13kisiel13 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Witam. Od dłuższego czasu poszukuję upgrade'a pierścieni 18->36 do DT Swissa. Znalazłem kilka, ale są one w US a nie posiadam Pay Pal'a i trochę się boję wysyłac 140 zł na drugi koniec świata. Może ktoś z was zna sklep w polsce który posiada takie ratchety lub jest w stanie sprowadzić. Polski dysrtybutor DT - Merida ma je na stronie ale nie wiem czy można od niego kupić jako osoba prywatna i czy nie byłbym zmuszony wysyłać do nich kół, bulić za wymianę, cześci i przesyłki co jest niestety nieopłącalnym. Jeśli ktoś mógłby mi jakoś pomóc to byłbym bardzo wdzięczny. PS. Jeśli admini uznają, że zamieściłem temat w złym dziale to proszę o przeniesienie i przepraszam za kłopoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Np tutaj dostaniesz nie tak daleko jak w USA, bez cła, i nie wiem czego się bać przy zakupie : 240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Z tego sklepu nie można zamówić do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan29 Napisano 11 Marca 2012 Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 z tego można http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=28828 Star ratchet, sprenżynki i smar DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Jordan - podałeś link do standardowego zestawu zapadek 18T. Autor tematu szuka 36T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Nadal czekam na jakieś propozycję polskich sklepów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 a dzwoniłeś i pytałeś sie u polskiego dystrybutora? nie wiem czemu miałby Ci ich nie sprzedać. Większość/prawie wszystkie sklepy w Polsce biorą towar od polskich dystrybutorów zwłaszcza takie drobiazgi jak części zamienne. Jeśli z jakiegoś powodu boisz się dystrybutora zadzwoń do jakiegokolwiek sklepu który z nimi współpracuje. SIEĆ SPRZEDAŻY - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibra Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Czego sie boisz zamawiac z USA? Ja juz zamawialem z roznych koncow swiata rozne rzeczy. Moge Ci to sciagnac. Nie powinno byc zadnych oplat dodatkowych przy tej kwocie, ale jakby wystapily to bierzesz na siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ok. Jeśli nie znajdę nigdzie w Polsce, i zdecyduje się na stany to odezwę się na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Merida sprzedaje na zamówienie, możesz u dystrybutorów się zapytać, ale cena ze strony M. obowiązuje za 1 ratcheta. Jeżeli nie jest to sprawa nie cierpiąca zwłoki to niebawem będę wysyłał koło do naszego DT (nie Meridy) więc mogę dopytać, a nuż mają taniej. Najtaniej znajdziesz na eBay. Sam będę kupował ale za 1-2 miesiące. Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ok jak możesz to popytaj. Sprawa nie jest nagląca ponieważ mam ratchety 18s w dobrym stanie a 36 to tylko zachcianka. Dodam ciebie i zibra do znajomych oraz będę z wami w kontakcie. Jak zadziałasz coś w tej sprawie to pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Kurcze może i ja się skuszę. W sobotę oglądałem środek i wygląda jak nowe ale... zachcianki chodzą po ludziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
criket Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam w obornikach wlkp. koło Poznania jest firma DT SWISS i tam tez jest serwis dt swis tylko zadzwon to ci załatwią to co potrzebujesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 nie, serwis to nie sklep. załatwią co potrzebujesz tylko jeśli masz coś dt swiss i jest zepsute. "standardowa usługa serwisowa" gdy ja tam oddawałem koło z bębenkiem zepsutym to 30 Euro no i do tego cześci lub drożej za usługę, jeśli trzeba. mnie wyszło w sumie 250-300 zł, ale miałem w tym super centrowanie koła (na serio super, bardzo dokładne, ustawienie piasty w osi, zespolenie nypli freezem, nie prolockiem) 3 komplety zapadek od 340, 240 kilka sprężyn i puszeczkę specjalnego smaru do bebenkow dt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 nie, serwis to nie sklep. załatwią co potrzebujesz tylko jeśli masz coś dt swiss i jest zepsute. "standardowa usługa serwisowa" gdy ja tam oddawałem koło z bębenkiem zepsutym to 30 Euro no i do tego cześci lub drożej za usługę, jeśli trzeba. mnie wyszło w sumie 250-300 zł, ale miałem w tym super centrowanie koła (na serio super, bardzo dokładne, ustawienie piasty w osi, zespolenie nypli freezem, nie prolockiem) 3 komplety zapadek od 340, 240 kilka sprężyn i puszeczkę specjalnego smaru do bebenkow dt. Gekon ma rację. W Obornikach są te upgrade'y po 106 pln (chyba) ale za to usługa serwisowa to 200 zł więc się nie opłaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Usługa serwisowa 223zł, bez względu na usterkę (lub jej brak) związaną z naszym kołem, czyli wymiana Ratchetów 223 zł plus części 106 zł ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 biorąc pod uwagę że nowa piasta kosztuje ~1400zł można zakładać że serwis będzie odpowiednio drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Owszem ale uważam, że inkasowanie 223 zł za usługę serwisową to lekka przesada. Jeżeli chodzi o piastę to nawet wymiana smarów, łożysk (wraz z ich ceną), bębenka (serwis) w sumie nie będzie tyle kosztowała. Maksymalnie 100zł. Anyway. Na ebay.com są SR 36T za około 40$ z przesyłką więc wydaję mi się to bardzo uczciwą ceną. Jeżeli byliby chętni to można zebrać kilka osób i kupić grupowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qsik Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Zwłaszcza, że rozebranie piasty bez narzędzi w środku lasu i złożenie zajęło mi 10 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rondel96 Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 I jak zdecydowaliście się na te ratchety? jeżeli tak to napiszcie proszę gdzie kupiliście bo też bym się skusił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Września 2012 Udostępnij Napisano 18 Września 2012 Podejrzewam, że możesz zapytać tu : http://www.dt4you.com/ Dziś oddajemy w Państwa ręce narzędzie, dzięki któremu możecie dokonać zakupu praktycznie całej gamy produktów DT Swiss. Jeśli którykolwiek z szukanych przez Państwa komponentów nie znajduje się obecnie w naszej ofercie, obiecujemy, iż dołożymy wszelkich starań, aby specjalnie dla Państwa go zorganizować (jeśli oczywiście jest produktem DT SWISS i podlega sprzedaży). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Niestety w polsce ich nie da się kupić chyba nigdzie. Na razie szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Moze w marcu lub kwietniu kupię w końcu ten zestaw (ostatnio mam awersje do zbędnych wydatków) via ebay, wiec możesz liczyc na moje wsparcie. Sent from my iPhone using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=81540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Niestety w polsce ich nie da się kupić chyba nigdzie. Na razie szukam. W dt4you.pl są na pewno, ba nawet na allegro wystawili http://allegro.pl/dt-swiss-star-ratchet-36-zebow-sl-okazja-i2954657956.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.