Spokogostek Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Witam. Mam drobny dylemat a mianowicie składam aktualnie rower do "poskakania" i nie jestem pewien jednego. Lepiej jest mieć kierownice wysoko czy raczej nisko by poderwać rower do wyższego skoku?
seebcioo Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 dzieki za pomoc... nmzc nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc wysoko kierownice - zazwyczaj jest ona " na msotku mostku " a przed nią jeszcze podkładki ew. rwr rower raczej nie będziesz musiał podrywać do skoku bo zrobi to za cb. Ciebie grawitacja przy odpwoiedniej odpowiedniej prędkości no chyba, że bezie będzie lądował " na dizobie dziobie " to wtedy się wybijasz, ale to inna sprawa ... ja czekam na wyjaśnienie co masz na myśli z wys. kiery
Airsofter Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Na początku zrobię mały off: że bezie lądował " na dizobie " Widać że ktoś tu poczuł weekend A teraz do autora: Chodzi ci o wysokość mostka, czy kąt kierownicy ?
seebcioo Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Na początku zrobię mały off: Widać że ktoś tu poczuł weekend A teraz do autora: Chodzi ci o wysokość mostka, czy kąt kierownicy ? no musicie się przyzwyczaić do moich literówek nic nie poradzę -.-
Fenthin Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Kierownica powinna być umiejscowiona tak, żeby było Ci najwygodniej. Nie ma złotego środka. @seebcioo To Ty powinieneś przyzwyczaić się do takich wtrąceń. NIe ma rady, w życiu trzeba umieć pisać poprawnie. I żadne papiery o dyscośtam nie pomogą. A poradzić poradzisz: Forum > Ctrl+C > Word > Ctrl+V > F7 > Ctrl+C > Forum > Ctrl+V
Airsofter Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 A poradzić poradzisz: Forum > Ctrl+C > Word > Ctrl+V > F7 > Ctrl+C > Forum > Ctrl+V Są jeszcze słowniki w mozilli i innych przeglądarkach
seebcioo Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Kierownica powinna być umiejscowiona tak, żeby było Ci najwygodniej. Nie ma złotego środka. @seebcioo To Ty powinieneś przyzwyczaić się do takich wtrąceń. NIe ma rady, w życiu trzeba umieć pisać poprawnie. I żadne papiery o dyscośtam nie pomogą. A poradzić poradzisz: Forum > Ctrl+C > Word > Ctrl+V > F7 > Ctrl+C > Forum > Ctrl+V ehmmm ... nie w tym rzecz, zauważ, że pisze poprawnie - bynajmniej się staram - a tego typu błędy to literówki (czyli w moim przypadku szybkie pisanie bez sprawdzania tego co napisałem ...) które sam często zauważam, przecież to nie ortografia luuuudzie :PP bez przesady nie mówmy tu o jakieś dysleksji, to tylko literówki, które będę popełniał zawsze kiedy nie sprawdzę txt ;-) (i tak o to <razem czy osobno xd ;> popełniłem 3 literówki pisząc tą krótka odp. ;/ < po sprawdzeniu wyliczyłem 10 co do autora - Dzięki, że udzieliłeś się w swoim temacie ;-) !
Fenthin Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Widzisz, czyli jednak poradzisz. Napisać, sprawdzić, spokój. Wtrącenie o dys... z przyzwyczajenia, 90% osób z takim orzeczeniem próbuje się tym zasłaniać. A teraz koniec OT
Spokogostek Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 Chodzi mi o wysokość kierownicy względem ziemi, czyli wysokość i długość mostka wznios kierownicy itp. Precyzując chodzi mi o konfiguracje pozwalająca na wyższego "Bunny Hop'a" P.s @seebcioo Grawitacja nie pomoże mi się wybić tylko wylądować jak chcesz coś pisać to chociaż rób to z sensem...
seebcioo Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Chodzi mi o wysokość kierownicy względem ziemi, czyli wysokość i długość mostka wznios kierownicy itp. Precyzując chodzi mi o konfiguracje pozwalająca na wyższego "Bunny Hop'a" P.s @seebcioo Grawitacja nie pomoże mi się wybić tylko wylądować jak chcesz coś pisać to chociaż rób to z sensem... Dobra nie wchodźmy w świat fizyki ... bo dobrze napisałem Było mówić że chodzi o Buuny Hop'a - wg. mnie kiera Ci tu aż tak nie pomoże, potrzeba przede wszystkim techniki i treningu. Przykładowo, mój kolega zrobi go na każdym rowerze, bez wzgęldu na ustawienie wys. kierownicy tutaj bardziej liczy się waga roweru. Pozdrawiam
Spokogostek Napisano 11 Marca 2012 Autor Napisano 11 Marca 2012 Z wykonaniem bunny hopa problemów nie mam, raczej z jego wysokością... i ciągle ponawiam pytanie w jakiej konfiguracji jest LEPIEJ wykonac bunny hopa?
Airsofter Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Tak żeby ci było wygodnie i żebyś nie haczył niczym o części roweru....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.