Blue Napisano 11 Maja 2006 Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 No coz wyglada na to ze Pan Rafał sie przestraszył . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Szkoda, ze wczesniej nie trafilem do tego tematu Tak sie niestety sklada, ze 25 kwietnia zamowilem rower Ghost EBS1 Deore za 1850zl. Oczywiscie wplata z gory :/ Nie spodziewalem sie oszusta po tym jak mialem mozliwosc obejrzenia na tym forum szczesliwych nabywcow Ghosta Aliena. Niestety, po dokonaniu wplaty kontakt z tym sklepem okazal sie niemozliwy Teraz dostaje od nich automatyczne odpowiedzi o tresci: W dniach od 6 do 13 Maja sklep niestety będzie nieczynny, wszystkie dotychczasowe wysyłki i zamówienia będą realizowane na bieżąco. Postaramy się aby odpisywać na najbardziej naglące wiadomości lecz nowe zamówienia będą realizowane dopiero po 13 Maja. Przepraszamy za utrudnienia i pozdrawiamy Zespół Crazysport Zagrozilem, ze jesli nie dostane odpowiedzi to zglaszam sprawe do Urzedu Ochrony Konkurencji i Konsumenta. Wyslalem rowniez smsa o analogicznej tresci. Mam nadzieje, ze cos uda sie z tym zrobic. Jak nie, to wyjscie jest jedno - policja, bo zlodziejstwa tolerowac nie mozna!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 iwan wyluzuj trochę, przecież nie minął jeszcze miesiąc a Ty już chcesz mieć zamówiony sprzęt? Jak widzisz, czytając wcześniejsze posty, trzeba odczekać swoje w kolejce (jak za starych czasów). Pewnie dostaniesz swój rower w czerwcu, nie do końca skręcony i oczywiście bez faktury zakupu :025: Życzę cierpliwości.............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iwan Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Dlatego najpierw skieruje swe kroki do UOKiK ze wzgledu na brak kontaktu i "olewanie" mnie przez ten sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 13 Maja 2006 Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 wlasciwa decyzja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ssslawecki Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Po raz kolejny okazuje się, że opier*ol jest motorem postępu :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 nowy patent: dodałem komentarz elementu, za który zapłaciłem w crazyszport - naflugałem od złodziei i by omijać ten "sklep". Niestety Rafałek anuluje takie "opinie" i zostają tylko te ładne. Cenzura ! A może nie mam prawa oceniać, jeśli nie zobaczyłem sprzętu na oczy . . ? ;-) ( marne 3 tygodnie od utopienia keszu na koncie Rafała J. ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loser Napisano 22 Maja 2006 Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 cze ja mialem to samo sprawdzilem nawet czas 2,5 h... ale na www.bikeworld.pl jest rubryka sklepy tam mozesz mu bez problemu nabluzgac ile wlezie ja w sumie nie mialem sie co czepiac... trzy tygodnie po tym jak rower doszedl do secesji (hurtowni) dostalem go (tez wina dlugiego weekendu). sprawa byla inna 18 kwietnia zadzwonil pan J i powiedzial ze wyslane ale nie podal nr przesylki potem kiedy chcialem sie o niego dowiedziec stala sie rzecz wiadoma... dwa tyg dzwoienie po 20 - 40 razy dzienne w koncu dalo jakis skutek :arrow: pod koniec udalo sie dodzwonic mojej..... dziewczynie przez przypadek (jak widac nie mam szczescia ostatnio tez wygrala plyte w radio choc to ja wysylalem smsy). dzwonilem kilka minut wczesniej z jej kom do pana J a jej pomylily sie klawisze :eek: nr nagle sie znalazl ale paczka nie byla wyslana 18 tylko 28 kwietnia choc tez nie wiem czy w opeku czegos nie pochrzanili bo widzialem kawalek innej kartki z dyspozycją akurat z poczatkiem daty 18.04(na wszelki wypadek zgnoilem tez ich....) nie wiem co o tym myslec juz nigdy potem nie udalo mi sie dodzwonic a tez mu chcialem swoje powiedziec... trzeba wiec liczyc na "zmeczenie materialu" pana rafala i miec troche