partyzant Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Cześć. Słyszeliście jakieś opinie? Jak z pracą, awaryjnością, kto je w ogóle produkuje? Potrzebuję czegoś taniego do cudzego roweru i akurat jest na Allegro. Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Dampery Gianta są strojone pod ramy Gianta, z opinii kolegi z serwisu który objeździł trochę amortyzowanych ram wynika że w ramach Gianta działają całkiem nieźle, mowa tu o damperze do systemu Maestro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Dam Ci dobrą radę: nie kupuj damperów, o których nie ma żadnych informacji i nie wiadomo co z częściami bo to jednorazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 7 Marca 2012 Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dam Ci dobrą radę: nie kupuj damperów, o których nie ma żadnych informacji i nie wiadomo co z częściami bo to jednorazówki. Popieram w 100%, odpuść zakup tego dampera a poszukaj czegoś z FOXa lub RS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nickname Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam, I tutaj was zdziwie, gdyż da sie dokupić cały zestaw naprawczy w serwisach Giant tak samo jak zestawy naprawcze do ram itp. Z tego co pamiętam to kosztował ok. 30 złotych taki zestaw więc bardzo tanio. Wszystko sprzedawca będzie miał w katalogu. Co do wytrzymałości mój dał rade 6 lat i ma się bardzo dobrze, nie widze większej róznicy między nim, a nowymi podstawowymi amortyzatorami tylnymi znanych marek . Nie jest to chińska zabawka, jedynie podstawowy sprzęt dla szerokiej grupy odbiorców. Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Używałem giantowskiego gmt 7, sprężyna stalowa, przez rok. Prosty ale bezproblemowy, tłumienie działało bez zastrzeżeń, miało regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 NRS to bardzo specyficzny zawias i chociażby z racji tego bym sobie odpuścił ten damper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Zawias może specyficzny, a może bardziej magiczny, siłą sugestii stwarzanej przez firmę giant. Pierwszy nrs posiadał damper rs sid dual air, ponieważ giant twierdził że tylko ten damper współpracuje właściwie z ramą z systemem nrs. Kolejne roczniki posiadały już jednak foxa albo takiego właśnie nrs shocka a one znacznie różnią się konstrukcyjnie od sida, ponieważ nie można regulować samodzielnie komory negatywnej. Tak więc system gianta mógł wpółpracować także z innymi amortyzatorami. Dodatkowo sid w pierwszym roczniku nrs miał tylko regulację powrotu a fox miał blokadę. Jeśli system jest tak magiczny to nie potrzebuje on blokady i w ramie nrs mógł się znaleźć fox bez tego dodatku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Tylko zwróć uwagę, że kolejne roczniki różniły się m.in. wahaczem i skokiem. Ja miałem jeszcze tą wersję z nisko poprowadzonym wahaczem i regulacją skoku, no i oczywiście z SIDem. Miałem okazję pojeździć dużo młodszym NRSem już z FluidForm, ichniejszym damperem, nowym wahaczem i to nie było to samo mój. Praca nieporównywalnie gorsza a ustawienie właściwego ciśnienia zajęło mi wieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Witam, I tutaj was zdziwie, gdyż da sie dokupić cały zestaw naprawczy w serwisach Giant tak samo jak zestawy naprawcze do ram itp. .. To mnie zdziwiłeś,bo pytałem się o zestaw naprawczy do Trance'a z 2006 to wszyscy robili wielkie oczy :] Możesz podać namiary na ten sklep? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jeżeli potrzebujesz rozmiary łożysk do Trance z 2006 roku to mam je. Na początku roku zrobiłem serwis zawieszenia i za same łożyska (japońskie) dałem 170zł. Jeździłem chwilę na Trance 2011 z ichnim damperem i był całkiem komfortowy ale Maestro to specyficzne zawieszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Jeżeli to prawda z częściami do tego dampera to super To się SPORADYCZNIE zdarza, żeby takie modele miały dostępne części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.