Pawlos88 Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Zamawiałem w sumie trzykrotnie z bikestacja.pl, za każdym razem skuszony cenami i dużym asortymentem. Na pierwsze duże zamówienie, z napędem i rożnymi innymi pierdołami czekałem na wysyłkę ponad tydzień, pomimo, że wszystko teoretycznie dostępne i to póki co jedyny minus, bo poza tym wszystko zupełnie w porządku - paczka zabezpieczona dobrze, całość zgodna z tym co zamawiałem. Na plus niezły kontakt mailowy, wielokrotnie pytałem o różnego rodzaju asortyment, i zawsze w ciągu max 1 dnia dostawałem odpowiedzi. Dwa kolejne zamówienia szły już w miarę sprawnie, góra dzień opóźnienia. Dla mnie ocena mimo delikatnej obsuwy za pierwszym razem: pozytywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 12 Marca 2015 Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Ja chcę ocenić bikestacje negatywnie! Dlaczego? W tydzień czasu, jaki przyszło mi czekać na towar teoretycznie dostępny w sklepie, mógłbym dojechać nad morze (jestem z dolnego śląska) i to rowerem i tam kupić osobiście to co nieszczęśliwie zamówiłem i zapłaciłem w bikestacji. Z całą świadomością napisać mogę, iż jest to mój ostatni zakup w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 13 Marca 2015 Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 (edytowane) Negatyw. Kiedyś chciałem kupić koła, ale okazało się że części podanych jako dostępne nie ma. Zwrot kasy dopiero po przedsądowym wezwaniu do zapłaty. Trwało to kilka tygodni. Niedawno znowu zrobiłem błąd i zamówiłem w tym sklepie. Wysyłka towaru dostępnego w sklepie dopiero 9 dni roboczych po złożeniu zamówienia. Nigdy więcej. Zdecydowanie nie polecam. Edytowane 13 Marca 2015 przez grabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rn32 Napisano 17 Marca 2015 Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Zamówiłem tam opony Rocket Ron przez Allegro. Żadnego kontaktu, opon nie ma, telefonów nikt nie odbiera, a na dodatek właśnie sobie uświadomiłem, że opis opon na Allegro raczej nie pokrywa się z rzeczywistością (bo Schwalbe nie ma takiego modelu). Nie dość, że zmarnowałem swój czas, to nie mam opon i nie mam pieniędzy. UWAŻAJCIE NA NICH!!! OGROMNY NEGATYW!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kateemiak Napisano 18 Marca 2015 Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 zamawiałem u nich raz koronę do korby ,łańcuch,kasetę opony ,dętki korona niezgodna z opisem różnicę przelano na konto czyli ocena;POZTYWNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Jeśli opis niezgodny to ocena maksymalnie NEUTRALNA. To co, że oddali kasę, łaska jakaś? Twój wpis potwierdza tylko moją opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Mój pierwszy zakup w tym sklepie i : 12 - tego zamówione. 18- tego wieczorem u mnie w domu. Czyli norma - jak dla mnie to dałbym ocenę neutralną. Zrobili to co powinni i tyle, a cena faktycznie trochę niższa. Pozdrawiam. Jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 W regulaminie mają zapis, że wysyłka towaru trwa do 5 dni roboczych więc zmieścili się w czasie. Jednak żeby ich tak nie chwalić to czytając ten wątek zastanawiam się jak mimo tylu negatywnych opinii ludzie zamawiają u nich towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Bo jest tani A ja osobiście nie miałem nigdy problemu, zawsze przesyłka docierała w 1-2 dni robocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Marca 2015 Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Dzieje się tak dlatego, że np ja nie miałem z nimi żadnych problemów, a jeżeli mają konkurencyjną cenę lub mają coś czego inny sklep nie ma, to nie widzę przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jka Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Jednak żeby ich tak nie chwalić to czytając ten wątek zastanawiam się jak mimo tylu negatywnych opinii ludzie zamawiają u nich towar. Cóż ja przeczytałem wcześniej ten temat, może nie cały i nie dokładnie ot wyrywkowo, negatyw, negatyw itd. ktoś dał inną opinię ktoś inny napisał ze w razie czego można wysłać maila do szefów i tak dalej. Czy coś ryzykowałem, nie bo mnie się specjalnie z tym nie spieszyło. Bo jest tani Z tym tez jest różnie, fakt ten towar był tańszy o całe 50 zł. U nich za te klamki zapłaciłem 173 zł - wraz z przesyłką. W innym sklepie znalazłem je za 212 zł + przesyłka +/- 15 zł Wyrobili się w terminie a ja mam 50 zł w kieszeni. Kto wie może można gdzieś i jeszcze taniej kupić. Ja nie znalazłem ale też i za wiele nie szukałem. Pozdrawiam. Jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Też kupilem u nich manetki na Allegro i dostałem je po trzech dniach. Może dlatego tak szybko bo wybrałem dostawę za pobraniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ayda04 Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Negatyw! To są kpiny z klienta. Nie wiadomo kiedy ci wyślą towar, ustalone przez siebie w regulaminie terminy mają gdzieś, jak dzwonisz to odpowiedź jest zawsze ta sama - " za chwilę oddzwonię" i tutaj kontakt się kończy. Najniższe ceny to