mess Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Poszukuję sztycy aluminiowej 30.9, ~400mm do mojego anthema która będzie lepsza niż Giant A5 która siedzi standardowo. Lepsza to w tym przypadku lżejsza, najlepiej okolice 200g lub poniżej. Moj egzemplarz Giant A5 wazy 260g. Po głowie chodzi mi masterpiece, oraz jakies carbony(easton ec90, ritchey superlogic), ale chyba jednak nie jestem w stanie zaufac carbonowi w tym miejscu. Boje sie tez troche sztyc krotszych niz 400, bo slyszalem, ze anthemowa rama potrafi platac figle na laczeniu gornej rury z podsiodlowa a taka sztyca dolewa oliwy do ognia Jaka sztyce alu polecicie do 200g? (oprocz masterpiece) Czy moze jak nie zmienie na carbon, to nie zmieniac w ogole? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Produktom węglowym dziś możesz spokojnie ufać.Oczywiście produktom znaczących marek. Rozejrzyj się w easton EC70,EC90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Zobacz na karbonowe sztyce Hylix. 400mm 30.9 powinna wazyc cos ok 195g. Kupilem taka do mojego drugiego roweru szosowego 20.7 400mm 179g. Cena cos ok 200zl. Nie wiem czy znajdziesz cos w lepszej relacji cena/waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Do swojego Anthema miesiąc temu kupiłem, po długich bojach, sztycę KCNC Ti Pro Lite - 164g. Była lżejsza nieco niż większość karbonów i zdecydowanie tańsza, ale jak to jest z wytrzymałością? Nie wiem i mam wątpliwości. Popatrz na produkcje typu smud carbon, luxtech - dobre ceny, waga i dowolna długość. Oryginalnie sztyca w Anthemie ma 375, więc 400 jest wskazane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Kcnc miewa tendencje do kiwania się wraz ze spadkiem średnicy. Do tego lubi trzeszczeć (u kolegi, rozmiar 27,2). Moja jest moim zdaniem rewelacyjna, czwarty rok, bez żadnego problemu, protestu itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 10 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Oryginalnie sztyca w Anthemie ma 375, więc 400 jest wskazane. Nie mierzylem u siebie, ale specyfikacja na stronie gianta i w testach wskazuje na 400, rower aktualnie w serwisie wiec nie moge sprawdzic. Hylix na stronie nie ma opcji 30.9, mozna taka zamowic? Smud carbon <- waze 82kg na dzien dzisiejszy http://www2.giant-bi...ollections_id=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Mój Anthem to rocznik 2010 więc mogło się trochę pozmieniać. Tobo - to mnie pocieszyłeś. Na maratonach widziałem, że te sztyce używa wiele osób, ale opinia bezpośredniego użytkownika zawsze najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 10 Marca 2012 Udostępnij Napisano 10 Marca 2012 Hylixy w tym rozmiarze sa na ebayu. Smud to zupelnie inna polka cenowa, sztyca 600zl, hylix 200zl. Jak zalezy Ci na wadze i czyms specjalnym to jak najbardziej Smud lub cos w ten desen. Jesli chodzi o Twoja wage, to nie musisz sie niczym przejmowac, spokojnie mozesz brac pod uwage te wylajtowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.