pim Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Witam Proszę o jakieś propozycje. Szukam platform do mojego Tractiona 29. Waga nie ma ogromnego znaczenia, ważne by dobrze trzymał nogę i wytrzymały moje 100 KG na stojaka. Piny muszą być wymienne. A czy łożyska maszynowe w pedałach (jeżeli takowe posiadają) można samemu wymienić na nowe i gdzie je kupić (można takie kupić?) ? Proszę o sugestie Pozdrawiam
enkoder Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Dartmoor Dirty Harry, są na kulkach ale za to tanie, no i utrzymują 120kg bez problemu, bardzo pancerne pedały. Zero luzów, ośka bardzo mocna, piny wkręcane, w komplecie 10 zapasowych, jak na razie zużyłem tylko 2
pim Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Znalazłem da ciekawe sety: VP Bicycle Components mało pinów i chyba za mało na MTB na krawędzi enduro... VP Bicycle Components te są według tego co wyczytałem bardzo ok. Waga 480 gram Te mi pasują najbardziej i chyba za tą cenę nic ciekawszego nie znajdę jUż sĄ OctaneOne STATIC PRO 2012 czarne wys.FREE!! (2172716053) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mniej pinów i mniejsze. I jeszcze jedna kwestia. To, że są na łożyskach maszynowych oznacza, że mogę je wymienić i bez problemu kupię takie ? Proszę o informację. Szczególnie o VP-55 Pozdrawiam
heb89 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Te octane one sa dobre, nie łapia luzów bo maszyna, ładnie sie kręcą. Dwóch znajomych na takich lata w dh i w streecie wiec musza wytrzymac przeciążenia przy upadku. Jedyna wada to ze sie scieraja troche. Piny można kupic w każdym "metalowym sklepie" ze śrubkami.
thefriendlyghost Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 ja polecam jakiekolwiek platformy shadowa - czy już nieprodukowane nostra (do wyboru kulki/maszyny) a także ravager (taki sam wybór). Trzeba tylko uważać, żeby plastików przypadkiem nie kupić (chociaż co kto lubi ). Mogę je osobiście polecić bo od ładnych paru lat mi służą w różnych, najczęściej ciężkich warunkach (bmx, street/dirt a ostatnie 2 lata dh/fr). Są wielkie, szerokie, niezbyt ciężkie, pinów pod dostatkiem (regulowane) i dobrze trzymają nogę nawet przy zabłoconych podeszwach. Niestety nie są tanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.