jednak nie wszystko. Zdecydowanie nie polecam, nigdy więcej zakupów w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Marca 2015 Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Może w przypadku niektórych sprzedawców warto byłoby przykleić info jaka strategię zakupów przyjmować. W przypadku BS konieczne jest: - telefoniczne upewnienie się czy towar dostępny jest faktycznie dostępny - kupowanie za pobraniem - jeśli cena jest atrakcyjna to ewentualne koszty pobrania nie zniweczą atrakcyjności oferty - w rozmowie z pracownikami sklepu poinformować że podany czas dostawy uznaje się za zobowiązujący dla nabywcy w ten sposób, że towar otrzymany po ustalonym czasie nie będzie odebrany - sprawdzić reakcję na taką sugestię; jeśli zaczną się rzucać - podziękować i zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Też dodam opinię, oczywiście negatywną. Przyznam się że nie czytałem tego wątku, a sklep wybrałem ze względu na niską cenę. Regulaminowe 5 dni mi pasowało, nie spieszyło mi się, a i tak często te wartości są podawane nad wyrost. Tak więc zamówienie złożone 18.03. Do 25.03 zero info, popołudniu poszedł mail i próbowałem się dodzwonić. Bez skutku. 26.03 (czwartek) jeszcze raz, bez odzewu. Tak więc poszedł post na FB, dość szybka odpowiedź i obietnica interwencji. Faktycznie, krótko po tym dostałem info na maila że wysyłka nastąpi w piątek lub poniedziałek. Na FB dodatkowo wyjaśnienie że jedna opona okazała się uszkodzona. No nic, trudno, mam czas, luzik. W sobotę jednak kolejny mail ze sklepu że system źle pokazał stan magazynowy Nie przeczę że tak się stało, sam prowadzę sklep internetowy i niestety czasami tak się zdarza. Zaproponowano mi inne opony, o innej charakterystyce, oczywiście tańsze, lol. Tak więc podziękowałem za współpracę i zażądałem zwrotu pieniędzy. Ten na szczęście nastąpił bardzo szybko, coś koło godziny i pieniądze były na koncie. Tak więc negatyw za oszukiwanie klienta, co osoba to inna wersja oraz fatalną komunikację z klientem. Nigdy do tego sklepu już nie wrócę, a nawet jeśli, to zrobię tak jak tobo napisał powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 Opinia: pozytywna Zamówiłem u nich korbę fc-m590 doszła do mnie w dobę, to już drugie zakupy w bikestacji, minusów nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 30 Marca 2015 Udostępnij Napisano 30 Marca 2015 ja daje nagatywa nie będe się tutaj rozpisywał ale straciłem dużo czasu czekając na info o dostępności towaru, później czekanie na wysyłkę, dopłata do towaru lepszego bo jednak nie było, dalsze oczekiwanie na przesyłkę i na konieć zwrot piasty (niekompletna) i oczekiwanie na pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekAgentos Napisano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Nie wiedzą iż Klient to ich pracodawca. ZENADA a nie obsługa sprzedają towar którego nie mają na stanie i nie są w stanie zapewnić jego dostawy. Reklamacje towaru załatwiana ponad miesiąc żadnego kontaktu z ich strony totalna zlewka klienta. Cena nie idzie w parze z jakością którą w stanie przedszkolaki są zapewnić większą!!!!! NEGATYW!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chleje24na7 Napisano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2015 Zamówiłem koła w częściach w zeszły wtorek o 15tej, o 8 rano następnego dnia już je miałem.Pozytyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 W bikestacji zamawiałem do tej pory 3 razy. Dwa razy byłem mega zadowolony, paczka szybko doszła. Dziś paczka doszła równie szybko bo w 24h lecz bez jednej części (łańcucha). Czy ktoś z forumowiczów miał taka sytuacje? Jak wygląda ich podejście do takiej sprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 a na fakturze masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 29 Kwietnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Uuuła, przejrzałem ostatnie posty i nieźle sypnęło negatywnymi ocenami.W tym roku bikestacja.pl bardzo słabo.U mnie trafiają na czarną listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 (edytowane) a na fakturze masz? Mam na paragonie. Od rana będę do nich dzwonił, no chyba że na maila odpiszą. Zobaczymy jak sytuacja się potoczy Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez dzemi15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrSpock Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Trzeba chyba unboxing z kamerą robić w ich przypadku. Jak się wypną to będzie szczyt, do opieszałości i ignorowania klienta dojdzie złodziejstwo. Pisz jak się sprawa rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemi15 Napisano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Do tej pory zakupy u nich oceniam pozytywnie, nawet by mi przez myśl nie przeszło żeby robić unboxing z kamerą. Mam nadzieje że doślą mi ten łańcuch i jeszcze jutro go będę miał albo zwrócą mi pieniądze, w co wątpię ponieważ łańcuch był kupowany razem w zestawie z kasetą. W sobotę startuje w zawodach, byłem pewien że wszystko dojdzie na czas a jednak się zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi