maciej83 Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 i nie ma problemu:D chodzi tylko i wyłacznie o to by później nie być rozczarowanym zakupem!
kadargo Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Lepszym rowerem? Teraz to chyba sobie raczysz jaja robić.
Obes Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 i nie ma problemu:D chodzi tylko i wyłacznie o to by później nie być rozczarowanym zakupem! Co to miało być, argunent ?, wytwór dogłębnej analizy pracy Recona ?
maciej83 Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 ok widzę że Kadargo nie zrozumiesz mojego pkt widzenia, z kolegą Obesem w ogóle polemizować nie mam ochoty, także z mojej strony EOT
Obes Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 To żegnamy w tym temacie, ponieważ w niczym nie pomogłeś
kadargo Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Nie rozumiem. Według Ciebie powinienem być rozczarowany swoim rowerem i zamienić go na, hm... A2?
maciej83 Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 a czy ja coś mówiłem o twoim rowerze, zobacz co wątko twórca mówi w pierwszym poście, jeżeli on ma poczucie że lepszy rower mógłby się "marnować" a tańszy spokojnie może wystarczyć to jaki jest sens wydawać więcej, czysto pragmatycznie żaden.
kadargo Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Nie rozumiem słowa "marnować" w odniesieniu do roweru, a szczególnie do takiego za 3kzł. To oksymoron. Chyba że tylko! do jazdy po bułki a tego nie wyczytałem.
Obes Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Nic się tam nie będzie marnowało, ponieważ ten rower nie ma sportowego amortyzatora który jest lekki, trudno go ustawić ipracuje sztywno, dodatkowo nie ma lepszej wyścigowej wylightowanej ramy, to samo dotyczy reszty osprzętu, Kross A8 ma tylko to co jest podstawą jazdy dla przyjemności w terenie i pewności działania, nic ponadto, a w dodatku zakładającego temat stać na ten rower bez zadłużania się
Obes Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Tak, w gruncie rzeczy jego amortyzator to dziadostwo.
kadargo Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 I to straszne. A8 to nie skrót od Ale Ósmy cud świata. tylko w miarę solidny rower dla amatora.
Luk33 Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Nic się tam nie będzie marnowało, ponieważ ten rower nie ma sportowego amortyzatora który jest lekki, trudno go ustawić ipracuje sztywno, dodatkowo nie ma lepszej wyścigowej wylightowanej ramy, to samo dotyczy reszty osprzętu, Kross A8 ma tylko to co jest podstawą jazdy dla przyjemności w terenie i pewności działania, nic ponadto, a w dodatku zakładającego temat stać na ten rower bez zadłużania się Podejrzewam, że przyjemność z jazdy i pewność działa nie będzie się dużo różnić od jazdy na A6, ba nawet na A2. Co nie zmienia faktu, że jeśli autora tematu stać na A8 to powinien go brać.
jokulus25 Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 hmm bo tak w sumie to wy zamiast pomóc w autorowi tematu sprzeczacie się , zauważyłem że akurat pan Obes nie ma za bardzo nic konkretnego do wtrącenia :/ a jeśli ten tańszy rower ma wystarczyć autorowi i nie potrzebuje kupować a8 to niech kupi ten a6 ale oczywiście to do niego należy ostateczny wybór rower mógłby się marnowac jeśli np. na downhillu ktoś by jeździł po szosie i jeszcze ten nieszczęsny XCR: ja nie narzekam , to dobry amor jeśli chodzi o porównanie jakość/cena , do rekreacyjne jazdy dla niewymagającej osoby wystarczy
