Skocz do zawartości

[sztyca]aluminium, co wybrać? a może jednak karbon?

mess

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję sztycy aluminiowej 30.9, ~400mm do mojego anthema która będzie lepsza niż Giant A5 która siedzi standardowo. Lepsza to w tym przypadku lżejsza, najlepiej okolice 200g lub poniżej.

Moj egzemplarz Giant A5 wazy 260g. Po głowie chodzi mi masterpiece, oraz jakies carbony(easton ec90, ritchey superlogic), ale chyba jednak nie jestem w stanie zaufac carbonowi w tym miejscu. Boje sie tez troche sztyc krotszych niz 400, bo slyszalem, ze anthemowa rama potrafi platac figle na laczeniu gornej rury z podsiodlowa :teehee: a taka sztyca dolewa oliwy do ognia :icon_cool:

Jaka sztyce alu polecicie do 200g? (oprocz masterpiece) Czy moze jak nie zmienie na carbon, to nie zmieniac w ogole?

Do swojego Anthema miesiąc temu kupiłem, po długich bojach, sztycę KCNC Ti Pro Lite - 164g. Była lżejsza nieco niż większość karbonów i zdecydowanie tańsza, ale jak to jest z wytrzymałością? Nie wiem i mam wątpliwości. Popatrz na produkcje typu smud carbon, luxtech - dobre ceny, waga i dowolna długość. Oryginalnie sztyca w Anthemie ma 375, więc 400 jest wskazane.

Oryginalnie sztyca w Anthemie ma 375, więc 400 jest wskazane.

Nie mierzylem u siebie, ale specyfikacja na stronie gianta i w testach wskazuje na 400, rower aktualnie w serwisie wiec nie moge sprawdzic. Hylix na stronie nie ma opcji 30.9, mozna taka zamowic? Smud carbon <- waze 82kg na dzien dzisiejszy :D

http://www2.giant-bi...ollections_id=4

Hylixy w tym rozmiarze sa na ebayu.

Smud to zupelnie inna polka cenowa, sztyca 600zl, hylix 200zl.

Jak zalezy Ci na wadze i czyms specjalnym to jak najbardziej Smud lub cos w ten desen. Jesli chodzi o Twoja wage, to nie musisz sie niczym przejmowac, spokojnie mozesz brac pod uwage te wylajtowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...