krazen Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Witam. Rozważam zakup jednego z tych 3 modeli: Shimano Buty SH-M077 ciemnoszare roz.48 /XTRabike (2152877430) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://allegro.pl/bu...2171646816.html http://allegro.pl/ok...2188735196.html http://allegro.pl/sc...2185342169.html Przy Diadorach jeszcze nie wiem czy będzie mój rozmiar. O XLC za dużo nie znalazłem. Shimano kuszą ceną.... Scotty troszkę drogie. Czy ktoś może mi doradzić w wyborze? Na codzień noszę buty z wkładką 30cm, więc chyba rozmiar Shimano 48 będzie dla mnie OK? Szkoda, że nie wcisnę się w 47, bo są m123 w dobrych cenach na Alledrogo. Macie może jakieś inne pomysły na buciki tak do 250 zł najlepiej? Trochę jestem w kiepskiej sytuacji, bo nie mam w okolicy możliwości przymierzenia jakichkolwiek butów w stacjonarnym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Z wymienionych na faworyta wg mnie powinien wysunąć się 077. Z oględzin organoleptycznych but naprawdę solidny.Osobiście nie depczę w nich lecz sporo moje grono kolarzy ma,używa i jest pod wrażeniem tych butów za 220-250zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil515 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Też stałem przed tym wyborem. Jednak od początku podobały mi sie scotty i to właśnie je kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Ja od siebie polecam również Shimano 077, but świetnie leży i jest fajnie zaprojektowany, rzepy również mocno trzymają nogę - klamra jest zbędna. Obecnie używam jeszcze butów Accent Terrano - link no ale są to buty dobre do treningów na pierwszy raz z SPD, jednak po roku użytkowania zaczynają mi się powoli rozlatywać. Dlatego reasumując bierz 077 i się nawet nie zastanawiaj nad innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boskidym Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Hej! Ja spokojnie mogę polecić Scott'y. Mam ciut wyższy model Team, ale za to starszy model 2009. Są naprawdę solidne, odpowiednio sztywne, ale nie za bardzo. mimo 2 lat użytkowania rzepy trzymają super! Myślę że warto za Scott'a dać parę złotych więcej pzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Bierz Scott'y. Dużo lepsza podeszwa niż w Shimano, jest miejsce na korki, co może się przydać w trudnym terenie. W tej cenie bardzo dobry wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krazen Napisano 8 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Są jeszcze Shimano M087, ale z tego co widzę różnią się jedynie klamrą od M077, poza tym kosztują już prawie tyle co Scotty. Według katalogu Shimano są tak samo sztywne jak M077. Czy rzepy w M077 i Scottach Comp MTB dają radę? Nie chciałbym w pierwszej kałuży wyciągnąć nogi z buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 8 Marca 2012 Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 Czy rzepy w M077 i Scottach Comp MTB dają radę?Dają radę i na pewno rzepy przeżyją buty . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.