Skocz do zawartości

[butySPD]Czy rozmiar butów shimano różni się od zwykłych?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam mały problem.. chcę zakupić buty SH-M123, normalne buty mam rozmiar 42 długość wkładki 26,5 (chodżę tylko w butach nike).. shimano 42 też mają 26,5 tylko pytanie - czy rozmiarowo one nie odbiegają od normalnych butów.. odrazy piszę że nie mam możliwości przymierzenia.

Ja "na co dzień" noszę rozmiar 42-43, w sklepie rowerowym zacząłem mierzenie M077 od 43 chyba i skończyłem na.... 46. Także tak czy inaczej upewnij się, że będziesz miał możliwość zwrotu/wymiany.

Pozdrawiam!

Mam buty shimano i gdybym wziął wkładke dokładnie taką jaką mam nogę to bym żałował...

Ja teraz noszę normalnie 46 a na rowerze jeżdżę w 45 shimano i jest BDB. Dla porówniania 46 też mam w domu - są za duże i używam ich w zimie z dodatkowymi wkładkami

Hej,

W "cywilu" nosze rozmiar 42 - buty Shimano SH-MT32 pasuja na mnie w rozmiarze 43.

Moja lepsza polowa na codzien ma rozmiar 40 - buty Shimano SH-WM41 nosi w rozmiarze

41 i twierdzi ze moglyby byc troche wieksze.

Pozdrawiam,

P.

Ja akurat zawsze biorę buty z długością wkładki 30.5cm , tak zrobiłem w przypadku Shimano i również sie sprawdziło. Normalnie w zależności od producenta rozmiar 45/46, co w przypadku Shimano = 48 (buty SH-M086). Jednak nie kupowałem w ciemno, wcześniej w krk mierzyłem 47 żeby mieć pewność. W końcu nie jest to zakup na chwile, a buty też do tych najtańszych nie należą :).

• Mod Team

Zwykle od Shimano pasują buty rozmiar większe, niż nosimy normalnie. Zamykam, bo temat ten był poruszany już nie raz. Buty najlepiej przymierzyć. Niekoniecznie musi to być akurat ten model, który zamierzamy zamówić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...