Skocz do zawartości

[rower] MTB do 3800zł jakie polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do kupna roweru maksymalnie do 3800zł. Mam poniżej 180cm wzrostu waga ok 75kg. W mojej miejscowości mam ograniczoną dostępność rowerów, przeglądałem trochę forum i postanowiłem się was poradzić. Rower ma mi służyć ogólnie do wszystkiego i jakiś wypad za miasto i czasem gdzieś poszaleć itp. Chcę mieć w miarę możliwości najlepszy rower w stosunku do ceny, wytrzymały i w miarę niezawodny. Trochę już oglądałem niektóre modele typu Trek, Giant, Kellys lecz nie do końca mnie przekonują. Polecacie zakup przez internet innego modelu w jakimś zaufanym sklepie? Czytałem, że rowery CUBE są świetne i mają świetny stosunek ceny do jakości. W oko szczególnie wpadł mi model CUBE LTD http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-LTD-black-anodized-2012/1115

Ewentualnie droższy rower byle po możliwym rabacie kosztował maks 3800zł.

Proszę o pomoc i opinie czy kupno w internetowym sklepie nie wzbudza ryzyka.

Pozdrawiam wszystkich Andrzej

Spójrz jeszcze na Unibike Expert, Kross A8, Merida 800-D.

Jeśli chodzi o zakup przez internet to nie ma ryzyka żadnego. Natomiast olbrzymim ryzykiem jest kupowanie roweru bez przymiarki wcześniejszej. Na to bym się na pewno nie zdecydował.

CUBE nie mam jak przymierzyć, Meride także, Krossa jakoś nie chcem bo kosztuje 4200zł i tutaj mały problem właśnie

Jedynie z komentarzy mogę wywnioskować, że rama CUBE by mi pasowała tzn. pozycja na nim. Szukam jakiś może ciekawych wyprzedaży rocznika 2011 do tej kwoty można w jakimś pewnym internetowym sklepie coś znaleźć ?

Już go ktoś wstawił w innym temacie ale pewnie nie znalazłeś go jeszcze więc ja go wklejam ;)

http://allegro.pl/su...2169643274.html

Powiem Ci że ugrasz z gościem ze 200zł to masz kozacki bike warty naprawdę o wiele wiecej i na twoim miejscu bym się nie zastanawiał długo!

Co do wyprzedaży to zle trafiłeś, sezon się zaczyna i ceny idą w góre o ok 20%:(

Podzielam zdanie Peterp079 - kupno roweru bez przymiarki to największa kaszana w jaką możesz się wpakować. Chcesz wydać nie małą już kwotę... więc może pomniejsz ją o koszty paliwa wydane na wycieczkę do większego miasta (bo chyba tylko miejsce zamieszkania tłumaczy brak możliwości przymiarki) i przymierzenie się do rowerów. Dobór ramy to nie tylko wybór między calami tak aby nie obić sobie nabiału czy wybicia zębów... to również (a przede wszystkim) pozycja, wygoda - bo nie sztuką jest kupić rower na którym nie damy rady jeździć bo kręgosłup nie pozwala, a wirtualne zależności między cyferkami w geometrii mają imho jedynie ułatwić wstępną selekcję kiedy naprawdę wiemy czego szukamy...

Wiesz co popatrz na osprzęt, ramę, wagę i porównaj sobie co się bardziej opłaca i zastanów się nad tym radonem bo LTD wedłóg mnie nie ma do niego pojarki, jak już ktoś słósznie zauważył sama sztyca jest warta 700zł!

Jak nie samochodem to pociągiem jedz go oblukać bo tak jak piszą koledzy wyżej nie usiadziesz to sie nie dowiesz czy dana geometria Ci podejdzie.

Mi na przykład nie leży mój kross level a2 straszliwie, jest długa i leżę na nie, nadgarstki mnie bolą, wolę bardziej wyprostowaną pozycję,wygodną dlatego wybrałem konę ale też wziąłem w ciemno całe szczęście trafiłem:)

Z chęcią bym kupił tego zeszłoroczny model:

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-LTD-TEAM-DISC-white-metal-blue-2011/177

Wygląda za######iś....ma rebe, troche lepszy osprzęt ciut gorsze hample ale nie wiem czy jeszcze można go dostać na ramie 18":(

Basiq ty widzę też masz CUBE fajna maszynka fakt twoja to z 6 kafli warta ja tak szaleć nie zamierzam ale ogólnie czytając to forum wiele się dowiedziałem o rowerach a czytam od niedawna i stwierdziłem, że marka CUBE o której pojęcia nie miałem, że istnieje jest bardzo dobrą i popularną marką nie to co Gianty, Meridy, Kellys

Heh spoko

Jak mi udzielą rabat to w gre wchodzi jeszcze ten model:

http://gt-polska.com.pl/product.php?id_product=945 z tego co widzę to lepszy amorek i ciut gorsze hample oczywiście jeśli dostałbym rabat jest jeszcze jeden tegoroczny ale aż 4599 stoi a 600zł rabatu nikt mi pewnie w ski-team nie da:

http://rove.pl/rower-cube-ltd-race-2.html

Pozdro

Pozwolę się dopisać do tematu, bo kwotowo mniej więcej mój budżet rowerowy wygląda tak samo.

Rower na kilkunasto/kilkudziesięcio kilometrowe wypady poza miasto. Jazda po leśnych dróżkach, poza nimi. Żadnych ekstremalnych czy wyczynowych zjazdów. Typowa bezdrożna turystyka leśna. Jako, że mam blisko Beskid Śląski, to chętnie bym również tam pojeździł.

Interesuje mnie rower trwały na lata. Obecny rower bez jakiejkolwiek regulacji pochodzi z końcówki lat '90 i czas żeby odszedł to krainy wiecznych szprych.

Moje wymiary to

wysokość 189 cm

długość nogi 87 cm

waga 79 kg

Zainteresowałem się modelem Cube Ltd Pro 2011. Cenowo wychodzi w okolicach 3,5 tysiąca zł. Nie mam zamiaru nic w nim udoskonalać, zmieniać itd. Chcę rower na gotowo.

Mam wątpliwości w jaki rozmiar ramy celować. Z wyliczeń nogi wychodzi po zaokrągleniu w zwyż 20", ale patrząc na mój wzrost pasuje też 21", bo zakładam, że 22" to za dużo skoro nie przekraczam metra dziewięćdziesiąt... i bądź tu człowieku mądry.

Endriu888 a patrzyłeś kiedyś na Reactiony ? Fakt są droższe od LTD ale jakbyś poszperał na necie to mogłbyś wychaczyć za 4 koła. A to już bardzo dobra cena. Z drugiej strony wiosna na najgorszy okres na kupno nowego roweru, chyba że trafi Ci się jeszcze jakaś sztuka z poprzedniego roku :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...