Skocz do zawartości

[do 1500zł] Wytrzymały rower.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 120 kg i 192 cm wzrostu. Mieszkam w okolicy lasów więc będę tam głównie jeździł (zresztą na asfaldzie także mam w planie podróżować). Potrzebuję dużego roweru ze względu na wzrost oraz wytrzymałego ze względu na wagę, którą mam nadzieję rower zbije do dwóch cyfr. Ostatnio na rowerze jeździłem 7 lat temu więc wiadomo jakie mam doświadczenie. Tak ogólnie nie potrzebuję jakiegoś fajnego wizualnie tylko praktycznego.

Edycja: cene do 1500 zł jest taką ceną orientacyjną. Nie pogniewam się jak będzie to przedział kwotowy 1000-2000 zł.

Napisano

Witaj

Mam podobne wymiary i mam obecnie dwa rowery od Authora. Moim zdaniem masz wybór między Authorem Stratosem a czymś na kochał 29 np. Author dexter.

Z własnych doświadczeń powiem, że jeżeli masz 2 tysiące najlepiej zrobić tak. Kupujesz authora stratosa. Szukam przecen modeli z 2011 roku. Rower wytrzyma ale koła już nie. I tu polecam przeszukanie moich postów bo gdzieś pisałem jakie mam koła.

Mi koła popadały ale jak wymieniłem obręcze i szprychy na porządne to zero problemów a śmigam z sakwami więc koła nie mają lekko. Pozdrawiam

Napisano

Hm, dziękuje za pierwszy post. Rozważę propozycję - trochę mało tych modeli na Allegro.

Najlepiej chciałbym taki rower, abym nie musiał nic w tym roku kombinować z wymianami itp.

Napisano

Raczej nie kupisz takiego by nie kombinować. Za te pieniądze koła w rowerach będą marne a lepiej mieć gorszą przerzutkę niż marne koło. Uwierz mi to nic przyjemnego jak 100 km od domu pękają szprychy albo wyrywają dziurę w obręczy. Ja radzę kupić Stratosa za 1500 zł, sam za tyle chyba swojego wyrwałem. A za 500 kupisz dobre koła (z tyłu musi być mocniejsze ) . Piasty możesz zostawić ale obręcze i szprychy do wymiany. Powinno Ci zostać jeszcze sporo na licznik i bagażnik oraz jedną sakwę. I masz zestaw na lata :)

Nie piszę tego z teorii ale sam to kilka lat temu przerabiałem i wiem co dobre :)

Napisano

Mógłby ktoś jeszcze napisać jakie są większe różnice między:

-http://rowery-happy.pl/product_info.php?manufacturers_id=37&products_id=2347

-http://rowery-happy.pl/product_info.php?manufacturers_id=37&products_id=2333

kwota 500 zł różnicy więc jak coś to można dołożyć - jakby było warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...