Skocz do zawartości

[Amortyzator]Rock Shox Tora 302 - problem z luzem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakładam ten temat gdyż troszkę mnie zaskoczył a nawet zmartwił pewien problem a mianowicie po dzisiejszej wyprawie na takie lekkie fr bo zazwyczaj jeżdżę w 4x ale lubię tez xc/lekkie fr (wiem ze nie porównuje XC do FR) ale taki styl jazdy preferuje.A wracając do problemu to w moim amortyzatorze RS tora 302 coli (bez u-turn) zwykła wersja ze sprężyną stalową,pojawił się delikatny luz,który jest tylko odczuwalny podczas hamowania,hamulec jaki mam z przodu to deore 535+ tarcza 203mm,dodam ze stara 180 mi pękła i muszę teraz jeździć na 203mm.Ale jak czytałem na innych forach to dla tej wersji modelu można dać śmiało 203 tarczę...Ale luz na torze ?Amor jest rocznika 2009 kupiłem go używanego w 2010roku był jak nowy,lecz ani razu nie był w serwisie.Proszę o pomoc,rady może ktoś miał podobny problem dodam że ważę około 95kg wcześniej amor był mocniej katowany i nic się nie działo dopiero dzisiaj na prostej drodze zauważyłem że jak raptownie nacisnę hamulec, to lekko (bardzo lekko prawie tego nie słychać tylko czuć) amortyzator mi stuknie.Proszę nie komentujcie mnie odrazu żebym zmienił amortyzator bo ten się nie nadaje ,bo znam się na żeczy ,ale nie mam puki co dużo kasy aby zmienić amora. :whistling:

Już sobie sam odpowiedziałeś. Tarcza 203 i 4x i fr. To jest amor do XC! Zmień amora albo zacznij go używać zgodnie przeznaczeniem. To znaczy ten następny bo temu już nie pomoże zmiana stylu jazdy.

Czyli jak juz do wyrzucenia ? jak on chodzi jak masło....

Zechce zmienić na 55 lub 66 albo RS domian ,ale to w dalekiej przyszłości bo teraz nie mam kasy... A niby miała być ta tora taka Za******* ;)

Akurat zły przykład bo będzie działać doskonale. Będzie poprostu ciężki i zepsuje geo. ;) Lepszy przykład to hmm... Moje koła, ludzie w tej cenie kupują całe rowery a w DH pewnie był do samego dołu na nich nie zjechał, zaraz po pierwszym dropie.

Jak wsadze sobie dwupółkowca za 2000zł który też niby jest za****** do mojej ramy pod 80mm, to też mam narzekać że amortyzator do dupy bo w XC nie działa ?

Ale wtedy w nim luzów nie zrobisz chociaż ;)

jeszcze blokada mi nie działa działała a teraz zablokuje a amor normalnie chodzi ;p

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...