roge Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Dodam od siebie, że chciałem kupić w tym sklepie Bombera MX Comp Air. Gdy doszedłem do pozycji wpłać kase, na przesyłkę poczekasz nie wiemy jak długo, zrezygnowałem. Kupiłem w innym sklepie za 50 zł drożej, za pobraniem. Żaden szanujący się srzedawca nie wymaga wpłat z góry. Kupowałem wiele rzeczy, do sumy 1500 zł i nikt nie wymagał ode mnie wpłaty z góry, przeważnie wystarczała rozmowa telefoniczna, czasem nawet nie. Towar dostawałem 2 dni później zgodnie z umową, czasami zupełnie "na gębę". Czasami warto dopłacić 20zł i mieć święty spokój. Zresztą, z zasady, nie kupuję rzeczy droższych niż 200zł płacąc z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek_s91 Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Co on sie nazywa Wojciech ?? Jak ja kupywałem u niego rame to przedstawiał sie jako Rafał jakiśtam (niepamiętam już) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzomb Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Wojcierz Owczarz to chyba jakas nowa osoba w tym sklepie bo ja zawsze kontaktowalem sie z Rafalem J.. A moze ma rozdwojenie jazni, jedna jest w Polsce a druga za granica. DO osob go broniacych. Ja wpacilem kase w styczniu i jeszcze nic nie dostalem oprocz blednego numeru przesylki - co ciekawe pani w fimie kurierskiej powiedziala ze zna ta firme i ze podawanie blednego numeru jest u nich w normie. Wiec to chyba nie jest kilkudniowe opoznienie ? Dzisiaj probowalem sie dodzwonic, i powital mnie komunikat od automatu informujacy o przepelnieniu poczty glosowej, wiec wyglada ze albo mu ktos dlugo nawrzucal albo olewa juz wszystko i nawet nieodsluchuje poczty. ALe wiecie, nie rozumiem ludzi ktorzy widza tyle negatywnych opinii i jeszcze sie zastanawia nad zakupem u tego goscia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dostałem dzisiaj przesyłke, po 16 dniach. Jestem w szoku. Paczka byla bez nadawcy. Jednym słowem udało mi sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Dostałem dzisiaj przesyłke, po 16 dniach. Jestem w szoku. Paczka byla bez nadawcy. Jednym słowem udało mi sie. Co zamawiałeś i za ile Farciarzu ? Ja czekam już 24 dni i nic.................... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gacek Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 ja juz na swoje pedaly i buty czekam 30 dni , ehhhh ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guit Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Co zamawiałeś i za ile Farciarzu ? Ja czekam już 24 dni i nic.................... Buty SH-M072 i pedałki PD-M520 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavonto Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 NIE KUPUJCIE W CRAZYSPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Dostałem dzisiaj przesyłke, po 16 dniach. Jestem w szoku. Paczka byla bez nadawcy. Jednym słowem udało mi sie. No właśnie. Dziwne to wszystko. Koleś sklepu realnego niema już od dawna. W grudniu chciałem zamówić u niego buty SIDI, to dostałem odpowiedź, że niestety nie może mi ich sprowadzic, bo velo dostarcza tylko towar z Sidi do realnych sklepów, a przecie 500 zł złodziejowi piechotą nie chodzi. Koleżanka kupiła u Crazysporcie Aliena za 1500 zł. Jeździ na nim uśmiechnięta Co by nie mówić, na dzień dzisiejszy nie odważył bym się na żadne zakupy w tym sklepie. Jeśli zapłaciłeś za coś i termin dostawy wydłużył się do miesiąca, to NIE MA NA CO CZEKAĆ Zgłoszenie takiego faktu na policji może tylko zmobilizować sprzedającego do rychlejszego działania To że ktoś ma zarejestrowaną działalność gospodarczą w Urzędzie Miasta nie znaczy, że ją prowadzi pod podanym we wpisie adresem. Pomaga to natomiast założyć sprawę w sądzie, ewentualnie znaleźść delikwenta, bo ma też obowiązek podać adres zamieszkania. Miejmy nadzieje, że Pan Rafał powysyła, paczki do wszystkich czekających, ale jak juz pisałem nie ma na co czekać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Nadzieja matka ... wiadomo kogo. Kupiłem u nich jednorazowo za 2500 pln , potem buty które musiałem odesłac do wymiany na mniejsze oraz hamulce tez do wymiany bo za krótkie . Czekam na paczkę od ponad miesiąca