Skocz do zawartości

[komplet] Saxo Bank gdzie kupić ?

dorder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce wyposarzyć się w porządne ciuszki najlepiej Saxo Banku. Interesuje mnie głównie krótki rękawek, krótkie spodnie i rękawiczki. I teraz mam wątpliwości co do jakości tych ciuszków z Allegro, które są w dobrej cenie.

I mam takie pytanie czy lepiej kombinować z ciuszkami teamów, czy lepiej kupić po prostu normalne, czyli nie teamów.

Ile na taki komplet trzeba przeznaczyć pieniędzy, żeby nie wyrzucić ciuchów po miesiącu.

http://www.vika-sport.pl/

Na allegro też są.

Jakoś koszulek , spodenek jest bardzo dobra.

jakość ww koszulek i spodenek jest taka jak prod. Chińskich, bo to zapewne produkt chiński, wkładka nie jest specjalnie wygodna a po kilku miesiącach to już wcale nie amortyzuje, także taki komplet a w szczególności spodenki nadają się po roku zupełnie do niczego. Niestety za jakość trzeba zapłacić .., albo .. co rok kupować nowy komplet.

Jeżeli jednak zależy ci tylko na tym żeby to był strój teamowy - to jest cenowo dobra opcja.

pzdr

http://www.vika-sport.pl/

Na allegro też są.

Wszystko spoko, tylko mi jedno w nich nie pasuje, a mianowicie za krótki zamek. Ale cena dobra.

Tych na pewno nie wyrzucisz po miesiacu: http://www.probikeki...=114&p=1&q=2012

Ciuchy marzenie, ale jednak trochę nie na moją kieszeń.

A kompletu nie muszę mieć na wieki, bo jeszcze rosnę ;p I i tak za rok czy dwa będą za małe.

A słyszałem kiedyś o odzieży z Łodzi. Da to się jeszcze kupić, czy już nie ?

A w takim razie co będzie bardziej opłacalne, kupować teamowe, czy po prostu "normalne" ?

A słyszałem kiedyś o odzieży z Łodzi.

To jest właśnie ta Łódź -> VIKA-SPORT

Mam od nich kurtkę wiosenno-letnią DISCOVERY KURTKA LATO - VIKA-SPORT generalnie szału nie ma ale przed wiatrem chroni dobrze. Po roku nie widać zużycia.

Z tańszych masz jeszcze BCM Nowatex http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/saxobank.html

Mam od nich spodenki i kilka koszulek. Spodenki mają kiepską wkładkę, szybko się ugniata ale do koszulek nie mam zastrzeżeń.

O no to czyli nie China ;p A o wkładkach słyszałem, że się szybko ugniatają. Ta ostatnia koszulka spoko, tylko mi się ten wzór nie podoba ;p

A jak myślicie ekonomiczniej kupić coś teamowego, czy "normalnego" (czyli nie teamowe). ?

jakość ww koszulek i spodenek jest taka jak prod. Chińskich, bo to zapewne produkt chiński, wkładka nie jest specjalnie wygodna a po kilku miesiącach to już wcale nie amortyzuje, także taki komplet a w szczególności spodenki nadają się po roku zupełnie do niczego. Niestety za jakość trzeba zapłacić .., albo .. co rok kupować nowy komplet.

Jeżeli jednak zależy ci tylko na tym żeby to był strój teamowy - to jest cenowo dobra opcja.

pzdr

Mam kurtkę, koszulkę i spodenki wszystko sprawne po roku.

Przyczepić można się do spodenek, bo szwy na środku pieluszki mogły by być lepsze.

Jakie spodenki wytrzymują więcej? Chyba takie w których jedzie się do sklepu po bułki raz w tygodniu.

Nawet jak mają lepsze szwy to się wycierają. Chyba, że mowa o spodenkach w cenie 400zł, bo takich to nie miałem.

SAXO BANK 2012 NOWOŚĆ !! ŻELOWA WKŁADKA M, XL, XXL (2194808904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tu sprzedający posiada ponad 400 wzorów różnych drużyn kolarskich. Pisałem z nim na GG i stroje są szyte na zamówienie. Pisał koleś, że nie są to rzeczy z Chin i że wkładka jest gruba "żelowa"

może warto

tutaj zdjęcie wkładki:

https://picasaweb.google.com/104111099800316118538/WkAdkaZelowa

reszta zdjęć w folderze

SAXO BANK 2012 NOWOŚĆ !! ŻELOWA WKŁADKA M, XL, XXL (2194808904) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie wiem jak wam, ale na moim monitorze są dość dziwne kolor tej kuszulki Saxo Bank.

A co do żelowej wkładki to jest lepsza od zwykłej ? Bo żelowe siodełka mi nie leżą.

