Fludi Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 W nowo zakupionej ramie MTB mam wewnętrzne prowadzenie linek. Składając rower sobie trochę napaprałem i zniszczyłem przewód, w którym idzie wewnątrz linka. Czy może mi ktoś doradzić gdzie mógłbym zakupić taki nowy przewód, najlepiej na długość? Ewentualnie co mogę zastępczo użyć jako osłonę linki? Już słyszałem o opcji, że mogę rozpruć pancerz i użyć środka niego... Ale chciałbym uniknąć tego rodzaju zabawy...
klon Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Mama ramę Wheelera, też z prowadzeniem wewnętrznym u mnie rurka termokurczliwa sprawdza się bardzo dobrze Do kupienia w sklepie elektronicznym zwykle w 1m odcinkach(weź kawałek linki, żeby dobrać odpowiednią średnicę).
Fludi Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 No właśnie to był pierwszy patent, o którym pomyślałem. Niestety u mnie w mieście, nie mieli koszulki o tak małym rozmiarze. A dodatkowym problemem z nią jest to, że prowadzenie tylnej przerzutki to ponad 1m...
klon Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 to może wnętrze systemu zamkniętego - taka rurka teflonowa, np nokon dostępna w cult-bikes 5 metrów za 49zł Edit: albo znacznie taniej: http://allegro.pl/teflon-ptfe-rurka-teflonowa-1-50-sr-wew-diy-i2197841592.html 1,5mm średnicy wewnętrznej powinno wystarczyć, linki przerzutki mają średnicę 1,2mm
Fludi Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 O_o Wielkie dzięki! To powinno być idealnym rozwiązaniem. Oryginalna rurka, która była w ramie, średnice zewnętrzna ma blisko 2mm, a zewnętrzna 2.15mm.
Fludi Napisano 14 Marca 2012 Autor Napisano 14 Marca 2012 Zakupiłem. Cały nowy rower do kupy poskładałem, rurka PTFE na sucho wydaje się zdawać egzamin, jak to będzie działać w pełni okaże się po pierwszych jazdach... Jeszcze raz wielkie dzięki, za podsunięcie szczególnie tej ekonomicznej wersji
klon Napisano 15 Marca 2012 Napisano 15 Marca 2012 Dobrze wiedzieć, że rurka działa, będzie info dla potomności
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.