a pieniązki przecież wpłacone . Wysłałem list reklamacyjny , czekam na odpowiedż . Wszystko musi byc niestety lege artis więc trochę czasu to zajmie . Czuję że skończy się na wniosku o upadłość . Nie ścigamy firmy Crazysport ale spółkę SNEKKAR bo to ona widnieje na fakturach . Warto u Was na Śląsku sprawdzić jak miewa się ta spółka . Jak coc wyniucham przez NET to dam znać . U Pawlaka ( ten od Shimano ) też powiedzieli że mają ze SNEKKAREM kłopot ale jeszcze czekaja . Dobrą praktyką jest przed zakupem dowiedziec się u dystrybutora danej marki jaki sklep internetowy poleca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaco69 Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Jako zainteresowany (z wiadomych przyczyn) działalnością tej firmy, postaram się się dowiedzieć coś więcej o jej sytuacji poprzez zaprzyjaźnioną kancelarię adwokacką z Sosnowca. Napiszę, czego się dowiedziałem. Jestem pewien, że Pan Rafał śledzi na bieżąco ten wątek na forum, więc od siebie radzę mu rozliczyć się jak najszybciej z wszystkich zobowiązań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzycom Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Spółka jako forma organizacyjna nie podlega wpisowi do ewidencji działalności gospodarczej. Trzeba jej szukać w krajowym rejestrze sądowym. Jesli to spółka cywilna, to we wpisie do ewidencji musi być stosowna adnotacja o jej zawarciu. Lobo z ciekawości co masz na fakturze? Koleżanka ma PPHU (Przedsiębiorstwo przemyłowo handlowo usługowe), więc na spółkę mi to nie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Fakturę mam rzeczywiscie na PPHU snekkar Rafał J. NIP 6341573906 41-200 Sosnowiec Małachowskiego 32/11 , czyli to nie jest spólka . Sądząc z adresu jest to mieszkanie w bloku . Jest jeszcze drugi Snekkar : PPHU SNEKKAR - usługi transportowe , logistyka , włókiennictwo i...handel artykułami sportowymi , adres 40-094 Katowice ul. Słowackiego 39 tel. 032 253 71 99 lub 0508 660 480 . Ciekawe czy nip tego drugiego Snekkara jest ten sam . Jeden SNEKKAR i dwa adresy , prawdopodobnie jeden z adresów jest już nieaktualny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzomb Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 PPHU SNEKKAR - usługi transportowe , logistyka , włókiennictwo i...handel artykułami sportowymi , adres 40-094 Katowice ul. Słowackiego 39 tel. 032 253 71 99 lub 0508 660 480 . Ciekawe czy nip tego drugiego Snekkara jest ten sam . Jeden SNEKKAR i dwa adresy , prawdopodobnie jeden z adresów jest już nieaktualny . No to ciekawe, czyli 2 nowe numery pod ktore mozna sprobowac zlapac pana Rafala. Ilosc "zadowolonych" klientow rosnie. http://www.bikeworld.pl/?ppg=ranking-sklep...op_zoom&sid=306 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crash_dg Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 wiec tak: raffaello skoncz sciemy walic - wiem ze to Ty czyli rafal j. - jak chcesz to moge Ci to udowodnic ja tez tam kupowalem u Ciebie ... w lutym jak wszystko bylo ok ...i ostatecznie na buciki czekalem ponad 2 miechy - ale sie doczekalem ... w koncu mialem sie wybierac na policje i nagle importer nie mial problemu z butami... baa buty juz byly i czekaly na mnie.... no comment firmy na jednosci nie masz, jest za to Twoj adres widniejacy na fakturach zakupu - m in na mojej fakturze- ten z ul malachowskiego = przewinal sie na forum wczesniej co do snekkaru w kat to slyszalem ze masz adresy na slowackiego (na bank pewnie nie ma) i na jakichs strzelcow w katowicach (wyskoczy wam po wpisaniu w badzie teleadresowej tp sa firmy snekkar) - co do 2 adresu to nie wiem bo nie sprawdzalem... to tak w wielkim skrocie - nie chce mi sie pisac o mej korespondencji z Toba Rafal, z osobami z allegro na ktorym kiedys sprzedawal jako skipskip, z sklepem w ktorym pracowales na Andrzeja w Kat i z innymi osobami ktore mialy tego pecha kupujac u Ciebie podsumowujac to nie polecam kupna u Ciebie - czekanie na towar 2 miesiace, olewka klienta - czytaj KUP A POZNIEJ MAM CIE W D..., lewe adresy itp no i zamartwiaj sie kliencie czy w ogole odzyskasz kase albo zakupiony towar ... NIE JEST TEGO WARTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moglbym