Skocz do zawartości

[amortyzator] na 90 kg wagi do hexagona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , poszukuje amortyzatora ( najchętniej używanego w dobrym stanie) do ramy hexagon v4 2008 ( standardowo był XCM 100 mm) w cenie do 250 zł , moja jazda - 80 % asfalt i chodniki , reszta drogi w lesie , ważne by nie złapał za dużych luzów przy tarczy 180 mm i hamplu auriga comp, tak jak w temacie , moja masa to 90 kg , rowerek wazy z 14, mój ekwipunek z 5 ;)

myślałem o raidonie ale nie mogę znaleźć żadnej używki, pomożecie ?

m2sc Za 250 zł możesz kupić tylko jeden amor - Suntour XCR. A szczerze powiedziawszy wymiana XCM na XCR nie ma większego sensu, bo XCR i tak szybko złapie luzy przy takiej tarczy. Pierwszym sensownym amorkiem jaki możesz kupić jest powietrzny Suntour Raidon, ale to koszt co najmniej 360 zł.

m2sc Za 250 zł możesz kupić tylko jeden amor - Suntour XCR. A szczerze powiedziawszy wymiana XCM na XCR nie ma większego sensu, bo XCR i tak szybko złapie luzy przy takiej tarczy. Pierwszym sensownym amorkiem jaki możesz kupić jest powietrzny Suntour Raidon, ale to koszt co najmniej 360 zł.

Obecnie mam Marzocchi Mz-Comp ale jest zbyt twardy ( wystawiony jest do wyceny ale zero odzewu :( )

Tarcza 180 mm + słaby amortyzator = pewność złapania luzów, zastanów się czy potrzebujesz tak dużą tarczę bo będziesz miał z każdym tańszym amorem problem luzów

robię jakiś 1k km rocznie, luzy jak się pojawia to ok byleby za mocno się nie powiększały i amor wytrzymał 2-3 sezony

bez sensu podejscie, nie ma nic bardziej denerwujacego niż luzy w rowerze gdziekolwiek by się nie pojawiły, kup nowego xcr za 200zł, załóż tarcze 160mm i daruj sobie ostre hopki i bedzie wszystko grało jeśli robisz tysiaka km rocznie

• 2 miesiące temu...

Temat w miarę świeży więc się podepnę. Również szukam amortyzatora do Kross Hexagon. Waga też mniej więcej 90kg. Zastosowanie trochę inne - oprócz jazdy do pracy (100% asfalt) chciałbym móc jeździć ze znajomymi po lasach, a także wystartować w maratonie. Problem w tym, że mój Kross póki co ma v-brakei a wszystkie sprzedawane epicony są tylko pod tarczówki. Zastanawiam się nad sprężynową Torą ale nie wiem czy nie będzie za miękka np. z tego linku link1 lub tego link2 . Budżet do 600zł. Jak wybrałbym torę to w tej cenie zamontowałbym jeszcze tarczówki z przodu. Używanych trochę się boje, ponieważ nie jestem w stanie określić rzeczywistego stanu amora. Wersji amortyzatora tora jest kilka - czym ewentualnie kierować się przy wyborze i w jakiej cenie jest okazja a powyżej której nie warto kupować?

• 1 miesiąc temu...

Temat w miarę świeży więc się podepnę. Również szukam amortyzatora do Kross Hexagon. Waga też mniej więcej 90kg. Zastosowanie trochę inne - oprócz jazdy do pracy (100% asfalt) chciałbym móc jeździć ze znajomymi po lasach, a także wystartować w maratonie. Problem w tym, że mój Kross póki co ma v-brakei a wszystkie sprzedawane epicony są tylko pod tarczówki. Zastanawiam się nad sprężynową Torą ale nie wiem czy nie będzie za miękka np. z tego linku link1 lub tego link2 . Budżet do 600zł. Jak wybrałbym torę to w tej cenie zamontowałbym jeszcze tarczówki z przodu. Używanych trochę się boje, ponieważ nie jestem w stanie określić rzeczywistego stanu amora. Wersji amortyzatora tora jest kilka - czym ewentualnie kierować się przy wyborze i w jakiej cenie jest okazja a powyżej której nie warto kupować?

Wiem, że troche odkpouje trupa ale to mój temat w końcu :P

Tora mz będzie najlepszym wybiorem w tej cenie , solo air da sie znaleźć za 250 zl w dobrym stanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...