Skocz do zawartości

[sklep] crazysport.pl

jacekkoz

Rekomendowane odpowiedzi

ehh,

nie pozostaje nic innego jak zgłosić na policję. cierpliwość się wyczerpała. co prawda jeden rower dostałem po 2 tygodniach, ale na drugi czekam już 2 miesiące. najlepsze jest to, że właściciel zadzwonił do mnie 2 tyg temu :o i powiedział, że niestety dostawy się opózniają i rower będzie dopiero za 1,5 miesiąca, podczas gdy bezpośredni importer miał mieć rowery za pare dni. umówiliśmy się na zwrot kasy jeszcze tego samego dnia. jak nietrudno sie domyśleć jeszcze jej nie zobaczyłem. drukuję korespondencje meilowe, potwierdzenie przelewu i wyciągi z konta itp i idę złożyć obszerne wyjaśnienia na policji. jak sie sprawa potoczy postaram się opisać na forum.

pozdrowienia dla wszystkich :rolleyes:

Tak sie wlasnie zastanawiam. Kupilem w crazysporcie rower jeszcze wtedy, gdy nie robili sobie jajec z klientow. Niebawem wypoadaloby zrobienie platnego przegladu gwarancyjnego. Czy w takiej sytuacji jest sens placic za przeglad?

Zalezy ile kosztuje. Jesli chodzi o sam przeglad jesli go zrobia to jest sens placic, ale jesli chodzi Ci o utrzymanie praw gwarancji, to ja bym chyba jednak nie placił za przeglad,bo samemu mzoan se wszystko zrobic. A jak tak dalej pojdzie,to ten sklep pociagnie niedługo... sam myslalem rok temu,ze to jest kwestia tygodni,a tu juz cały rok oszukuja :unsure:

chyba rzeczywiscie to oleje. przeglad zrobie se sam. podreguluje to i tamto i na tym sie skonczy. chodzilo raczej o gwarancje, ale widze, ze to moze nic nie dawac, bo watpie w skutecznosc gwarancji w obecnej sytuacji. jakby (odpukac) cos sie zepsulo trwale, to i tak nie wyegzekwuje;/

jaco69 akurat sa takie jak piszesz :/

Beznadziejna sytuacja: jak odeślesz buty to może być po towarze i po kasiorce, ale wtedy jest szansa, że osioł wyśle je do mnie?

Jak zostawisz to wszystko to będziesz musiał odsprzedać (pewnie taniej), ale jakiś zwrot kasy to jest?

A może ja otrzymam Twoje buty i się wymienimy (paranoja, to jest chore!)?

Nie mam pojęcia, co w takiej sytuacji zrobić? Ładnie się wpakowaliśmy........... ;)

jak nie znajdziesz na forum wlasciciela twych butow to spyl je na allegro - w koncu w crazy ceny butow sa o kilkadziesiat zl tansze niz normalnie w sklepach

bardzo prawdopodobne ze odzyszkasz wiekszosc kasy - przynajmniej tak mi sie wydaje - w koncu lepiej byc 30zl w plecy niz 300 zl buty tylko do ozdoby polek w szafce...

...a pozniej buty kupisz np u Arniego

takie mam widzimisie odnosnie Twej sytuacji... odsylac nie radze

...gdybys mieszkal blizej sosnowca to co innego

PS i tak dobrze ze je otrzymales... inni wciaz czekaja,,, czekaja,,, czekaja,,,

,,,czekaja

Gość gacek

jak na razie rozmawialem z kolesiem i niby z tego co mowi (tylko zeby to nie byl znowu jakis walek) to wg mnie nie bede nic stratny na tym tylko nie wiem ile znowu mam czekac, ale jak ktos chce wiecej info to na gg lub poczta

Ja rozumiem tych, co wpadli dawno w ten szit - ale tych co go bronią albo próbują kupować nadal, to nie rozumiem. To jest rzeczywiście jak rosyjska ruletka, jakiś SzalonySport - naprawdę. Jak wakacje nad polskim morzem - pełen hazard - będzie pogoda, albo nie. Emocje rosną. Dzwonię do chłopaków z W11. I współczuję wszystkim oszukanym.

tia, załozyłem niewinny temacik i jak się rozpętało :)

Ja w końcu otrzymałem to co zamówiłem. Fakt, że z bardzo duzym opóźnieniem ale dostałem.

Też nie za bardzo wiem co o tym wszystkim sądzić. Koleś z pewnościa leci soboie w ch..a ale nie do końca.

Ja zamówiłem u niego amor. Doszedł z bardo dużym opóźnieniem w związku z tym straciłe bardzo duzą zniżkę na złożenie roweru. Napisałem o tym do Rafała i dzień później przelał stówę na moje konto. Zdziwiłem się.

Razem z amorem zamówiłem łańcuch który doszedł jeszcze później (musiałem kupić nowy w sklepie). Do łańcucha była dołączona największa butla WD40 (koszt około 20 pln) Biorąc pod uwagę, że za łańcuch zapłaciłem 40 pln, odejmując WD40 i koszt kuriera, którego Crazysport opłacił to raczj był na mnie stratny.

Tach chyba nie postępuje złodziej. Nie to że bronię człowieka ale przynajmniej ze mna starał się być w porzadku. Wyszedłem na zakupach jeszcze do przodu. Co innego ile nerwów straciłęm.

W każdym razie na 100% już bym tam nie kupił.