W profesjonalnych spodenkach nie ma wkładek żelowych tylko dobrze profilowane gąbki. Po tych wkładkach żelowych można tylko odciski sobie narobić. Chcesz odzież Saxo Bank to luknij na TĄ STRONĘ Ceny są zaporowe ale w końcu płacisz za jakość przez duże J. Najlepiej poszukać jakiegoś masażysty polaka który pracuje w tym teamie choć wątpię aby ktoś taki istniał. Ja kiedyś składałem strój włoskiej drużyny która robi firma biemme. Robią oni zwykłe ciuchy i te w których ścigają się profesjonaliści. Jakośc zupełnie inna. W trafiłem na masażystę który pracował w tym teamie i dzięki niemu skompletowałem cały strój zimowy oraz letni z masą dodatkowych rzeczy. Ale wtedy jak bierzesz to podajesz rozmiar i najlepiej brać wszystko co da się załatwić. To nie sklep nie ma możliwości zwrotów. Myślę że aby skompletować porządny pełen komplet to trzeba wydać minimum ok 1500zł. Obecnie na allegro ciezko znaleźć porządne ciuchy. A jak coś się już pojawi to szybko znika :) Jest mnóstwo podróbek z chin na allegro oraz na ebayu. Każdy element oryginalnego stroju posiada znaki szczególne o czym wiele osób nie wie. Tak więc ogrom strojów na allegro w barwach różnych teamów to w rzeczywistości tylko repliki które szyje zupełnie inna fabryka. Wszystkie ciuchy na których jest napis Coolmax to podróbki. Na oryginalnych strojach nigdy nie występują takie napisy.

Ludzie, 99% teamowych ciuchów na allegro to podróby. Większość szyta w Łodzi, a ostatnio coraz więcej też sprowadzancyh z Chin.

Ja rozumiem ze Cena Czyni Cuda, ale takie twierdzenie to jawny żart:

No chyba, że ktoś nigdy nie miał do czynienia z oryginalnymi, markowymi produkatmi. I to niekoniecznie z najwyzszej półki jak Assos, ale choćby sredniej takiej jak Nalini, czy Santini.

1500 zł to dla mnie zabójcza cena, ale za jakość trzeba płacić. Jak na razie to nie wydam tylu pieniędzy, bo i tak za rok czy dwa by komplet był za mały, więc muszę znaleźć coś tańszego.

Ludzie, 99% teamowych ciuchów na allegro to podróby. Większość szyta w Łodzi, a ostatnio coraz więcej też sprowadzancyh z Chin.

Ja rozumiem ze Cena Czyni Cuda, ale takie twierdzenie to jawny żart:

No chyba, że ktoś nigdy nie miał do czynienia z oryginalnymi, markowymi produkatmi. I to niekoniecznie z najwyzszej półki jak Assos, ale choćby sredniej takiej jak Nalini, czy Santini.

Miło mi, że opowiedziałem ci zabawny żart.

Przedstaw lepiej jakieś konkrety, co takiego fajnego mają koszulki które kosztują x razy tyle, co podróba. Rozumiem, że ty masz do czynienia z oryginalnymi metkami na co dzień?

A więc w takim razie mam pytanie: czy zwykłe komplety (tzn. nie teamów) będą tańsze od teamowych ?

I jeszcze jedno a mianowicie, jakie rękawiczki byście polecili, przeznaczenie to jazda na szosie, lecz rower crossowy ?

Jakiego producenta odzieży polecilibyście, który ma dobry stosunek cena/jakość (czyt. nie wygórowane ceny) ?

VIKA-SPORT Na allegro też są. Jakoś koszulek , spodenek jest bardzo dobra.

Zakupiłem trochę odzienia w tym sklepie. Jeżeli chodzi o jakość, to moim zdaniem jest bardzo dobry stosunek jakość/cena. Do tej pory jeździłem w odzieży firmy Stanteks (rodzima produkcja) conajmniej ta sama klasa, nawet lepsza. Jest to głównie odzież wiosenno-letnia, więc jeszcze w niej nie jeździłem, ale póki co look and feel jest bardzo dobry. Nie mam parcia na oryginał, jeżeli uranie będzie działać... Tym bardziej że nie mam zielonego pojęcia o team'ach. Jedyne co kojarzę, to Discovery - bo oglądam kanał. :)

Cudów jednak nie ma. Jak ktoś chce mieć oryginalne malowanie na koszulce, to trzeba za nią zapłacić odpowiednią kwotę. Oryginały za 1/3, 1/4 ceny - takie coś w przyrodzie się nie zdarza, chyba że przez przypadek spadło z TIR'a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...