Skocz do zawartości

[GPS] Holux GPSport 245 czy Holux GPSport 260

adiksw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To sprawa konwersji na *.gpx, oryginalne *.itm wydają mi się w porządku.. Mam ustawiony zapis co 1 sekundę i tak mogę odczytać ślad.

To tak trzeba było od razu ;) jak zobaczyłem te minutowe przerwy to się zacząłem zastanawiać ;) z drugiej strony nie zawsze rejestracja co sekundę ma sens, to może prowadzić do sporych przekłamań, ze względu na ograniczoną (a w terenie nawet bardzo) dokładność systemu gps

ciekaw jestem jak bardzo dokładność poprawia wsparcie dla glonass (ale to i tak nie dotyczy omawianych modeli)

Napisano

ok, pierwsze wrażenie po rozpakowaniu ... no cóż, zaczep rowerowy wogóle nie chwyta mojego holuxa po wsunięciu, trzeba samemu "zapiąć" ten zaczep w górę (najwyraźniej jest odrobinę za długi i sam się nie blokuje), ale wtedy już trzyma porządnie

zobaczymy jak to się sprawdzi w maratonie, który na dodatek zapewne sprawdzi jego wodoszczelność i jakość nawigacji przy zachmurzeniu

Napisano

zaczep rowerowy wogóle nie chwyta mojego holuxa po wsunięciu, trzeba samemu "zapiąć" ten zaczep w górę (najwyraźniej jest odrobinę za długi i sam się nie blokuje)

Weź coś ostrego (żyletka, skalpel, nożyk do cięcia tapet) i lekko skrobnij krawędź w zapadce. Będzie się zatrzaskiwać. Albo po prostu poczekaj, to się plastik wyrobi z czasem.

(ja skrobnąłem:))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...