Jacek

Gość gacek

wlasnie przed chwilka przyjechal kurier i przyszedl MOJ towar :) <jupi>, tak jak bylo jaco paczka poszla do Ciebie , czyli ja mam juz po zmartwieniach a Ty jeszcze pewnie poczekasz ze dwa dni na kuriera :)

Witam wszystkich forumowiczów,

Szkoda, że nie znalazłem tego forum i tego tematu przed dokonaniem zakupów w Crazy Sport.

Wyboru sklepu dokonałem po poleceniu go przez znajomego, który wydał tam bodajże w marcu ponad 2000 PLN i wszystko sobie chwalił.

Zamówienie złożyliśmy (firma) 25 kwietnia (wszystkie potwierdzenia wysłane mailem były OK), dzień później poszedł przelew na ponad 2000 PLN, od tamtej pory nie ma żadnego kontaktu z firmą P.P.H.U Snekkar J. Rafał : telefon komówrkowy nie działa, stacjonarny - nie ma takiego numeru, na maile nie odpowiadają.

Sądząc po poprzednich postach towar zostaje w końcu dostarczony, jednak po bardzo długich terminach oczekiwań.

Ponieważ w naszym przypadku jest jeszcze za wcześnie na kierowanie sprawy na drogę sądową, poki co konsultujemy się z naszym prawnikiem.

Odnosząc się tym samym do poprzednich postów o zebraniu się w grupę, proszę rozważyć ponownie taką możliwość.

Pozdrawiam

no to teraz sie zacznie...

ja co prawda kupilem w CS i po... 2 miesiacach towar o3malem

takze ja nie mma podstaw

ale dla wszystkich oszukanych to bardzo rozsadne rozwiazanie

branie od kogos pieniedzy a pozniej zero towaru i brak kontaktu to juz zlodziejstwo i nie mozna tak tego zostawic!!!

...chyba ze czekamy na rehabilitacje rafała

Do mnie towar tez przyszedl, wyglada na to ze wlasciciel jakby sie wzial do roboty. Niestety czas realizacji (w sumie wyszlo okolo 4 miesiecy czekania - zeby byc sprawiedliwym to dodam ze 2 miesiace z tego bylo prawdopodobnie zawinione przez dystrybutora), a przede wszystkim nerwy jakie stracilem dykwalifikuja ten sklep. Nie otrzymalem zadnego slowa wyjasnienia, po prostu pewnego dnia przyszedl skan dowodu nadania a na drugi dzien paczka.

Dla mnie wazne ze juz sprawa zalatwiona, chociaz jakby cos z tych rzeczy sie popsulo to bym sie bal sie oddac do serwisu (dostalem tylko fakture, wiec musialbym oddawac do naprawy do crazysport).

Mysle ze wszyscy w koncu dostana swoj towar, tyle ze nie wiadomo ile jeszcze beda musieli czekac - a to nie tak powinno byc.

Wczoraj dołączyłem do Tych, którym się udało dostać zamówiony w crazzsport towar. Nie wierząc, że mogę go otrzymać (a już na pewno nie przed wakacjami :025: ) zamówiłem drugie buty u Arnika. Niezły numer był, kiedy pod moimi drzwiami spotkał się listonosz i kurier z crazzy z takimi samymi paczkami :) . Wole nie wiedzieć, co sobie pomyśleli o mnie..........Towar od crazzy oczywiście bez faktury i z pedałami, których nie zamawiałem, ale dzięki nim mam szanse dostać fakturę zakupu.

Dla mnie ten sklep jest już skończony na zawsze.

A, tak poza tym to chętnie odsprzedam jedną parę po okazyjnej cenie(shr- 098-, rozmiar 46 na szosę).

Po dzisiejszej wycieczce wyszlo ze kola byly wyjatkowo niedbale zlozone, polowa szprych sie poluzowala, wydajac bardzo nieprzyjemne odglosy. No coz, sprobuje zajac sie tym w sam a jak nie dam rady to podejde do najblizszego sklepu rowerowego, z firma crazy juz nie chce miec nic do czynienia.

Ja też wczoraj otrzymałem buty i hamulce . Buty miały być wymienione u Pawlaka na mniejsze a za hamulce miałem dostać zwrot pieniędzy . Rafał J. skorzystał jednak z mojej sugestii i po prostu odesłał paczkę z powrotem . Gdyby wysłał ją do R&P Pawlak to pewnie nie dostałby jej z powrotem bo ma u nich przechlapane .

Myślę że p.Rafał J. za pomocą naszych pieniędzy i kosztem naszego czasu finansuje swą działalność , stąd zapewne biorą się niskie ceny w jego sklepie .

Czy ktoś z Was orientuje się jaka instytucja czuwa ( jeśli w ogóle ) nad przestrzeganiem norm ( jeśli takowe są ) przez sklepy internetowe ?

CHyba Urząd Spraw Konsumenta czy coś takiego, dużo osób tak robi że jeżeli nie supermarketach i innbych sklepach nie chcą przyjąc gwarancji to składają sprawe do tego urzędu ( ktorego biuro można znaleśc prawie zawsze w Urzędzie Miasta ) i wtedy odrazu widać efekty, po prostu sprzedawcy boją się chyba tego biura i odrazu klienta inaczej szanują..:] Dokładnej nazwy nie pamiętam ale warto sie o to dowiedzieć bo mało kto o tym wie że tak można a innym się nie chce i potem traca to co się im należy, gwarancja itd.

I ciekawe jestem czemu tak nagle dużo osób dostaje towar w ostatnich dniach...:>

Jeżli napisałem troche niezrozumiale 1 cześc postu to przepraszam ale nie umiem inaczej tłumaczyć...:/

No i [d]crash_dg[/d] mnie ubiegł z tym rzecznikiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...