Wojtassnt Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Cześć. Robię gruntowny remont mojego roweru (Merida) i brakuje mi tylko kół abym mógł zacząć dłubać. Mam już hamulce Hayes Stroker, manetki deore, tylnią przerzutkę deore LX, przednią deore LX. Problem w tym, że mam V-brake a zmieniam na tarcze. W związku z tym szukam tymczasowo najtańszej opcji aby wyjeździć ten sezon bez dłubania przy kołach. Na pierwszy ogień po całodziennych poszukiwaniach znalazłem: http://allegro.pl/okazja-kola-kellys-draft-discrim-piasty-shimano-i2185478903.html Oprócz tego, że cena bardzo by mi odpowiadała to jeszcze kolor- nie widać kurzu tak jak na matowych czarnych Moja jazda to głównie wypady w Gorce. Takie kółka zdadzą egzamin?
Mod Team sznib Napisano 8 Marca 2012 Mod Team Napisano 8 Marca 2012 Przecież to licytacja, do końca jeszcze 3 dni i cena może jeszcze sporo pójść w górę. Nie wiem ile możesz wydać, ale tu masz fajne Mavicki za 370pln: http://allegro.pl/kola-mavic-crossland-komplet-i2189822371.html
Gość voytec Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Nie wiem ile możesz wydać, ale tu masz fajne Mavicki za 370pln: KOŁA MAVIC CROSSLAND /KOMPLET (2189822371) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Takie kółeczka to i ja bym sobie sprawił więc się Wojtassnt śpiesz
Wojtassnt Napisano 9 Marca 2012 Autor Napisano 9 Marca 2012 Wziąłem te kellys z linku za 250zł od ręki Cena chyba dobra bo patrząc do archiwum to chodzą po ponad 300zł. A teraz takie pytanie odnośnie linku kolegi powyżej. Czemu te koła mają tylko 24 szprychy? Czy to nie za mało jak na jazdę po górach? U mnie szlaki w górach są w dużej mierze pokryte luźnymi kamieniami i uskokami. Bał bym się, że po prostu się rozlecą
Gość voytec Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Nie widzę problemu. Te kółeczka są pod bezdętkową oponkę więc obrecze nie są wiercone na wylot co zwiększa ich trwałość. Mają też szerokość 19mm (wewnątrz) a to nie tak mało. Dodam że moje ACE18 mają niecałe 17mm i są na 36 szprych a bardziej się bałem na nich jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.