Obes Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Za 2500 troszkę mało, tak za 3500 byłby już fajny rower, nawet ta rama meridy 29 jest do kupienia za ok 1200zł. No właśnie, to po co głupoty wypisywać
EpicPoznan Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Przykład do negocjacji: http://allegro.pl/rower-mtb-specialized-epic-comp-29er-i2203439693.html
marek12345 Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 Za 2500 troszkę mało, tak za 3500 byłby już fajny rower, nawet ta rama meridy 29 jest do kupienia za ok 1200zł. Jeżeli zupełnie się nie znasz to szukaj gotowych prawie nowych rowerów pod 29. Składanie z okazji trwa troszkę i wymaga jednak sporej wiedzy. Ale za 3000 tych rowerów nie kupuj. Beznadziejne korby, widelce.... szkoda pieniędzy. Sam mam 190cm, miałem epica XL, teraz mam meridę 96 XL. Testowałem epica 29er XL, L i szczerze mówiąc to straszne kozy. Może bym się przekonał jeżdżąc na nich dłużej, ale..... zakręty brało się jak tankowcem w porcie. Miałem kiedyś Scott scale XXL na stanie, to byłby rozmiar dla Ciebie Wiem że cena tej meridy jest kosmiczna ale jak napisałem moge go miec za 2300zł a nie za 3000zł a o prócz tego co powidzcie o tym http://www.bikeplanet.pl/74-cube-analog-29.html w tym tygodniu chciałbym juz cos zamówic i podobaja mi sie własnie te dwa typy jakis na pewno zamówie tylko jeszcze bym chciał cos o nich sie dowiedziec który lepszy
Obes Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 w tym tygodniu chciałbym juz cos zamówic i podobaja mi sie własnie te dwa typy Czy nie możesz zrozumieć, że to są dwa różne rowery, zupełnie inaczej się na nich siedzi/jeździ więc ich porównywanie jest bezcelowe, najpierw sprawdź na którym lepiej się czujesz . Lepszy osprzęt ma Cube, "amortyzatory" takie same, ale co z tego jeśli by Ci nie pasował
marek12345 Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 Czy nie możesz zrozumieć, że to są dwa różne rowery, zupełnie inaczej się na nich siedzi/jeździ więc ich porównywanie jest bezcelowe, najpierw sprawdź na którym lepiej się czujesz . Lepszy osprzęt ma Cube, "amortyzatory" takie same, ale co z tego jeśli by Ci nie pasował Jednak dobrze Mi mówili w że ci co krytkują na forum to maniacy rowerów i coś maja pod garem, i nie mogą zrozumiec ze nie kazdu jest tak modry jak oni w rowerach. Tabletki wskazane dla ciebie. A na przyszłośc jak nie chcesz to nie pisz. Kończę tamat bo przez takich jak ty to nawet sie nie chce pisac ani tego czytac dzieki wszystkim za pomoc.
EpicPoznan Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Powiem Ci tak: -Kup rower z powietrznym amortyzatorem -Z korbą z ośką, czyli od Shimano Deore w górę Te elementy będą Ci doskwierać jeżeli wybierzesz gorsze podzespoły Inne podzespoły to tylko szybciej, lżej i niezawodniej, ale da się bez nich obejść. http://allegro.pl/rama-29er-cube-ltd-pro-29-2012-21-nowa-i2192651115.html choć możliwe, że 21 będzie małe, bo cube jest krótki, nie znam Twoich wymiarów ( długość kopyt )
Obes Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Jednak dobrze Mi mówili w że ci co krytkują na forum to maniacy rowerów i coś maja pod garem, i nie mogą zrozumiec ze nie kazdu jest tak modry jak oni w rowerach. Przykro mi, kilka razy miałeś zwracaną uwagę, że najważniejszy jest dobór odpowiedniej ramy, że różnice są duże, ale Ty nie chcesz zrozumieć, może nie dorosłeś do korzystanie z Forum.
rzezniol Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Może nie dorósł do wyboru roweru ... Jak nie trafia argument przymiarki to bierz ten z lepszym osprzetam ot proste jak budowa cepa ... z tego co pametam najlepszy osprzet miał tu chyba Cube. Tylko nie zakładaj potem tematów ze napierdzielaja cie nadgarstki, ze kolana cos nie teges, ze ramiona drętwieja, ze plecy ... bedziesz miał pretensje tylko sam do siebie. Każdy czowiek jak i kazdy rower jest inny ... twoja skarbonka, na co te dutki wydasz twoja sprawa ... Pozdro
kadargo Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Kurcze, obrazić za jednym zamachem prawie całe forum to jest naprawdę niezły talent. I to bez żadnych wulgaryzmów! Szacun.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.