muzycom Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam. Stanełem przed wyborem prostej kierownicy. Obecniem mam gięta Bontragera. Jeżdze XC. W tym sezonie mam zamiar startować w maratonach. Waże 86 kilo. Moi Faworyci: Richey WCS - koło 180 zł :035: (pytanie czy warta swojej ceny?) KBIX Pro Race Nie jestem fanem marki Kellys . oraz Tioga TASKFORCE XC U Arnika 100 zł obawiam się o jej wytrzymałość. Trafiłem jeszcze na: Richey PRO + mostek - 180 zł Kierownica 150g Mostek też 150g (waga katalogowa) No i jestem w kropce. Zależy mi w pewnym stopniu na wadze, ale chcę też aby kiera nie nadawała sie do wymiany po pierwszej glebie. Zastanawiam się czy opłaca się wywalić na samą kierę 180 zł. Może coś poradzicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Hmm jakis czas temu kupilem tioge tyle ze za 60zl na allegro i uwazam ze to najlepsza propozycja.. potem kellys na koncu WCS glownie z powodu wysokiej ceny a praktycznie braku zysku wagowego(zysk jest ale bardzo kosztowny) natomiast jezeli wolisz troszke bardziej mocny sprzet to np. kup tego ritcheya PRO OS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 1 Marca 2006 Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Widzę, że nie docenia się tak sprawdzonej marki jak DM. Ich kiera do XC jest jedną z najlżejszych w przedziale do 100pln i nie ma się co obawiać o jej wytrzymałość, ponieważ jest sztywna i odpowiednio cieniowana (bez cieniowania w miejscach najbardziej narażonych na przeciążenia). Generalnie jestem za DM i Tiogą- najlepszy stosunek waga/cena. Pozdrowerek ALL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Posiadam moste i kiere ritchey pro os niejedną glebe zaliczyłem także o wytrzymałość możesz być spokojny,poza tym maratnów troche przerzyła,góry itd .Czyli nic tylko brać A marce DM nie słyszałem byc może ,rzeczywiście jest tak dobra ja mówi Arnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Arnik pewnie ma rację co do DM ale ja bym Ritchey'a brał... Czy PRO czy WCS to już sprawa ile kaski się ma... WCS jest klasą samą w sobie ale PRO też jest bardzo dobra więc każda z nich będzie pewnie długo i dobrze służyła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 2 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Bizonie a jaką masz długość mostka? Jak by była sama kiera do kupienia w takiej atrakcyjnej cenie, to już by była chyba moja Mostek mam Bontrager sport, i jestem jak na razie z niego zadowolony. 10 stopni i 100 mm. Przy wymianie na Richeya radykalnie zmieniła by się moja sylweta na rowerze. Wole zacząć jednak stopniowo z uwagi na kapryśne plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Co to za firma DM? Pierwszy raz o takiej słyszę. Arnik masz może jakiegoś linka do tej kierownicy? Jaką ma długość, wagę i cenę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 2 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 http://skleprowerowy.com/product_info.php?...products_id=805 A oto i ona Mi się bardzo podoba. Arnik wage realną podaje jako 135. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni_King Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 A oto i ona http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3397 Firma ta znana jest z bardzo wytrzymałych ram, w tym roku rozszerza swój asortyment na najważniejsze części rowerowe. Pozdrówko FORUMOWICZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Bizonie a jaką masz długość mostka? Mostek 5 stopni 120 mm odwrócon do góry nogami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Aaaaa DM to tylko skrót od Dangerous Mike, że też na to nie wpadłem. Całkiem fajna kierownica tylko kolot paskudny. Tzn. czarny jeszcze przejdzie, ale nie błyszczący. Czy są też matowe, albo w ogóle srebrne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 2 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Właśnie czy matowe też są? Matowych niestety niema. Ja zamówiłem u Arnika Tiogę, teraz dokupie jeszcze jakies rogi i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 To kup rogi ritchey WCS albo smica(chociaz ja sam pewnie kupie WCS... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axi Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A jak z montażem rogów przy tak lekkich kierownicach? Słyszałem, że do Tiogi XC nie są zalecane, a jak z DM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roge Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Mam zestaw Tioga XC plus rogi Tioga Power Studs 6 i nie zauważam, żeby końcówki się odkształcały po naprawdę mocnym dokręceniu. Natomiast sama kiera nieco się wygina przy mocnym naciśnięciu na końce rogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Nie żyłowałbym się na Ritchey'a ,kupiłbym Tiogę taskforce ,lub DM. Myśle ,że nie opłaca się dokładać prawie 100zł aby zyskaćte kilka/kilkanaście gramów. DM i Tioga to sprawdzone firmy ,może nie ma wokół nich takiego "kultu" jak Ritchey'a ale to równie dobry sprzęt za mniejsze pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 6 Marca 2006 Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Widzę, że nie docenia się tak sprawdzonej marki jak DM Szkoda, że Cię Arnik nie było jak miałem dylemat właśnie między DM a tiogą. W końcu wybrałem tiogę, ale DM mnie kusił i dopiero po fakcie zaczęły napływac przychylne opinie o nim. A co do zakłądanie rogów do tiogi, to pzryznam, ze mnie zaciekawiliście. Jak to jest bo zamierzam właśnie kupić WCS bo jest dobra cena na allegro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 7 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Ja zamówiłem Smice. Jak dojdą napisze co i jak. DM niestety niema matowego malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.