziej skrzypia. Wziąłem maszynowy smar i zaaplikuję go zamiast WD40, bo to chyba nie jest dobry pomysł. Jakie orientacyjne tempo i ile km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Potwierdzam obecnosc sobota simply Michalkowice 12.00. W razie zmiany godz. Dajcie znac. Co do tempa to do 30km/h srednia predkosc. Generalnie tempo treningowe. Co do smarow, ktos wczesniej sie wypowiadal ze ma problemy z lancuchem. WD 40 to bardzo zly pomysl, jest to smar czyszczacy o wlasciwosciach sciernych. Jego lepiej wogole nie stosowac do lancuchow, w ostatecznosci do czyszczenia, ale po czyszczeniu jak brud skapie z lancucha, zalac lancuch goraca woda, nastepnie wytrzec sucha szmata, potem przesmarowac delikatnie UWAGA smarem do rowerow (profesjonalny i dobry smar to np Rolhoff lub domowym sposobem jak olejem napedowym, ktory ma takze dobre wlasciwosci smarujace a przy tym czyszczace). Po przesmarowaniu odczekac najlepiej cala noc, smar musi wniknac w ogniwa lancucha (smarujemy ogniwa a nie lancuch). Na nastepny dzien wycieramy lancuch wilgotna szmatka. W taki sposob mamy czysty lancuch oraz zebatki. UWAGA: przed cala operacja dobrze wyczyscic zebatki, szczotka do zebow lub inna plus goraca woda lub olej napedowy. Do zobaczenia w sobote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 keicop=> tak jak wyżej, koło 30. Zależy od ogólnej kondycji grupy i pogody :> Dystans- od Simply dla mnie maks 35km w jedną stronę. Chce się w 85-90 zmieścić razem z powrotem do domu. czarusblitz=>do łańcucha broń Boże. Pisałem o blokach, tam nie ma ruchów. Przynajmniej pozornie, bo minimalne widać są. A nawet jak prawie nie to są naprężenia spore. między samymi blokami a nakładkami z dwoma śrubami. WD przeczyszczałem, też płukałem i zostawiałem do wyschnięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A co ci sie dokladnie dzieje z tymi blokami? Zreszta pogadamy jutro. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 A co ci sie dokladnie dzieje z tymi blokami? Zreszta pogadamy jutro. Pozdr Ogólnie- 'skrzypią buty'. W praktyce dżwięk dochodzi z bloków. Pedały są dosyć nowe. Generalnie podczas jazdy, szczególnie jak poruszam stopą, to skrzypią. Im luźniej przykręcone- tym częściej. A jak zbyt mocno to też trochę skrzypią, a przy odkręcaniu są 'zapieczone trzaski' Ogólnie nie przeszkadza w jeździe tylko denerwuje. Ale już je umyłem i dziś wieczorem nasmaruję, jutro delikatnie odkręcę i dokręcę by sprawdzić czy wszystko jest ok. A właśnie- podaj albo poślij PW z numerem komórki, jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicop Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Idealnie, w takim razie również potwierdzam swoją obecność o 12 pod Simply, do zobaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Nr tel 796056605. A te bloki przeczysc olejem napedowym. Ma bardzo dobre wlasciwosci smarujace i czyszczace oraz jest tlusty, wiec na jakis czas ze zgrzytaniem bedziesz mial spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil85 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 80-90 km! Wow! No to robicie dystanse! Ja na razie na jeden rzut jeżdżę około 20-25. W ogóle bardzo fajny pomysł na takie ustawki. Jak będę miał możliwość, to chętnie do Was kiedyś dołączę. Możecie też wrzucać takie informacje na Pasjonauci na Śląsku gdzie razem ze znajomymi staramy się wrzucać informacje o takich właśnie pasjonujących inicjatywach Szerokiej drogi i powodzenia! Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JjForcebreaker Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 bloki przeczysc olejem napedowym. Ma bardzo dobre wlasciwosci smarujace i czyszczace oraz jest tlusty, wiec na jakis czas ze zgrzytaniem bedziesz mial spokoj. Dzięki za info, nie słyszałem o tym, jak smar się nie sprawdzi (albo sprawdzi na zasadzie jedna jazda) to na pewno tego spróbuję. No to robicie dystanse! Jak jeździłem terenowo to też robiłem krótsze trasy ale na drodze o wiele szybciej to leci, nie ma przestojów, szybsze tempo... Nie jest źle, ale jakąś tam kondycję trzeba jednak mieć Wpadnij kiedyś i sprawdź, okolice są bardzo spokojne i można przyjemnie pokręcić. Cóż, oby nie padało dzisiaj Do zobaczenia na trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Poki co pogoda nie jest zla, a kolego Kamil, wpadaj do nas i zapraszamy na wspolna jazde. 80-90 km w grupie to nie jest problem nawet dla poczatkujacego. Tempo naprawde jest spokojne, aby dopasowac do mozliwosci kazdego. Pozdro i do zobaczenia o 12.00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Łukasz ja wpadnę to znów popodbijamy tempo trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil85 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Poki co pogoda nie jest zla, a kolego Kamil, wpadaj do nas i zapraszamy na wspolna jazde. 80-90 km w grupie to nie jest problem nawet dla poczatkujacego. Tempo naprawde jest spokojne, aby dopasowac do mozliwosci kazdego. Pozdro i do zobaczenia o 12.00. Dzisiaj niestety nie dałem rady, ale może uda się następnym razem Jak się udał przejazd? Kamil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dzieki za dzisiejsza wspolna trase, bylo naprawde fajnie, pogoda nie byla zla. Ja zrobilem 101 km z domu czyli Panewnik. Co do jutra to podajcie swoje propozycje, jesli chodzi o mnie takze pasowaloby mi wyjechac do poludnia. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker90 Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ja również dzięki za wypad, coś mi noga nie podawała dzisiaj, ale nie było tak źle w końcu nie odstawałem, a to najważniejsze! Relacja z dzisiaj: http://gizmo201.bikestats.pl/806255,Trening-Spotkanie-z-Forum.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Fajny opis oraz fotki z dzisiejszej trasy. Nastepnym razem wezme kamere to zrobie filmik. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.