Skocz do zawartości

[damper] Giant

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Witam,

I tutaj was zdziwie, gdyż da sie dokupić cały zestaw naprawczy w serwisach Giant tak samo jak zestawy naprawcze do ram itp. Z tego co pamiętam to kosztował ok. 30 złotych taki zestaw więc bardzo tanio. Wszystko sprzedawca będzie miał w katalogu. Co do wytrzymałości mój dał rade 6 lat i ma się bardzo dobrze, nie widze większej róznicy między nim, a nowymi podstawowymi amortyzatorami tylnymi znanych marek . Nie jest to chińska zabawka, jedynie podstawowy sprzęt dla szerokiej grupy odbiorców.

Pozdrawiam:)

Zawias może specyficzny, a może bardziej magiczny, siłą sugestii stwarzanej przez firmę giant.

Pierwszy nrs posiadał damper rs sid dual air, ponieważ giant twierdził że tylko ten damper współpracuje właściwie z ramą z systemem nrs. Kolejne roczniki posiadały już jednak foxa albo takiego właśnie nrs shocka a one znacznie różnią się konstrukcyjnie od sida, ponieważ nie można regulować samodzielnie komory negatywnej. Tak więc system gianta mógł wpółpracować także z innymi amortyzatorami. Dodatkowo sid w pierwszym roczniku nrs miał tylko regulację powrotu a fox miał blokadę. Jeśli system jest tak magiczny to nie potrzebuje on blokady i w ramie nrs mógł się znaleźć fox bez tego dodatku.

Tylko zwróć uwagę, że kolejne roczniki różniły się m.in. wahaczem i skokiem. Ja miałem jeszcze tą wersję z nisko poprowadzonym wahaczem i regulacją skoku, no i oczywiście z SIDem.

Miałem okazję pojeździć dużo młodszym NRSem już z FluidForm, ichniejszym damperem, nowym wahaczem i to nie było to samo mój. Praca nieporównywalnie gorsza a ustawienie właściwego ciśnienia zajęło mi wieki.

Witam,

I tutaj was zdziwie, gdyż da sie dokupić cały zestaw naprawczy w serwisach Giant tak samo jak zestawy naprawcze do ram itp. ..

To mnie zdziwiłeś,bo pytałem się o zestaw naprawczy do Trance'a z 2006 to wszyscy robili wielkie oczy :] Możesz podać namiary na ten sklep?

Jeżeli potrzebujesz rozmiary łożysk do Trance z 2006 roku to mam je. Na początku roku zrobiłem serwis zawieszenia i za same łożyska (japońskie) dałem 170zł.

Jeździłem chwilę na Trance 2011 z ichnim damperem i był całkiem komfortowy ale Maestro to specyficzne zawieszenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...