Skocz do zawartości

[pompki] Futura

killy9999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przymierzam się do zakupu pompki. Wymagania: trwała i solidna, wygodna, niezbyt wielka, podczepialna do ramy. Budżet: 60PLN. Przeglądałem Alledrogo i w oko wpadły mi pompki Futura:

1. Individual Race - z manometrem

2. Individual Top

Ktoś może podzielić się wrażeniami z użytkowania tych pompek? Warto kupić którą z nich, czy rozejrzeć się za czymś innym? Czytałem forum ale nie powiem żeby mi to wiele rozjaśniło... Jako alternatywę rozważam jakiegoś Zefala

Napisano

Pompkę Individual Top odradzam.

Posiadam opcję z manometrem i moje spostrzeżenia:

Lepiej sobie darować zbędne bajery(manometry) i wymyślnie małe pompki.

Pompowanie do przyjemnych nie należy i żeby napompować koło trzeba się mocno napocić.

Totalną głupotą są dwie drogi pompowania ( powietrze jest wtłaczane przy odciąganiu, jak i przy wciskaniu rączki), co zaskutkowało tym, że trzeba wkładać naprawdę sporo siły, a na dodatek trzeba uważać, żeby nie uszkodzić wentyla.

Sumując: wywalone 60 zł w błoto.

Jeśli by miał jeszcze raz dokonać zakupu wybrałbym nieco większą pompkę i może z jakimś krótkim kawałkiem wężyka, bo Futura to totalna porażka w wersji Top Bar.

Napisano

A zastanawiałeś się nad zakupem dwóch pompek? Duża do domu, a w teren na nabój z CO2 (lub poeksperymentować z nabojem do bitej śmietany - tlenek azotu podobno dłużej się trzyma w oponach i jest mniej wrażliwy na skoki temperatur)

Napisano

Bez przesady z tymi nabojami.

Jeżeli ktoś nie jest maniakiem maratonów, to zakup takiej pompki moim zdaniem mija się z celem.

Jak typowo rekreacja, lub czasami wypad w góry- to lepiej wyrbrać jakąś dobrą, sprawdzoną pompeczkę, niż cuda na naboje.

Kolega w domu, to pewnie ma kompresorek :)

Napisano

Kompresorek został w Polsce, a teraz mam byle co byle by tylko dopompować w domu i pluję sobie w twarz, dlaczego trochę nie dopłaciłem i nie kupiłem duuuużej pompki, bo i tak leży w domu. Naboje mają tą wadę, że są drogie, ale są też lekkie i jeżeli w domu się napompuje to w terenie pompka jest potrzebna jedynie w razie awarii dętki, lub policjantów którzy wykręcą Ci wentyle za jazdę autostradą (poznałem taki przypadek - 20 mil piechotą wracał).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...