Skocz do zawartości

[Piasty] Rival? Co o nich sądzicie?

Tromo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeden z forumowiczów oferuje takie piasty:

http://daveo.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=210&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=64&lang=pl

lub http://daveo.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=211&category_id=14&option=com_virtuemart&Itemid=64&lang=pl

Może ktoś je używa? Są lekkie i cena kusząca, ale jaka jest ich jakość?

Warto je kupować, czy może lepiej znane Nowatec 711/712 (opinie o nich dośc różne i dobre i złe)?

Napisano

Najlepiej jakby sam Dawid się wypowiedział na ten temat składa koła na tych jak i tych piastach.

Napisano

Nie chciałem się udzielać w temacie, bo wolę jak się wypowiadają o produktach ktore ściagam osoby postronnę ;)

Opinii dużo nie znajdziesz, piast w PL było mało.

Ja ujeżdzam wersje szosową na śmiesznie małych łożyskach w mojej przełajówce, śmigam nią na treningach szosowych i w lekkim terenie gdzie przełaj da rade jeździć. Jak na razie drugi rok i problemów nie było żadnych. Waże słuszne 92kg i pod nogą mam trochę, bębenek jak na razie ładnie tyka

Kolega ujeżdzał piasty KDFS 700 i KDRS 500 zeszłej zimy, zawodnik z top10 giga u Golonki, przeżyły ciężkie warunki w zimie, ale teraz nie wiem co się z nimi dzieje ;)

Cena niska, bo ściagam bezpośrednio u Producenta. Nie tłucze tego JoyTech bo to ich konkurencja, aczkolwiek nie przeczę że używając podobnych obrabiarek, w fabryce Rivala na Taiwanie byłem, w JoyTech'u nie bo mnie nie interesował ;).

Zapasowe bębenki do piast mam, łożyska już też powinny być w PL, to akurat muszę sprawdzić bo kto inny się tym zajmował.

W środku piasty podobne do novateca, zbliżona budowa bębenka i prostota serwisu.

Jak ktoś chce zamieścić jakiś test długodystansowy na forum to mogę dać w zamian za to rabat na piasty, albo całe koła ;)

Napisano

Jak widzę żaden użytkownik się nie odzywa.

Dawid a te piasty, o które pytałem jake mają łożyska, czy też śmiesznie małe jak piszesz. Czy są jakieś nietypowe, że ktoś je dopiero sprowadza do PL, czy nie ma jakichś dostępnych zamienników?

Napisano

uprzedze kolege Dawida, z tego co mi wiadomo ma spory;) zapas lozysk;), nie chce robic reklamy ale sam u niego zamawialem i wszystko ok, piasty ladne i fajnie cykaja;)czas pokaze jak sie spisuja;)

Napisano

Jeśli chodzi o łożyska to wszystkich nie oglądałem, ale jak by kogoś interesowało to mogę zajrzeć do każdego modelu i odczytać co tam są za łożyska. Jakie by nie były, to producent zawsze mi wyśle takie jakich mi będzie brakować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...