Skocz do zawartości

[Rower] dla panny 8 letniej ;) 135 cm wzrostu

marekw

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Za wrażenia artystyczne zdecydowanie kross amoniaka ma maksa.

Dziecko a z całą pewnością dziewczynka nie zwraca uwagi na wartość techniczną sprzętu. W pierwszej kolejności ma się podobać i dlatego jak wyżej.

Napisano

co do wyglądu to racja musi się podobać - wybredne kobietki :PP - ale może pokaż córce zdjęcia i niech sama zdecyduje, bo uważam że ma swój gust ;) ew. przejdź z nią do jakiegoś sklepu rowerowego i niech wybiera w 3d :D a po tem na forum porpozycje i my już się komponentami zajmiemy ;)

Pozdrawiam ;)

Napisano

Dokładnie jak przedmówcy, dziewczynki i te duże i te małe to takie bestie że nie wiadomo co tam w głowie w tym momencie a co za chwile to już wogóle czarna magia :)

idźcie do sklepu na przymiarkę rozmiarową i kolorystyczną i ci podpowiemy czy to jest to czy też nie.

Napisano

B'Twin się spodobał, dlatego do niego zacząłem. Zakładam, że rower w ciągu 3 lat zrobi max 1500 km w łatwym terenie, stąd nie martwię się raczej osprzętem, albo wymieni się na gwarancji, albo poszukam czegoś w piwnicy.

Kross też wygląda przyzwoicie, muszę poszukać w realu i przymierzyć pannę. Jak wygląda gwarancja w Krossie ?? Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ??

Napisano

B'Twin się spodobał, dlatego do niego zacząłem. Zakładam, że rower w ciągu 3 lat zrobi max 1500 km w łatwym terenie, stąd nie martwię się raczej osprzętem, albo wymieni się na gwarancji, albo poszukam czegoś w piwnicy.

Kross też wygląda przyzwoicie, muszę poszukać w realu i przymierzyć pannę. Jak wygląda gwarancja w Krossie ?? Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ??

ehm z tą gwarancją to jest tak, że jak ją przeczytasz - bynajmniej większość ludzi - dochodzi do wniosku, że sporo nie podlega gwarancji ;)

Napisano

Robią problemy z czymkolwiek, czy podchodzą po ludzku do sprawy ??

Problemów nie robią. Sam reklamowałem problemów nie było.

decathlona bym sobie odpuścił.CIENIZNA i to do tego masakrycznie ciężka :icon_confused:

Porównania z krosem albo z rometem po prostu nie wytrzymuje. :teehee:

Po pierwsze stalowy, część osprzętu firm -krzak, brak amortyzatora. W krosie ten amorek może nie najwyższych lotów ale za to działa i to całkiem sprawnie.

Romet to bardzo fajny mieszczuszek. złożony z głową, 3 biegowy nexus do tego hamulec z kontrą. małym dziewczynkom nie sprawia problemów tam nie ma co się popsuć.

BTW dla Decathlona rowery jakiś czas temu robił kross więc rama jest identyczna jak w krosie/ grandzie na którym jeździ moja córka a wcześniej jeździł mój syn.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Po paru tygodniach poszukiwań moja mała panna zdecydowała się na Treka MT 220. Używany - jedyne ślady użycia to minimalne wytarcia lakieru pod linkami z przodu i zadrapania lakieru na rączkach hamulców. Wygląda, jakby miał 30 km przebiegu. Małą przekonał kolor, a mnie cena ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...