sie bardziej elokwentnie rozpisac ale szkoda moich nerwow i czasu... poza tym - kulturka obowiazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 raffaello skoncz sciemy walic - wiem ze to Ty czyli rafal j. - jak chcesz to moge Ci to udowodnic na stronei crazysport sprzedawaja R7 platinum, a Rafaello tez ma w podpisie R7 platinum,to tylko jako ciekawostka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafaello Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 na stronei crazysport sprzedawaja R7 platinum, a Rafaello tez ma w podpisie R7 platinum,to tylko jako ciekawostka Ano mam tylko w lepszych cenach. Poza tym mam wszystkie modele a nie jak w crazysport tylko jeden model, to tak jako ciekawostka Rafaello (Rafał Król) wiec tak:raffaello skoncz sciemy walic - wiem ze to Ty czyli rafal j. - jak chcesz to moge Ci to udowodnic :angry: już nie chce mi się kolejny raz pisać sprostowania, uciekam z tego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crash_dg Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ano mam tylko w lepszych cenach. Poza tym mam wszystkie modele a nie jak w crazysport tylko jeden model, to tak jako ciekawostka Rafaello (Rafał Król) :angry: już nie chce mi się kolejny raz pisać sprostowania, uciekam z tego wątku hahaha - a to dobre rafal - o malo z fotela nie zlecialem ciekawe skad wziales to nazwisko uklon w moja strone? ... widac ze pamiec masz dobra co do mego nicku i zamowienia,,, w koncu upominalem sie o buciki od 24 czy 25 lutego do 26 kwietnia Tak przy okazji - skoro odpisujesz na forum (a na gg i e maile klientow - w ogole) to moze tu odpowiesz: czemu tak olewasz klientow? pozdrawiam wszystkich DARIUSZ KRÓL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teru Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Ha czytajac to przypomnail mi sie kolejny argument na niekorzysc rafaella otoz kiedys chcialem kupic aliena ghosta od crazy sport i sie dlugo zastanawialem az w koncu przy wyborze pomogl mi temat rafaello w ktory ponoc kolezanka kupila i on napstrykal fot sadze ze to on u siebie w mieszkaniu je zrobil aby wiecej osob te rowerki kupowalo jedna wielka reklama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Wow to to jest az taki duzy walek ?? :034: Heh a user Deschek juz na 2 stronie tematu zasugerowal takie przypuszczenia ze ty Rafaello to wlasnie wlasciciel tego sklepu. I ciezko w to nie wierzyc bo jako jedyny strasznie bronisz tego sklepu - jak bys mial w tym jakis interes. Numer z ghostem z postu TeRu... Jak jestes czysty to sie nie masz czego obawiac . Ale jak ty to ty to chyba bym sie zaczal bac ze w koncu jakis zdenerwowany klient ci skopie doope Ja na pewno bym tak zrobil bo u nas w kraju slownie w takich sytuacjach malo sie da zalatwic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Sory dla mnie Rafaello sie tylko pograza ;]. Jakbys nie wiedzial po numerze IP mozna Cie namierzyc bardzo prosto . Wiec nie zdziw sie ze jak robisz takie przekrety to wkoncu ktos sie wkurzy i przywita Cie w mieszkaniu z policją . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Z policją jak z policją gorzej jak ktoś z drechami przyjdzie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crash_dg Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 po co komplikowac sprawe - jak ktos dalej czeka na towar bo importer "to i tamto..." to niech sie przejdzie na malachowskiego pod wskazany adres - zapewniam ze importer nagle dosle (doslal...) towar i juz czeka, albo choc kasa zostanie zwrocona A jak beda problemy to posterunek jest niedaleko.. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 a jak ktos mieszka np. w Gdansku? ja bym szedl od razu na policje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gacek Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 ale sie dzis wkorwilem, dostalem paczke po 6 tygodniach czekania, i sie okazalo ze korwa buty sa calkiem inne , zamiast sh121 mam sh r098b (szosa ((), pedaly mialy byc czarne sa srebrne, korwa jade z kumplami mu zrobic pozadek z mieszkaniem, chyba ze sie ze mna umowi gdzies !!! wyjatkowy skorwysyn z tego Rafała J. !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.