razorjack Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Można, o ile uczestniczysz w rozmowie (nikt nie ma prawa zabronić tobie robienia notatek z rozmowy w której uczestniczysz, np. ty i ja lub ja i ty, zabronione jest nagrywanie osób trzecich, np. on i on), a nie jest tak, że nagrywać możesz co tylko zechcesz, a jedynie publikować bez zgody osób będących na filmie nie możesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Jeżeli jest się uczestnikiem rozmowy to nagranie można potem normalnie przedstawić jako dowód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 a nie jest tak, że nagrywać możesz co tylko zechcesz, a jedynie publikować bez zgody osób będących na filmie nie możesz ? Jeżeli nie uczestniczysz w rozmowie lub spotkaniu (np. kamerzysta telewizyjny nie rozmawia, ale jest na miejscu i jest widoczny dla stron rozmowy) to będzie to podsłuch i jakaś pochodna naruszenia prywatności/korespondencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Masz jeszcze na to nadzieję? Chyba że po prostu po 2 tyg będzie: o kurde nie miałem czasu zaglądać na forum itp, ale wątpię, za dużo tutaj mazzol namotał.. liczylem, ze nie jest to przypadek typu "wymusilem jak to teraz obejsc" jesli tak bylo to dostal wystarczajaco duzo informacji aby teraz juz wiedziec jak walczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 nie ma co się dziwić 2 samochody uszkodzone, a to raczej nie małe koszty, bez polisy oc każdy by szukał sposobu żeby nie płacić albo zapłacić mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 A wystarczy jeździć z głową, następnym razem może już nie mieć tyle szczęścia i wylądować na masce. Jak dla mnie winny powinien zapłacić za naprawę, w tym wypadku rowerzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demek Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 no coz, troche go to wyniesie a kierowcy sie upiecze jazda ze sporo wyzsza predkoscia niz dopuszczalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.