lukas22 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Cześć, mam mały problem.. chcę zakupić buty SH-M123, normalne buty mam rozmiar 42 długość wkładki 26,5 (chodżę tylko w butach nike).. shimano 42 też mają 26,5 tylko pytanie - czy rozmiarowo one nie odbiegają od normalnych butów.. odrazy piszę że nie mam możliwości przymierzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Weź rozmiar większe. Shimano ma zaniżoną rozmiarówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 @ UP- Nie powiedziałbym. Weź te 42 jak wkładka jest tej samej długości. Na rowerze za duże buty są wkurzające, szczególnie jak chcesz depnąć i noga Ci lata na wszystkie strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Mam buty shimano i gdybym wziął wkładke dokładnie taką jaką mam nogę to bym żałował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Santaa Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ja "na co dzień" noszę rozmiar 42-43, w sklepie rowerowym zacząłem mierzenie M077 od 43 chyba i skończyłem na.... 46. Także tak czy inaczej upewnij się, że będziesz miał możliwość zwrotu/wymiany. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Mam buty shimano i gdybym wziął wkładke dokładnie taką jaką mam nogę to bym żałował... Ja teraz noszę normalnie 46 a na rowerze jeżdżę w 45 shimano i jest BDB. Dla porówniania 46 też mam w domu - są za duże i używam ich w zimie z dodatkowymi wkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Hej, W "cywilu" nosze rozmiar 42 - buty Shimano SH-MT32 pasuja na mnie w rozmiarze 43. Moja lepsza polowa na codzien ma rozmiar 40 - buty Shimano SH-WM41 nosi w rozmiarze 41 i twierdzi ze moglyby byc troche wieksze. Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hassanbey Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Noszę 43 a SHM-087 musiałem 44 brać Jak masz możliwość to przymierz w sklepie a później szukaj gdzie taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Ja akurat zawsze biorę buty z długością wkładki 30.5cm , tak zrobiłem w przypadku Shimano i również sie sprawdziło. Normalnie w zależności od producenta rozmiar 45/46, co w przypadku Shimano = 48 (buty SH-M086). Jednak nie kupowałem w ciemno, wcześniej w krk mierzyłem 47 żeby mieć pewność. W końcu nie jest to zakup na chwile, a buty też do tych najtańszych nie należą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Normalne buty 43, ewentualnie może jakieś 42 się trafi, a shimano 45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lextalionis Napisano 4 Marca 2012 Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Z butami Shimano tak właśnie jest. Ich rozmiary są tak rozbieżne że ciężko kupować bez mierzenia. Sam mam buty Sh o rozmiar większy ale inny model musiałbym brać o rozmiar mniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 4 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2012 Zwykle od Shimano pasują buty rozmiar większe, niż nosimy normalnie. Zamykam, bo temat ten był poruszany już nie raz. Buty najlepiej przymierzyć. Niekoniecznie musi to być akurat ten model, który zamierzamy zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.