excubitor Napisano 9 Marca 2012 Autor Napisano 9 Marca 2012 No i stało się; przychodzi człek po pracy, widzi 2 strony postów i się cieszy, że pełno podpowidzi co robić, a tu zonk! Forumowicze zaczynają się kłocić! Śmiech na salce, ale też w sumie trochę smuNtno. Moi drozdzy parafianie! Nie to chciałem uzyskać zakłądając wątek, jak również miałem nadzieję, że mam do czynienia z ludzmi dorosłymi, którzy potrafią i będą chcieli doradzić. Ech... Dobra dosyć tego mentorskiego tonu! Ogólnie chodzi mi o to, że musicie wziąć pod uwagę, że macie do czynienia z człekiem, który najwięcej jezdził na roweku w połowie lat 90-tych i był to drypek, a mimo to dobrze się bawił! Zatem nie jest to osoba, która ma zbyt wysokie wymagania co do sprzętu. Od tamtch czasów minęło ok 15 lat. Podejrzewam, że wiele się zmieniło w rowerowej dziedzinie w tym czasie. Ja się na tym nie znam i prędko się nie poznam. Stąd też proszę doświadczonych rowerzystów ( za jakich mam forumowiczów - omylnie może) o pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu. Większą część czasu (tak ok 90%) rower będę używał w okolicach wrocławia - czyli w przerażająco płaskich terenach. Stąd też pytam sznowne grono czy jest sens kupować lepszy rower, bo nie wiem czy poczuję faktycznie jakąkolwiek różnicę w jakości. I piszcie do mnie jak do psa, bo ja naprawdę się nie znam na tym. Opinie w stylu ten rower to syf czy ten rower jest super nic mi nie mówią. Potrzebuję informacji od mądrzejszych od siebie, za których was uważam, co da mi wybranie droższej opcji. Np amortyzatro z A8 zapewni dłuższą bezawaryjną pracę, będzie działał również dobrze w niskich temperaturach, nie będzie lał olejem, nie wiem, będzie łątwiejszy w obsłudze, żywotniejszy... ja na przwdę się na tym nie znam - no przynajmniej od strony przktycznego użytkowania takiego sprzętu. Albo osprzęt w A8 jest wytrzymalszy, prawidłowo pracuje pod większym obciążeniem etc etc. Może brzmi to dla was głupio, ale to są odpowiedzi które mogą mi pomóc i takie właśnie są dla mnie najcenniejsze. Co do wątku marnowania się sprzętu, to ja np. uważam za marnowanie kupno roweru z 30 biegami podczas gdy będę sie na nim poruszał w płaskim terenie, wykorzystując np. tylko niektóre przełożenia, bo inne w tych warunkach nie będą potrzebne. I dopłacenie do takiego roweru jest nonsensem, albowiem dostaję możliwości nieistniejące w praktyce dla mnie. To tak jakby sobie kupic najnowszy komp po to żeby przeglądać neta i oglądac filmy. Bezsensu! Na chwilę obecną skłaniam się ku A6 i proszę was, przekonajcie mnie, że A8 będzie jednak lepszym wyborem ale konkretami nie emocjonalnie A co do A8 to traktuję go jako rower jednak z wyższej pólki, bo w necie jest opis tego modelu (z bikebordu chyba), w ktorym jest napisane coś jak, parafrazując: jest to rower na którym możesz wyjechać ze sklepu wprost na maraton. A ja jako człowiek w rowerowym świecie nie obyty traktuję takie słowa bardziej na serio niż nie, stąd moja opinia o A8 jako o rowerze dla ludzi o większych (półsportowych?) ambicjach. A i na upragniony koniec uważam, że maciej83 pomogł mie całkiem sporo konkretnym postem (nie tymi z waszych przegadanek ), choć niektóre inne posty też wnoszą mi trochę pod czaszkę. Oke proszę was więc na koniec pomożcie! I nie przegadujcie się jak dzieci,bo chyba szkoda na to klawiatury (ino mi nie pisać, że na moje posty dwakroć bardziej szkoda ) Z góry dzięki forumowicze, mamy jeszcze cały tydzień na ułożenie mi pod czaszką, o co was proszę jako zupełny zieleniec w XXI wiecznej technice rowerowej. Ufffff
Obes Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Przecież z pisaniny forumowiczów tak naprawdę nic nie wynika, każdy ma swoje preferencje i poglądy, jedni równają w dól inni w górę, jeśli chcesz kupić któryś z tych towerów to musisz osobiście sprawdzić czym różnią się amortyzatory w obydwu rowerach (ponieważ jest to najważniejsza różnica) a następnie sam musisz podjąć decyzję. A co do A8 to traktuję go jako rower jednak z wyższej pólki, bo w necie jest opis tegomodelu (z bikebordu chyba), w ktorym jest napisane coś jak, parafrazując: jest to rower na którym możesz wyjechać ze sklepu wprost na maraton. Tak możesz wyjechać na maraton, jednak to nie jest wysoka klasa maratońska , i nie rozumiem czy to, że rowerem można wyjechać na maraton znaczy, że nie można nim jeździć amatorsko ? Chyba dobrze zrozumiałem, że chcesz tym rowerem jeździć w terenie, a nie szlifować ulice ?
