Skocz do zawartości

[plecak] Tańsza alternatywa dla Deutera Race Exp Air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Zamierzam kupić plecak rowerowy, moje oczekiwania prawie idealnie spełnia Deuter Race Exp Air, jedenak chciałbym się najpierw upewnić, że nie ma nic tańszego o podobnej jakości, proszę Was więc o odpowiedź na to pytanie. Z góry dzięki.

Napisano

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, ostatecznie kupiłem wspomniany model Deutera po obniżce do 230 zł w Salomonie (dawniej Gold Sport) w Manufakturze w Łodzi. Wcześniej obejrzałem ileś plecaków w niższej lub podobnej cenie i żaden mi tak bardzo nie odpowiadał i pewnie nie dorównywał temu modelowi. Przekonała mnie odpowiednia pojemność, w dodatku w razie potrzeby zwiększana o 3 l, solidne i możliwie przewiewne pasy z siatki (ale nie takiej lichej jak w innych plecakach), oparcie z siatki, kompozytowe a nie metalowe usztywnienie pleców plecaka, pokrowiec przeciwdeszczowy, chowane mocowanie kasku, dwie solidne boczne kieszonki z siatki trzymające butelki z wodą - sprawdzałem - nawet po odwróceniu "do góry nogami". Sprawdziłem ten plecak w samej koszulce włożywszy hantel ważący 3 kg - ciężar był ledwie odczuwalny. Plecak ma jeszcze kieszeń na bukłak oraz dwie małe wewnętrzne kieszonki, jedną z mocowaniem na klucze i spinane suwaki komory głównej. Prawdziwy sprawdzian dopiero przed tym plecakiem, ale jestem spokojny. Jeszcze raz dzięki i trzymajcie się!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...