Skocz do zawartości

[tarcza i zacisk]Kompatybilnosc zacisku 525 z tarczami xt

kub.ruszkowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jasne ze bedzie wspolpracowal:) tylko jesli wymieniasz tarcze to najlepiej kup tarcze tego samego rozmaru jaka miales poprzednio, bo jesli zdecydujesz sie na inna (wieksza 8" lub mniejsza 6" od tej jakas miales do tej pory) to dojdzie Ci jeszcze zakup adapreta/adapterów ;) a co do klockow to wg. mnie najlepiej jakies polmetalowe w zaleznosci od budzetu:)

Napisano

Dzieki za odpowiedz.

Ptanie wzielo sie stad ze do tej pory mialem komplet BR-M465. Na tarczach mialem napisane ze jedynie zywiczne klocki mozna stosowac. Potem na przod zalozylem BR-M525 i tam mialem metaliczne klocki Clarks. Teraz skladam nowe kola na piastach z centerlockiem i mam mozliwosc zalozenia tarcz od XT. Ze z metalowymi klockami dzialaja to wiem ale czy z tylu zywiczne beda dobrze wspolpracowac z tarcza XT? Czy kupic cos innego? Oryginalne czy jakies zamienniki? Clarksa strasznie drogie byly.

Czy tarcze XT (material trwalosc i dokladnosc wykonania) sa warte doplacenia?

• 2 tygodnie później...
Napisano

No dzieki. Doczytalem, doksztalcilem sie i stwierdzam, ze do moich tarcz sie nie nadaja metaliczne klocki...

Organiczne je juz dosc mocno wydarly, a co by z nich zrobily metaliczne, lepiej nie wiedziec...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...