Skocz do zawartości

[Amortyzator] Suntour Raidon X3 2012 RLD czy Epicon 2011 LOD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jaki amortyzator lepiej kupić... Tak jak w tytule czy Raidona X3 2012 RLD w cenie około 470zł czy Epicona 2011 LOD w cenie około 620zł.

Obydwa amortyzatory są powietrzne więc nie muszę się martwić czy będą dobre pod moją wagę. Są one nowe.

Ktoś miał do czynienia z tymi amortyzatorami? Jeżdżę raczej spokojnie, lecz coraz częściej zdarzają mi sie wypady w jakieś trasy terenowe - duże kamienie i wyboje, czasem jakiś skok z krawężnika :D

Nie ukrywam że skłaniam się bardziej do raidona ponieważ ma niższą cenę, golenie 32mm tak jak epicon jest co prawda cięższy o 400g ale nie przeszkadzało by mi to...

Nie chciał bym wydawać więcej niż 500zł, lecz jeśli była by duża różnica pomiędzy epiconem a raidonem to był bym skłonny dopłacić.

Może ktoś ma jakieś inne pomysły?

A poza tym na rok 2012 nie ma wersji RLD Raidona.

Są, ale pod nazwą

RL-R.

Wydaje mi się, raidon by ci wystarczył, ale proponuje poszukać go w cenie max 400zł model 2011.

Jak już masz wydać prawie 5 stów to lepiej dołożyć do epicona.

Ja miałem raidona, teraz mam epicona, tyle, że jeszcze na nim nie jeździłem, więc nie porównam.

Do raidona nie miałem żadnych zastrzeżeń, jedynie waga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...