Skocz do zawartości

[rower] Cube Attention modernizacja czy zakup nowego

avoid

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam 3-4 letniego Cube Attention r. 16 i w zastepstwie Victusa New Panther z damską ramą r. 18. Cube ma opony 1,95 i od jakiegoś czasu fatalnie mi się na nim jeździ (nie mogę tez dobrać odpowiedniego siodełka i trochę zmieniam) - boli mnie krzyż, a postawa częściowo zgięta jest dla mnie zbyt męcząca. Victus ma dłuższy mostek o mniejszym kącie i dzięki temu mam bardziej wyprostowana sylwetkę ale to jeszcze nie to.

Zastanawiam się czy kupić jakiegoś używanego trekkinga (chcę jeździć również turystycznie poza Poznań). Czy zmodernizować Cube'a na tyle, żeby był takim troche cross-trekkingiem na kołach 26. Tu zapewne w grę wchodzi:

mostek (np. regulowany), ciensze opony np. 1,5-1,6., pewnie tez siodełko (al nie ze skóry - to warunek) Ponieważ ma już przejechane ok. 3000 km o wymiane powoli woła też napęd.

na rowerze jezdzę cały rok zatem pod tym katem też patrzę - na pewno potrzebuję 2, jako zastępstwa w razie awarii.

Mam 161 cm, ważę 57-58 kg długość nogi wewn. to ok. 73 cm.

Bardzo zależy mi na komforcie jazdy - jeżdże głownie po asfalcie (dojazd do pracy, przemieszczanie się po mieście i troszke po ubitych drogach leśnych - nie znoszę piachu). Rzadko sobie hycam - jak mam humor, zatem idę w kierunku turystyki i to jest priorytet.

Będę wdzięczna za pomoc

pozdrawiam

A.

edit:

kasę na nowy 1500 w wersji do ulepszeń, na używkę odp mniej. NIe zależy mi na diskach, spokojnie mogą być V-ki. No chyba, że byłoby warto... podepnę na pewno bagażnik i niebawem sakwy jak się przekonam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...