Skocz do zawartości

[pulsometr] jaki wybrać?

matb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chcę zakupić pulsometr za max 300zł. Przeglądając allegro trafiłem na Buerera PM 62 PULSOMETR PM 62 BEURER Z DIODAMI + OPROGRAMOWANIE! (2175888889) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Niestety niewiele znalazłem opini na jego temat. Czytałem też o Sigmach, ponoć jest problem z gwarancją i gubieniem sygnały, choć nie wiem ile w tym prawdy.

Co sądzicie o tym Buererze? Może coś innego będzie lepsze?

Z góry dzięki za pomoc :D

Napisano

Co do Sigmy...

Mam Onyxa Pro. Z gwarancją i serwisem to problemu nie miałem - wręcz przeciwnie, napisałem meila, wysłałem pulsometr, odesłali naprawiony i jeszcze baterie wymienili (mimo iż nie miałem żadnych papierów gwarancyjnych). Niemcy to Niemcy - naród porządny. ;)

Jeśli chodzi o sam pulsometr to mam co do niego mieszane uczucia. Z jednej strony działa, pokazuje puls prawidłowo ALE czasami potrafi zgubić sygnał, jak odejdziesz za daleko to potrafi się "zawiesić" (wtedy znowu trzeba się odsunąć i wrócić w zasięg i złapie, ale jest to denerwujące), do tego szwankowały dźwięki, a ostatnio wysiadły (choć muszę sprawdzić, czy przy okazji zmiany baterii nie przestawiły się jakieś ustawienia).

Przyznaję jednak, że narażałem go na zmienne warunki pogodowe - jeździł w mrozie, śniegu, deszczu, palącym słońcu, parę razy poleciał na ziemię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...