szczescia... cierpliwosci pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Napisałem do Klubu Federacji Konsumentów jak miałem problem z otrzymaniem towaru i takie coś mi odpisali: Szanowny Panie, Proponuję przede wszystkim pisemnie (listem poleconym) wezwać kontrahenta do wydania przedmiotu zakupu w terminie dodatkowym 7 dni, z zastrzeżeniem, iż bezskuteczny upływ tego terminu będzie równoznaczny z odstąpieniem przez Pana od umowy sprzedaży i żądaniem zwrotu wpłaconych pieniędzy wraz z kosztami poniesionymi w efekcie niewykonanej transakcji (koszt przekazu pieniędzy, wezwania listem poleconym, ewentualnie inne). Jeżeli kontrahent nie zastosuje się do wezwania, konieczne będzie złożenie pozwu o zapłatę do sądu powszechnego. Pomoc w sporządzeniu pozwu uzyska Pan w najbliższym Klubie FK(adresy Klubów znajdzie Pan na naszej stronie internetowej). Mając na uwadze skalę ilości transakcji, które nie zostały wykonane przez przedsiębiorcę (wskazuje na to ilość opinii na forum) można przypuszczać, że przedsiębiorca pobierając pieniądze od kupujących nie miał zamiaru wykonać zobowiązania. Takie ujęcie stanu faktycznego pozwala na przyjęcie, że przedsiębiorca popełnił przestępstwo oszustwa. Warto, aby za porozumieniem, złożyli Państwo (oszukani konsumenci) zawiadomienie do Policji o popełnieniu przestępstwa oszustwa. Proponuję porozumieć się na forum i podjąć takie działanie. Z poważaniem *********** Stołeczny Klub Federacji Konsumentów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkoz Napisano 24 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ciekaw jestem czy taki list da jakiś rezultat? W tym przypadku chyba nwet nie wiadomo za bardzo gdzie wysłać. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 24 Maja 2006 Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Ja wprawdzie należę do tych szczęśliwców, którzy swój towar otrzymali (po miesiącu), ale bez faktury zakupu i z pedałami PDM-520, których nie zamawiałem. Bezskutecznie poprzez e-maile próbuje nakłonić sprzedawcę do wysłania mi faktury, od czego uzależniam zwrot tych pedałów. Niestety nie mam żadnej odpowiedzi z crazzsportu. Poczekam jeszcze trochę i sprzedam tą "nadwyżkę" jako rekompensatę za długi i nerwowy czas oczekiwania oraz całkowity brak kontaktu ze sprzedawcą :glare: Moim zdaniem, jeżeli grupa oszukanych jest ciągle duża, dobrym wyjściem jest złożyć wspólnie zawiadomienie o oszustwie, niech Policja pochodzi trochę za typem, może to zmusi go do działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Jak poinformował mnie Miejski Rzecznik Konsumentów w Sosnowcu, zawierając umowę na odległość, sprzedawca ma miesiąc na wywiązanie się z niej. Po miesiącu sprawę się zgłasza do rzecznika w swoim mieście, ew. w przypadku ewidentego wyłudzenia - na Policję, bo na to już są paragrafy w kodeksie karnym. Więc jeśli o mnie chodzi, do 3 czerwca (minie miesiąc) niestety nie mam co narzekać, bo Rafałek załatwia wszystko zgodnie z prawem Na szczęście ja mogę każdego znajomego ostrzegać przed zakupami u tego typa - i to jest zgodnie z prawami wolnego rynku :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 I tu jeszcze dla zainteresowanych sprawą crejzi szrot - dostałem dziś odpowiedź od UOKIK w Katowicach. Mimo że urząd ten nie zajmuje się sprawami indywidualnymi, jednak.. : "W tym miejscu pragniemy także poinformować, że w sprawie działalności w/w przedsiębiorcy zostanie wszczęte postępowanie wyjaśniające, mające na celu wstępne ustalenie, czy nastąpiło naruszenie uzasadniające wszczęcie postępowania w sprawie zakazu stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów." Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loser Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 uuups.... jednak nici z ew gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 Ja napisałem piękny list polecony , wysłałem z poleceniem odbioru i... list wrócił nieodebrany . Pan Rafał J. nie fatyguje się na pocztę . Jeśli nie wysyła nam zapłaconego towru i ma kłopoty u dostawców to jest dla mnie zagadką czemu jeszcze działa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 27 Maja 2006 Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?act=...sult_type=posts Polecam przejrzenie postów rafaella . Czysta kryptoreklama, obrona wlasnego sklepu i siebie. Doradzanie na korzyść corrateca, ktore on sprzedaje przeciez. "Moja znajoma kupiła cudnego Alienka w crazysport i nie ma problemu - właściwie tak jak w normalnym sklepie Rafaello" Wszedzie pisze o crazy sport co 2-gi post jest z ta tematyka ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 30 Maja 2006 Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A może Pan Rafał J. już nie działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Szczerze wspolczuje tym co sie "przejechali" na crazysporcie, mi sie jakos nie wiem dlaczego udalo. Powinniscie sie dogadac i zlozyc zbiorowe zazalenie moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 jestem prawie pewny, ze "nasz" rafaello, to wlasciciel sklepu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 W poniedziałek idę na Policję, której 1 Komisariat znajduje się po drugiej stronie ulicy, na której pracuję (Łódź). Będzie to akurat miesiąc + 2 dni po tym jak zapłaciłem za amortyzator. Proponuję to zrobić wszystkim wyrolowanym - po miesiącu zgłosić wyłudzenie. I nawet jeśli Rafcio jest za granicą, jak informuje nas ( On ) Jego skrzynka głosowa, to przynajmniej będzie poszukiwany z Polsce, czego sobie i wszystkim zainteresowanym życzę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Będzie to akurat miesiąc + 2 dni po tym jak zapłaciłem za amortyzator. Proponuję wstrzymać konie jeszcze pare dni. Kiedy byłem na Policji , powiedzieli mi, że takie sprawy należy zgłaszć po terminie gwarantowanym przez sklep, czyli chyba 7 dni + jeden miesiąc. Po tym terminie sprawie nadaje się bieg urzędowy. Życzę cierpliwości........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusy Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Hmmm... na regale, na wprost łóżka stoi niebieska nówka funkiel ramka author airline columbus. Codziennie wstaję i patrzę jak lakier odbija słońce, biorę do ręki i niemal się do niej przytulam. Brakuje mi tylko amorka z crejzi szrot. I ja mam być cierpliwy ?????!?!?!?!?@?!?#!@$%@!?%@#$ :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skaramusz Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 wszyscy najeżdżają na crazy sport i ja to rozumiem bo tez bym sie wkur...ł ale miałem szczeście dokonać zakupów na arniku i gorąco polecam. Koleś poświęci wam mnóstwo czasu jesli chcecie sie cos dowiedziec a zakupy dotrą szybciuteńko. Cieszę sie, bo tez mialem kupic na crazy ale nie moglem sie skontaktowac z gosciem a chcialem najpierw cos zapytac i na moje szczescie nie doczekalem sie odpowiedzi dlatego kupilem u arniego. Nie żałuję, juz dawno sobie śmigam w nowych bucikach i na nowych pedałkach. Gorąco polecam www.arnik.com.pl pozdrawiam wszystkich rowerzystów :-) skaramusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Windykacja Napisano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 UWAGA: RAFAL J. TO OSZUST JUŻ SKAZANY ZA WYŁUDZENIE WYROKIEM KARNYM (OSZUSTWO MNIEJSZEJ WAGI - GRZYWNA). Pokrzywdzony wpłacił 2700 zł. zaliczki na rower i roweru nie otrzymał. Komornik nic nie był w stanie od oszusta Rafała J. wyegzekwować, a tu okazuje się, ze oszusat Rafał J. dalej naciąga ludzi! TO RECYDYWA Wszystkich pokrzywdzonych prosimy o kontakt na: windykacja@grabowski.biz.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 haha chcesz odzyskac w ten sposob stracona kase? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.