Skocz do zawartości

[Rower]Dostosowanie wysokości kierownicy.

Spokogostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam drobny dylemat a mianowicie składam aktualnie rower do "poskakania" i nie jestem pewien jednego.

Lepiej jest mieć kierownice wysoko czy raczej nisko by poderwać rower do wyższego skoku?

Napisano

dzieki za pomoc...

nmzc :verymad:

nie bardzo wiem co masz na myśli mówiąc wysoko kierownice - zazwyczaj jest ona " na msotku mostku " a przed nią jeszcze podkładki ew.

rwr rower raczej nie będziesz musiał podrywać do skoku bo zrobi to za cb. Ciebie grawitacja :thumbsup: przy odpwoiedniej odpowiedniej prędkości no chyba, że bezie będzie lądował " na dizobie dziobie " to wtedy się wybijasz, ale to inna sprawa ...

ja czekam na wyjaśnienie co masz na myśli z wys. kiery ;)

Napisano

Na początku zrobię mały off:

że bezie lądował " na dizobie "

Widać że ktoś tu poczuł weekend ;)

A teraz do autora:

Chodzi ci o wysokość mostka, czy kąt kierownicy ?

Napisano

Na początku zrobię mały off:

Widać że ktoś tu poczuł weekend ;)

A teraz do autora:

Chodzi ci o wysokość mostka, czy kąt kierownicy ?

no musicie się przyzwyczaić do moich literówek nic nie poradzę -.-

Napisano

Kierownica powinna być umiejscowiona tak, żeby było Ci najwygodniej. Nie ma złotego środka.

@seebcioo To Ty powinieneś przyzwyczaić się do takich wtrąceń. NIe ma rady, w życiu trzeba umieć pisać poprawnie. I żadne papiery o dyscośtam nie pomogą.

A poradzić poradzisz: Forum > Ctrl+C > Word > Ctrl+V > F7 > Ctrl+C > Forum > Ctrl+V

Napisano
A poradzić poradzisz: Forum > Ctrl+C > Word > Ctrl+V > F7 > Ctrl+C > Forum > Ctrl+V

Są jeszcze słowniki w mozilli i innych przeglądarkach ;)

Napisano

Kierownica powinna być umiejscowiona tak, żeby było Ci najwygodniej. Nie ma złotego środka.

@seebcioo To Ty powinieneś przyzwyczaić się do takich wtrąceń. NIe ma rady, w życiu trzeba umieć pisać poprawnie. I żadne papiery o dyscośtam nie pomogą.

ehmmm ... nie w tym rzecz, zauważ, że pisze poprawnie - bynajmniej się staram ;) - a tego typu błędy to literówki (czyli w moim przypadku szybkie pisanie bez sprawdzania tego co napisałem ...) które sam często zauważam, przecież to nie ortografia luuuudzie :PP bez przesady nie mówmy tu o jakieś dysleksji, to tylko literówki, które będę popełniał zawsze kiedy nie sprawdzę txt ;-) (i tak o to <razem czy osobno xd ;> popełniłem 3 literówki pisząc tą krótka odp. ;/ < po sprawdzeniu wyliczyłem 10 :)

co do autora - Dzięki, że udzieliłeś się w swoim temacie ;-) !

Napisano

Widzisz, czyli jednak poradzisz. Napisać, sprawdzić, spokój.

Wtrącenie o dys... z przyzwyczajenia, 90% osób z takim orzeczeniem próbuje się tym zasłaniać.

A teraz koniec OT :thumbsup:

Napisano

Chodzi mi o wysokość kierownicy względem ziemi, czyli wysokość i długość mostka wznios kierownicy itp. Precyzując chodzi mi o konfiguracje pozwalająca na wyższego "Bunny Hop'a"

P.s

@seebcioo Grawitacja nie pomoże mi się wybić tylko wylądować jak chcesz coś pisać to chociaż rób to z sensem...

Napisano

Chodzi mi o wysokość kierownicy względem ziemi, czyli wysokość i długość mostka wznios kierownicy itp. Precyzując chodzi mi o konfiguracje pozwalająca na wyższego "Bunny Hop'a"

P.s

@seebcioo Grawitacja nie pomoże mi się wybić tylko wylądować jak chcesz coś pisać to chociaż rób to z sensem...

Dobra nie wchodźmy w świat fizyki ... bo dobrze napisałem ;)

Było mówić że chodzi o Buuny Hop'a - wg. mnie kiera Ci tu aż tak nie pomoże, potrzeba przede wszystkim techniki i treningu. Przykładowo, mój kolega zrobi go na każdym rowerze, bez wzgęldu na ustawienie wys. kierownicy ;) tutaj bardziej liczy się waga roweru.

Pozdrawiam ;)

Napisano

Z wykonaniem bunny hopa problemów nie mam, raczej z jego wysokością... i ciągle ponawiam pytanie w jakiej konfiguracji jest LEPIEJ wykonac bunny hopa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...