makar Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Witam, będę jeździł głównie po asfalcie, twardych szutrach, leśne ścieżki. Mam około 1500 zł. Ważę 88 kg i mam 182 cm wzrostu. Proszę o sugestię co do wyboru modelu oraz rozmiaru ramy i kół. Pozdrawiam Marcin
czervco Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Cześć i czołem mam ten rower i dziś zrobilem nim setny km. Powiem że warto i tak dalej bla bla. Rama 20/21" jak na twój wzrost. Ja przy 188cm mam 22". Nie wiem czemu pytasz o rozmiar kół. W tym modelu to 28" nic dziwnego w końcu to crossway. Chętnie odpowiem na twoje pytania
makar Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 extra jesteś już którąś osobą sugerującą ten model, ciekawi mnie ten osprzęt. tak jak patrzyłem to chyba w tej cenie nic lepszego nie znajdę wśród innych producentów. Podpowiedz mi jeszcze bo zastanawiałem nad Meridą Speederem T1 2012 lub T2 2011 jak relatywnie widzisz te rowerki. TFS podoba mi się ze względu na szerszą oponę i tym samym większe zastosowanie - czy tak?
czervco Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 speedery to bardziej szosówki. Jednak Crossway to crossway. Polecam ci tą meride bo za tą cene lepiej nie będzie. Real foto masz w moim garażu. Rower na dobrym osprzecie w dobrej cenie. Brałbyś z neta czy na miejscu ze sklepu
makar Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 no właśnie, w sklepie mojego znajomego będzie chyba 100 drożej ale z neta to sam nie wiem czy warto? co radzisz?
czervco Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Sorry że tak późno odpowiadam. Ja brałem rower z neta szedł aż z Bielsko-białej no i wszystko gra wystarczyło przykręcić kierownice i przednie koło tak więc jak najbardziej ok. Skoro to sklep znajomego nie szło by coś urwać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.