jak widać, nie jest to nic szczególnego. Chciałbym więc zainwestować nieco pieniędzy i powolutku modernizować go, zaczynając od napędu. Ubzdurałem (to chyba najlepsze określenie, przy moim stanie wiedzy) sobie, że fajnie byłoby kupić sobie zestaw Shimano SLX. Chciałbym więc zapytać:
1) ... czy to w ogóle da się zamontować w tym rowerze bez dokonywania jakichś większych zmian (wymiany piasty czy czegoś w tym rodzaju)
2) czy ma to sens?
3) ile kosztuje i ile trwa taka wymiana w serwisie rowerowym?
W przyszłości (niedalekiej) w rowerze będę wymieniał więcej części - koła, opony, hamulce itd...
Pytanie
Gość abc123
Witam, z góry uprzedzam, że jestem początkujący w temacie rowerów.
W zeszłym sezonie kupiłem rower Schwinn Mesa GS, którego specyfikacja wydaje się odpowiadać rowerowi z tej aukcji:
http://allegro.pl/schwinn-mesa-gs-z-1999-zl-rower-com-pl-i2173424776.html
jak widać, nie jest to nic szczególnego. Chciałbym więc zainwestować nieco pieniędzy i powolutku modernizować go, zaczynając od napędu. Ubzdurałem (to chyba najlepsze określenie, przy moim stanie wiedzy) sobie, że fajnie byłoby kupić sobie zestaw Shimano SLX. Chciałbym więc zapytać:
1) ... czy to w ogóle da się zamontować w tym rowerze bez dokonywania jakichś większych zmian (wymiany piasty czy czegoś w tym rodzaju)
2) czy ma to sens?
3) ile kosztuje i ile trwa taka wymiana w serwisie rowerowym?
W przyszłości (niedalekiej) w rowerze będę wymieniał więcej części - koła, opony, hamulce itd...
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.