Skocz do zawartości

[Amortyzator] MARZOCCHI Z.1 Drop Off 150 wymiana tłumika

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takowy amor: MARZOCCHI Z.1 Drop Off 150. taki --> http://bikekatalog.pl/2008/?ppg=show&baza=rowery&pid=859&fname=Haro&mname=EXTREME%20X6

Zwykły bez tłumienia powrotu co mnie właśnie boli :/ Myślę nad zamontowaniem w nim tłumika od modelu AM z tłumieniem RV. Czy ktoś już próbował takiego przeszczepu? Jakieś problemy mogą wystąpić?

Pisałem do FH Gregorio i takowy tłumik za około 200zł mogą przysłać, no ale nie dają gwarancji że będzie pasował i odesłać też w razie czego nie można :(.

Przede wszystkim muszą pasować średnice goleni, ty zapewne masz 32mm. Po drugie możliwe, że skok obu widelców musi być ten sam.

Po trzecie masz prawo do zwrotu towaru zakupionego przez internet właśnie jakby nie pasował, więc nie mogą Ci odmówić zwrotu w ciągu 10 dni.

Po czwarte zastanów się czy warto Ci wydawać 200zł na nowy tłumi tylko po to żeby mieć regulację tłumienia powrotu.

Po piąte AM były produkowane przez trzy lata bodajże, i różniły się między sobą więc rocznik może tu mieć znaczenie, choć nie wiem jakie ty masz u siebie tłumiki.

Podsumowując ja bym sobie dał spokój i jeździł dalej:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...