Skocz do zawartości

[pancerz] wewnętrzne prowadzenie linek przerzutki

Fludi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W nowo zakupionej ramie MTB mam wewnętrzne prowadzenie linek. Składając rower sobie trochę napaprałem i zniszczyłem przewód, w którym idzie wewnątrz linka. Czy może mi ktoś doradzić gdzie mógłbym zakupić taki nowy przewód, najlepiej na długość? Ewentualnie co mogę zastępczo użyć jako osłonę linki?

Już słyszałem o opcji, że mogę rozpruć pancerz i użyć środka niego... Ale chciałbym uniknąć tego rodzaju zabawy...

Napisano

Mama ramę Wheelera, też z prowadzeniem wewnętrznym u mnie rurka termokurczliwa sprawdza się bardzo dobrze :)

Do kupienia w sklepie elektronicznym zwykle w 1m odcinkach(weź kawałek linki, żeby dobrać odpowiednią średnicę).

Napisano

No właśnie to był pierwszy patent, o którym pomyślałem. Niestety u mnie w mieście, nie mieli koszulki o tak małym rozmiarze. A dodatkowym problemem z nią jest to, że prowadzenie tylnej przerzutki to ponad 1m...

Napisano

O_o Wielkie dzięki! To powinno być idealnym rozwiązaniem. Oryginalna rurka, która była w ramie, średnice zewnętrzna ma blisko 2mm, a zewnętrzna 2.15mm.

Napisano

Zakupiłem. Cały nowy rower do kupy poskładałem, rurka PTFE na sucho wydaje się zdawać egzamin, jak to będzie działać w pełni okaże się po pierwszych jazdach...

Jeszcze raz wielkie dzięki, za podsunięcie szczególnie tej ekonomicznej wersji :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...