Skocz do zawartości

[hamulce V-brake] AVID SINGLE DIGIT 3 tanie i dobre ?

Nudziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś patrząc na allegro zauważyłem ciekawą ofertę http://allegro.pl/hamulce-v-brake-avid-single-digit-3-super-cena-i2163901134.html Avid dla mnie to dobra firma posiadam Tarczówki BB5 na tyle do Dirtu i sprawuje się świetnie. A jak będzie z tym modelem? Zastosowanie las, miasto, lekkie góry? Z racji że moje Shimano ALTUS/ACERA BR-M421 są na wymarciu ale jeszcze hamują powoli zastanawiam się nad kupnem nowych. Mam klamki Shimano XT więc bym założył XT-ki. Będzie do dobry zestaw ?

To ścierwo. Jakość materiału użytego do ich wykonania jest kiepska. Przy jeździe w trudniejszych warunkach potrafią się zapiec na tulei piwotu. Sprężyny też bywają różne z obu stron. Pracuję w serwisie, mam z nimi styczność na co dzień.

Mam w rowerze żony zwykłe shimano, w rowerach w pracy avidy z tematu. Wybrałem shimano bo w pracy muszę reanimować 3ki.

I nie wiem na czym polega realnie przewaga sd3 nad prostymi modelami shimano. Praktycznie tak samo jak sd3 działają proste tektro, jeśli mają humor i pozwalają się wyregulować.

Oryginalne klocki w sd3 też nie są rewelacyjne co do trwałości (oczywiście klocki są wymienialne, ale przy budżetowym zakupie chodzi chyba jednak o to by nie dopłacać od razu albo zbyt szybko to zakupu).

Ja nie polecę w tej chwili żadnego produktu sygnowanego logo avid, moim zdaniem nie warto zwracać uwagi na te hamulce ogólnie i na ten model szczególnie.

Przy jeździe w trudniejszych warunkach potrafią się zapiec na tulei piwotu. Sprężyny też bywają różne z obu stron.

Zgadzam się z kolegą. Hamulce mają dość dobrą siłę hamowania, lecz niestety w/w wady są bardzo uciążliwe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...