pimbarian Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Hej, Posiadam Kross'a Level A6 2011 wersja z V-kami. Rower ten jest przystosowany do hamulcow hydraulicznych - nic nie trzeba zmieniac - piasty sa przygotowane pod tarcze. Waze 95 kg i nie narzekam na prace XCR - 2 kkm przejechane i nic sie nie dzieje, zadnych luzow, wyciekow itp. Jezdze Bydgoszcz i okolice - wiec plasko i rower sprawdza sie znakomicie. Jezeli planujesz smigac w ciezszym terenie to minusem A6 nie sa zbyt mocne kola - przednie juz centrowalem, a nie skacze i po gorach tez nie jezdze. Nie wiem jakie kola ma A8. Od zakupu nie mialem zadnych problemow technicznych z tym rowerem. Pozdrawiam, P.
jokulus25 Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 ja powiem jeszce o XCR , mi trafił się taki z dobrą sprężynką , ładnie działa dobry powrót ale na ujemnych temperaturach to już jest tylko takie obciążenie a nie amortyzator :/
claas86 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 To może ja pomogę autorowi, bo sam również szukam roweru. Na początku również myślałem nad A6, nawet przymierzałem, jednak po dogłębniejszym przjerzeniu opinii itp. mój zakup zaczyna się od Kross A8 Tak jak pisaliście w tym poście A8 to rower w miarę solidny, który nadaje się do cięższej jazdy w teren. Jak Cię stać to bierz A8, życie nauczyło mnie, żeby kupować droższe. Policz sobie ile będziesz jeździć na rowerze i że tak naprawdę ten 1k pln to wydatek nie taki duży, licząc czas relaxu, który da Ci rower. Kross trochę poleciał, ponieważ pozamieniał amortyzator z modelu 2011 na RS Silver zamiast Gold (nie wiem czemu). Pewnie są jeszcze jakieś sklepy, gdzie można dorwać A8 z Goldem (?). Myślę, że A8 2012 nie ma sensu kupować. Już lepiej przymierzyć się za tą cenę do A9 2011 z Rebą Osobiście przymierzema się do firmy Kross, jednak jakbym znalazł ten rower w moim rozmiarze za przystępną cenę, to bym się nie zastanawiał długo Bardzo mi się podoba http://allegro.pl/orbea-alma-h50-model-2011-xt-formula-recon-okazja-i2172400992.html Może ktoś ma jakieś dojście gdzie mogę kupić 20'' za niższą kwotę ?
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Ale tu chodzi o rower A8 z 2011 za 3199 bodajże, i jest to dobra cena
claas86 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Tak wiem, że o ten model chodzi. Daję tylko sugestie. Daję sobię łapę obciąć, że A8 miał rock shox recon Gold w tym roczniku, a teraz tyko silvery wszędzie dostępne (czy może się mylę ? )
jokulus25 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 do pana claas86 to tutaj jest RS Gold http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a8-p-1398.html
claas86 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 do pana claas86 to tutaj jest RS Gold http://www.mudserwis...-a8-p-1398.html O jednak miałem rację A na dodatek jeszcze w sprzedaży, dzięki za link. A tak szczerze jakie są + na model A8 2012 w porównaniu z 2011 ?
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Przecież to jest błąd w druku, w specyfikacji na stronie Kross model 2011 ma Silvera, i nie licz na cud
maciej83 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 wg prawa jeżeli to jest oferta handlowa to o ile dobrze pamiętam są zobowiązani do sprzedania roweru zgodnie ze specyfikacją.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.