Skocz do zawartości

[rower] Szosa Bugatti - prośba o ocenę

needlehole

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam okazję kupić szosę Bugatti.

Tak wygląda:

74a773c7c3e3026am.jpg

041efd7345cbab32m.jpg

d9c6360032eadf6fm.jpg

bc6b8b204b632a92m.jpg

68ddd9ad7bfa495bm.jpg

Znajomemu zalega w piwnicy i jest skłonny odsprzedać :) Jednak mam dwa pytania:

Ile taka szosa jest warta?

Mam aż 120kg wagi, czy to nie będzie przeszkodą aby jeździć tym rowerem?

1) Jak po znajomosci to pewnie gdzies kolo 200zl.

2) Musialbys przeplesc piasty na jakis stozek i zmienic oponki. Niektorzy tak smigaja i jest spoko, niektorzy odradzaja, bo niby moze nie wytrzymac, ale ten zestaw obrecz + opona nie wytrzyma na pewno.

1) Jak po znajomosci to pewnie gdzies kolo 200zl.

2) Musialbys przeplesc piasty na jakis stozek i zmienic oponki. Niektorzy tak smigaja i jest spoko, niektorzy odradzaja, bo niby moze nie wytrzymac, ale ten zestaw obrecz + opona nie wytrzyma na pewno.

wlasciciel mowil, ze jezdzil tez jego wujek ktory wazy 160 kg (wtf) i dawal rade

Wiesz jezeli tak to gratulacje :D ale to troche mi sie zdaje bajka, ja na niskiej obreczy, cos takiego jak w tej bugatti przy wadze 73kg polamalem szpryche na drogowych wybojach, nawet to nie byly dziury. W innej szosie byly oponki do 6 barow, obrecz dobijala zawsze przy tych 73, a tutaj opony nie wygladaja na jakies wypasione i pewnie z 8barow tam nie wejdzie, a tyle to jest chyba minimalne minimum ale pewnie i to by bylo malo. Mozesz probowac, wszystko zalezy ile za ten rower sie nalezy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...