czervco Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Za tym vipkiem przemawia ten szczegół Przerzutka tył: Shimano Deore nosz kurde lepsza klasowo od mojej tylnej alivio Naprawde brałbym vipa bo szczególnie za nim przemawia klasa napędu w tej cenie
losiuu Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 sorry ten unibike jest wyprzedany a nie zauważyłem wcześniej. Z tych dwóch, które zostały gdzie jest lepszej jakości sprzęt? okk to wezmę tego VIPa i wrzucę tutaj malą recenzję jak sobie radzi w tych prostych i dużo gorszych warunkach
czervco Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Bierz arkusa bo jest lepszy osprzęt no i już 24 biegi. Dopytaj sprzedawcy czy to kaseta czy wolnobieg. Deore z tyłu to jest już coś
losiuu Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 tak i jest ten dylemat czy postawić na bardziej sprawdzoną firmę czy na lepszy sprzęt, bo wszyscy piszą, że ten VIP dobry ale natknąłem się na post gdzie ktoś go raczej objechal i nie wiem czy nie szanował tego roweru czy naprawde taki zly i jest ta chwila zastanowienia czy kross nie oferuje czegos lepszego a kaseta lepsza ?
czervco Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 no kaseta jest lepsza ale skolei przy wymianie wolnobieg tańszy. Ja bym brał arkusa bo jest lepszy osprzęt. Ja czytałem tylko pochlebne opinie a jednostki zawsze się zdarzają. Poprostu trzeba dbać
losiuu Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 no dobra to juz ostateczna decyzja. Biore Arkusa i potem dam znac jak śmiga
losiuu Napisano 6 Marca 2012 Autor Napisano 6 Marca 2012 tak z tej strony w pierwszym poscie, bo u mnie w trojmiescie nie da sie znalezc nigdy nic taniego...
czervco Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Ja w Złotowie (miasto na północy wlkp-18000 ludzi) też nie mam szans na zakup czegokolwiek bo brak tu sklepu rowerowego z prawdziwego zdarzenia. Ja brałem z neta i jestem zadowolony
losiuu Napisano 15 Marca 2012 Autor Napisano 15 Marca 2012 po zrobieniu dzisiaj pierwszych dziesięciu kilometrów mogę powiedzieć, że Arkus VIP 6.0 to bardzo dobry wybór w granicach cenowych do 1000 zł. Amortyzator bez blokady skoku niestety ale całkiem ładnie wyłapuje nierówności przerzutki działają precyzyjnie i bez zarzutu. Mankamentem może być dla niektórych, że łańcuch spada na bardzo niskich przerzutkach, ale jeśli nie jedziemy pod bardzo stromą górkę to nie powinno być problemem. Denerwujący fakt to linki prowadzone po wierzchniej stronie ramy. podczas przerzucania nogi przez ramę można zachaczyć kilka razy wiec trzeba uważać. Rozpędzić się tym rowerem też można, a w terenie go nie sprawdzałem. na razie chyba nic więcej napisać nie mogę. Ocena to 8,5/10 bo do tych 1000 złotych to jest bardzo dobry sprzęt dla początkującego i mam nadzieje ze przez najbliższy rok ta coena się nie zmieni. Ogólnie polecam rower na początek, a później mozna skakać na bardziej zaawansowane konstrukcje. I zapomniałbym o samej ramie. Wydaje się być całkiem dobrze zrobiona i wykończona wagi nie sprawdzałem póki co. Hamulce póki co pracują jak żyleta i mam nadzieje, że dzięki dobremu traktowaniu ten stan utrzymam jak najdłużej.
czervco Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 No i najważniejsze to zadowolony użytkownik ! pozdrawiam
JakubWelnowski Napisano 16 Marca 2012 Napisano 16 Marca 2012 No to teraz mnie chłopie przekonałeś W czerwcu biorę vipa z pewnością Jednak przysłowie Dobre-bo Polskie się sprawdza :] Pozdrawiam
losiuu Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 No to teraz mnie chłopie przekonałeś W czerwcu biorę vipa z pewnością Jednak przysłowie Dobre-bo Polskie się sprawdza :] Pozdrawiam rower jest ustawiony na dobry sprzecie czego się dowiedziałem, a z moich obserwacji wynika, że na początku po regulacji przerzutek (przód) nie trzeba już nic z nim robić. Jedyny feler to może być siodełko, które na dłuższe trasy może być męczące i te linki prowadzone górą. Innych wad nie zauważyłem i jak mówię następna ocenę można wydać za pół roku albo rok nt. żywotności tego sprzętu.
JakubWelnowski Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 To się cieszę, bo też go bd brał po wielkanocy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.