Elo78 Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Witam . Posiadam kasete xt m-760 która od nowości (właściwie miała przejechane niecałe 300 km) jeździła z łańcuchem xtr. Łańcuch się zużył i zerwał . Sama kaseta jest w dobrym stanie. Dlatego poszukuje nowego towarzystwa dla niej. Czytałem, że nie warto inwestować w łańcuchy shimano z górnych półek, dlatego też rozważam opcje alternatywną tylko nie wiem co wybrać. Jaki łańcuch byście polecali, żeby ładnie współpracował z kasetą (9 rzędów) i miał dobry stosunek cena/jakość? Będe wdzięczny za wszelaką pomoc. BTW mam nadzieje, że nie zdublowałem podobnego tematu :>. Pozdrawiam.
lyndowss Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Zużył się po 300km? Wątpię... Jak się zerwał to go skuj od nowa i skróć go tak, żeby nie było uszkodzonych elementów. Najlepszy wydawał by się KMC. Ostatnio zbiera dobre opinie, a sam kiedyś jeździłem na nim i teraz stwierdzam, że był chyba lepszy niż Shimano. Teraz płaci się chyba tylko za markę, żeby mieć napis Shimano lub SRAM, bo raczej nie za wątpliwą jakość.
Elo78 Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 Kaseta miała 300 kiedy ją kupowałem (jakaś wystawowa), a łańcuch był nowy. Obecnie wygląda tak że raczej wolałbym kupic nowy. Fakt iż miałem incydent z wciągnięciem przerzutki w koło i mógł, a własciwie na pewno przy tym ucierpiał, ale i tak od dłuższego czasu myślałem o wymianie. Wiadomo że chodziło o $$$. Kasa się znalazła, a że ładna pogoda się zaczyna to trzeba to ogarnąć . KMC właśnie chodzi mi po głowie, ale nie wiem jaki konkretnie model wybrać pod obecną kasete.
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Napisano 12 Marca 2012 Ja mam 760 tke i jeżdżę obecnie na connexie 800 i sobie chwale, jeździłem na sramie ale srednio, na accencie - pieknie tylko lancuch sie wyciaga jak gumka z kaleson, kopiłem ja jak miała za soba 4kkm na lancuch 7701 - wg mnie bardzo sredni lancuch jak za ta cene. Mysle ze Campa c9 by była ok do kasety XT.
Elo78 Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Mysle ze Campa c9 by była ok do kasety XT. Patrząc na ceny to grubsza sprawa, ale jeżeli warto to mógłbym dopłącić . Co inni o tym myślą? Aaa, zapomniałem dodać że jeżdże w spd ;O
detonator Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Jeśli faktycznie nie chcesz zakładać ponownie tego XTR, to bierz C9 i na 100% się nie zawiedziesz. IMHO najlepszy łańcuch
Mod Team Puklus Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Napisano 12 Marca 2012 Connex 800 w napędzie 9rz? To podobnie jak jak korby tylko kompatybilne z napędem 9 rzędowym nie rozniące sie ok 8 rzędowych niczym poza nazwą. Łańcuch jest kapke szerszy ale spokojnie pasuje ja tak jeżdżę bo łańcuchy sa tansze i wytrzymalsze
Elo78 Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Ok, temat nieaktualny. Kupiłem tutaj c9 http://allegro.pl/show_item.php?item=2181544659. Myśle że do końca tygodnia będe go mieć .
swimfan Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 kupowalem od tego goscia:)wysylka dotarla w ciagu 2 dni:),wszystko zapakowane:) jak nalezy trzeba bylo sob ie jeszczo olej u niego zamowic;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.