Skocz do zawartości

[trasy] Szczecin-Wybrzeże-Szczecin

lilithmarlie

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę sobie tego lata pośmigać różnymi trasami na jednodniowe wycieczki ze Szczecina nad morze i z powrotem. Jakie bezpieczne trasy byście proponowali? Czy tak zwana "alternatywna trasa nad morze" przez Stepnicę itd. jest bezpieczna dla rowerzystów? Jakie trasy o zasięgu 150-200km polecacie?

Przez Stepnicę jedzie się ok, nie ma dużego ruchu nawet w sezonie. Pytanie jak dalej byś chciała jechać? Np jadąc przez Wolin do Międzyzdroi / Świnoujścia trzeba się liczyć z kawałkiem krajówką, a tam już ruch jest. Co prawda jest pobocze (asfalt) ok 1m, ale i tak dla kogoś nieprzyzwyczajonego prędkości samochodów tuż obok mogą nie być komfortowe.

Jechałem jeszcze traską:

Route: Szczecin - Pobierowo 02.05.2011r. | Bikemap.net

Super trasa, mały ruch. Od Goleniowa zdarzyło się, że przez dwie godziny nie minął mnie samochód... ;) Dopiero przy samym morzu wbiłem na wojewódzką 103, tam już samochody były, ale też nie za dużo. Asfalt w większości przyzwoitej jakości.

Tak swoją drogą, to jakie dystanse robisz zazwyczaj? Jeśli miałabyś ochotę na towarzystwo, to na forum Rowerowego Szczecina często pojawiają się ciekawe traski (np wczoraj zrobiliśmy 203km do Ińska - myślałem, że wiatr łeb mi urwie :D)

PozdROWER

PS. Ciekawa jest też trasa dookoła zalewu - 260km. Zwłaszcza niemiecka strona jest ładna. Pewnie w kwietniu albo maju ją zrobimy (choć tajny plan zakłada dwa okrążenia pod koniec lata :D )

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...