Skocz do zawartości

[wyprawa] Eurovelo 7/Ciclopista del Sole

emuv

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku lipca planuję wyprawę rowerową na trasie Wiedeń-Rzym (do Wiednia pociągiem), a powrót autokarem.

1. Czy ktoś jeździł podobną trasą, albo w ogóle w tych okolicach i ma jakieś wskazówki, rady?

Mimo usilnych poszukiwań informacji o Eurovelo 7 znalazłem tylko przestarzałe pdfy. Podobno przez całe Włochy Eurovelo7=Ciclopista del Sole.

2. Czy ktoś jechał tą drogą?

3. Czy jest to cały czas oddzielny odcinek asfaltowy, czy prowadzi też drogami samochodowymi?

4. Jeżeli tak to czy ruch jest nieznośny?

Oczywiście, jeżeli ktoś chciałby się dołączyć to pw, najpewniej jadą ze mną 1 lub 2 osoby.

Moja przygoda z Włochami była od Triestu do Vicenzy, po drodze Wenecja, Padwa. Jechałem główną drogą nie szukałem żadnych objazdów. Przez Padwę jest droga dla rowerów przez całe miasto.

W innych rejonach nie byłem wiec nie zajmuje stanowiska, nie zabieram głosu.

A czy jadąc główną drogą (rozumiem, że główną ale nie autostradą?) nie zauważyłeś żeby Włosi faktycznie byli tak niebezpieczni jak się o tym mówi? Bo nie chcę przeżywać horroru. I dzięki za jakiekolwiek informacje, w końcu ;p

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...