kub.ruszkowski Napisano 1 Marca 2006 Napisano 1 Marca 2006 Witam! Czy zacisk od hamulca deore 525 bedzie wspolpracowal z tarcza xt(centerlock)? Jakie klocki powinny byc zalozone w zacisku?
neo6 Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Jasne ze bedzie wspolpracowal:) tylko jesli wymieniasz tarcze to najlepiej kup tarcze tego samego rozmaru jaka miales poprzednio, bo jesli zdecydujesz sie na inna (wieksza 8" lub mniejsza 6" od tej jakas miales do tej pory) to dojdzie Ci jeszcze zakup adapreta/adapterów a co do klockow to wg. mnie najlepiej jakies polmetalowe w zaleznosci od budzetu:)
Schwefel Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Tarcza będzie pasowała a klocki zostaw te co masz, chyba że słabo hamują choć wątpię w to bo u mnie ostro hamują (organiczne okładziny).
kub.ruszkowski Napisano 3 Marca 2006 Autor Napisano 3 Marca 2006 Dzieki za odpowiedz. Ptanie wzielo sie stad ze do tej pory mialem komplet BR-M465. Na tarczach mialem napisane ze jedynie zywiczne klocki mozna stosowac. Potem na przod zalozylem BR-M525 i tam mialem metaliczne klocki Clarks. Teraz skladam nowe kola na piastach z centerlockiem i mam mozliwosc zalozenia tarcz od XT. Ze z metalowymi klockami dzialaja to wiem ale czy z tylu zywiczne beda dobrze wspolpracowac z tarcza XT? Czy kupic cos innego? Oryginalne czy jakies zamienniki? Clarksa strasznie drogie byly. Czy tarcze XT (material trwalosc i dokladnosc wykonania) sa warte doplacenia?
SpiderMAN Napisano 11 Marca 2006 Napisano 11 Marca 2006 A zapodalbys linka gdzie kupowales klocki... Moze ja tez wymienie na metaliczne...
kub.ruszkowski Napisano 13 Marca 2006 Autor Napisano 13 Marca 2006 Juz kupilem uzywany hamulec z tymi klockami. Tylko musisz miec tarcze przygotowana pod klocki metalowe. Sprobuj u Arnika http://www.arnik.com.pl/
kub.ruszkowski Napisano 14 Marca 2006 Autor Napisano 14 Marca 2006 Klockow Clark's mozesz tez szukac u dystrybutora http://www.ampbike.com/
SpiderMAN Napisano 16 Marca 2006 Napisano 16 Marca 2006 No dzieki. Doczytalem, doksztalcilem sie i stwierdzam, ze do moich tarcz sie nie nadaja metaliczne klocki... Organiczne je juz dosc mocno wydarly, a co by z nich zrobily metaliczne, lepiej nie wiedziec...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.