marekw Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Szukam czegoś dla mojej latorośli. Z założenia ma to nie być makrokesz i służyć ze 3-4 lata. Rozmiarowo podejdzie coś na kołach 24 cale, np: http://www.decathlon.com.pl/PL/nature-141021325/ Macie jakieś inne typy ??
amoniak Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Z założenia dziewczynki - małe i duże myślą zupełnie inaczej Pierwsze i najważniejsze kryterium - ma się podobać. Ten decathlon IMHO jest słabutki komponenty użyte do budowy - marne Poszukał bym czegoś innego np. taki http://www.kross.pl/pl/2012/junior-kid/lizzy Tu masz nowy różowy http://allegro.pl/rower-kross-lizzy-24-roz-2011-wyprzedaz-ostatni-i2200902874.html
Mod Team michuuu Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Napisano 12 Marca 2012 Za wrażenia artystyczne zdecydowanie kross amoniaka ma maksa. Dziecko a z całą pewnością dziewczynka nie zwraca uwagi na wartość techniczną sprzętu. W pierwszej kolejności ma się podobać i dlatego jak wyżej.
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 A może Romet : http://www.rowerzysta.pl/junior/rower-mlodziezowy-romet-panda-city-24-lux-2011.html
seebcioo Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 co do wyglądu to racja musi się podobać - wybredne kobietki :PP - ale może pokaż córce zdjęcia i niech sama zdecyduje, bo uważam że ma swój gust ew. przejdź z nią do jakiegoś sklepu rowerowego i niech wybiera w 3d a po tem na forum porpozycje i my już się komponentami zajmiemy Pozdrawiam
emilio3 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Dokładnie jak przedmówcy, dziewczynki i te duże i te małe to takie bestie że nie wiadomo co tam w głowie w tym momencie a co za chwile to już wogóle czarna magia idźcie do sklepu na przymiarkę rozmiarową i kolorystyczną i ci podpowiemy czy to jest to czy też nie.
marekw Napisano 13 Marca 2012 Autor Napisano 13 Marca 2012 B'Twin się spodobał, dlatego do niego zacząłem. Zakładam, że rower w ciągu 3 lat zrobi max 1500 km w łatwym terenie, stąd nie martwię się raczej osprzętem, albo wymieni się na gwarancji, albo poszukam czegoś w piwnicy. Kross też wygląda przyzwoicie, muszę poszukać w realu i przymierzyć pannę. Jak wygląda gwarancja w Krossie ?? Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ??
seebcioo Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 B'Twin się spodobał, dlatego do niego zacząłem. Zakładam, że rower w ciągu 3 lat zrobi max 1500 km w łatwym terenie, stąd nie martwię się raczej osprzętem, albo wymieni się na gwarancji, albo poszukam czegoś w piwnicy. Kross też wygląda przyzwoicie, muszę poszukać w realu i przymierzyć pannę. Jak wygląda gwarancja w Krossie ?? Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ?? ehm z tą gwarancją to jest tak, że jak ją przeczytasz - bynajmniej większość ludzi - dochodzi do wniosku, że sporo nie podlega gwarancji
marekw Napisano 13 Marca 2012 Autor Napisano 13 Marca 2012 generalnie wydaje mi się, że łatwiej wyegzekwować swoje prawa od firmy międzynarodowej niż od anonimowego sklepu...
amoniak Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ?? Problemów nie robią. Sam reklamowałem problemów nie było. decathlona bym sobie odpuścił.CIENIZNA i to do tego masakrycznie ciężka Porównania z krosem albo z rometem po prostu nie wytrzymuje. Po pierwsze stalowy, część osprzętu firm -krzak, brak amortyzatora. W krosie ten amorek może nie najwyższych lotów ale za to działa i to całkiem sprawnie. Romet to bardzo fajny mieszczuszek. złożony z głową, 3 biegowy nexus do tego hamulec z kontrą. małym dziewczynkom nie sprawia problemów tam nie ma co się popsuć. BTW dla Decathlona rowery jakiś czas temu robił kross więc rama jest identyczna jak w krosie/ grandzie na którym jeździ moja córka a wcześniej jeździł mój syn.
marekw Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Po paru tygodniach poszukiwań moja mała panna zdecydowała się na Treka MT 220. Używany - jedyne ślady użycia to minimalne wytarcia lakieru pod linkami z przodu i zadrapania lakieru na rączkach hamulców. Wygląda, jakby miał 30 km przebiegu. Małą przekonał kolor, a mnie cena
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.