Skocz do zawartości

[Opony] 700x23C - jakie na szosę?

Extravagance

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Chłopaki,

Chcę kupić opony 700x23c na moją szosówkę. Przeglądałem fora i przeraził mnie fakt częstych uszkodzeń opon i zaliczeń kapci. Wartość TPI/EPI nie jest adekwatna do wytrzymałości. Również wyróżnik drutowana/zwijana nie dał mi znaleźć odpowiedzi, które są trwalsze, lepsze. Stąd zwracam się z prośbą o pomoc.

- jazda amatorska

- max cena szt. 150zł

- kolor błękitny/niebieski (na boku)

- moja waga 100kg +/-

Proszę o wybór z tych i dlaczego:

SCHWALBE: Lugano, Blizzard, Ultremo ZX i R1,

VITTORIA Rubino, Rubino Pro

MICHELIN: Pro 3 Race, Lithion

Napisano

Bierz Conitental Grand Prix 4000S - wg użytkowników i testerów jedna z najlepszych opon szosowych jakie kiedykolwiek stworzono i podpisuję się pod tym obiema rękami .

Dla potwierdzenia moich słów: recenzje użytkowników Continental Grand Prix 4000s Tires - Clincher Reviews oraz test http://www.conti-onl..._gp4000s_en.pdf no i polski: http://download.bike...ndprix4000s.pdf

Na allegro za 134 zł sztuka: Opona Continental Grand Prix 4000 S Ciclo_Sport_JJ (2173823696) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A dopiero teraz zobaczyłem że ma być niebieska... Jeśli to warunek konieczny to Continetal odpada bo mieszanka, z której robią tę oponę występuję tylko w kolorze czarnym (inne po prostu nie mają takich właściwoścI)

Napisano

Ja mam Schwalbe Lugano z przodu- dla Ciebie raczej odpada bo dla niej max ciśnienie to 7,5 bara. Z tyłu mam Vittorię Zaffiro i jest OK, dobra, przyczepna mieszanka i max ciśnienie 10 barów. Miałem też rubino (dobiłem ją i przeciąłem na naszych pięknych drogach) i też była całkiem dobra :)

Napisano

co prawda nie wymieniłeś tej opony, ale można rozważyć również Vittoria Diamante Pro II. Sam używam takich opon w rozmiarze 700x23. Można je pompować do 10 barów/145 psi. Przejechałem na nich ponad 5000 km bez ani jednego "kapcia", a nie zawsze jeżdżę po gładkim, czystym asfalcie. Co prawda ważę mniej, 72-76 kg, ale te opony powinny dać rade również przy Twojej wadze. Także jeżdżę amatorsko. Kiedy założyłem je pierwszy raz, a wcześniej jeździłem na oponach w rozmiarze 700x30, to wrażenie było nie do opisania. Są bardzo lekkie, szybkie, opory toczenia są minimalne i w moim przypadku nie zużywają się wcale tak mocno. Kolejne opony, które kupię to będą z pewnością Vittoria Diamante Pro. Dodatkowy, jak mniemam ważny dla Ciebie czynnik - są dostępne w kolorze niebieskim. Zresztą sam posiadam opony w takim kolorze. Kupowałem je pod kolor ramy mojego roweru. Zakupiłem je w sklepie internetowym cyklomania. Są dostępne teraz w cenie 123 zł za sztukę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...