Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne] rower Kelly's Glock KLS Helix 3 ZAMIANA NA CO?

Pawcio89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu tego roweru i proszę o opinię na co zamienić te hamulce bo ponoć kiepskie są...Sam rower to koszt 3500zł nie uśmiecha mi się dokłądać nie wiem czy mam szanse na rabat i oddanie oryginalnych hamulców KLS w zamian za inne. Co radzicie jakie niedrogie hamulce próbować jakoś sie dogadać ze sprzedawcą?

Pozdrawiam i proszę serdecznie o pomoc.

W sklepach mają różne ceny, zapytaj o shimano 596, albo o droższe i nieco lepsze shimano slx.

Tylko tak jak napisałem wcześniej, może się okazać, że te z Kellysa nie będą takie tragiczne. Zależy czego oczekujesz od hamulców.

Ja na najniższym modelu hydraulików shimano 486 jeżdżę już dwa lata, startuję w maratonach i choć wiem, że są lepsze hamulce, te nie są na tyle kiepskie, żebym je teraz wymieniał.

Ale skąd wiesz, że oszczędzili? Na pewno nie są to hamulce zaprojektowane i wyprodukowane przez firmę kellys, Zrobił je dla kellysa promax, hayes, tektro czy inny producent.

Oczywiście możesz je sprzedać, allegro przyjmie wszelkie dziwactwa :)

Ja miałem te Helixy w Magnusie. W trybie amatorskim, w jeździe po lasach są to dobre hamulce i spokojnie Ci wystarczą. Natomiast jak już oczekujesz czegoś konkretniejszego, to możesz zapomnieć że to dostaniesz przy tych Helixach.

Druga sprawa jaką miałem przy nich, to wydawanie dźwięków przez przednią tarcze 180mm najczęściej na zakrętach albo w czasie stania na rowerze. Nie wiem czemu tak się działo, przecież tam jest wszystko mega sztywne... w żaden sposób nie miało to wpływu na jazdę ale wkurzał sam dźwięk jakbyś uderzał śrubokrętem o kant kieliszka do wina :).

Jak masz jakieś pytania, pytaj, odpowiem. I tak jak wspominałem, do jazdy amatorskiej po lesie w terenie nizinnym na pełnym luzie wystarczą.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...