Skocz do zawartości

[kask] Author jaki?

lukav

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

jakoś nie moge sie zdecydować na wybór kasku

Author Reflex za 96.9

czy Basic za 62,9

byłbym wdzieczny za odpowiedź i ewentualne uwagi uzytkowników

dodam iz nie jeżdze duzo raczej rekreacyjnie ( ok 2000km rocznie )

pozdrówka Seba

Napisano

no też bardziej podobał mi się reflex

ale wyszedł nowy basic i nowy reflex 2006 przymierzyłem oba i basic lepiej leżał noi bardziej z wygladu mi odpowiada

Napisano

Krezystof też mam Basica i też moge go polecić jednak Reflex to Reflex.Krezystof jaki masz kolor kasku bo ja szaro biało czarny!

Gość Gość_kamil_*
Napisano

Wlasnie kupilem Reflex i widze ze trudno bedzie sie polubic - fatalnie zaprojektowane zapiecie (tasmy skrecaja sie zamiast isc prosto, zapiecie uwiera w brode).

Jednak tanie mieso psy jedza. Ale dobrze miec doswiadczenie bo wczeniej pojecia nie mialem czym rozni sie dobry kask od zlego.

Gość BikerFG
Napisano

Wlasnie kupilem Reflex i widze ze trudno bedzie sie polubic - fatalnie zaprojektowane zapiecie (tasmy skrecaja sie zamiast isc prosto, zapiecie uwiera w brode).

Jednak tanie mieso psy jedza. Ale dobrze miec doswiadczenie bo wczeniej pojecia nie mialem czym rozni sie dobry kask od zlego.

zakladales go przezd zakupem ?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

wiatm, też mam kask author reflex, ale model 2005, chyba niczym sie różni, ale mój problem polega na tym, że jak pojeżdżę trochę, to szczypie mnie czoło w miejscu przedniej poduszki (kasku), ktoś miał ten problem co z tym zrobić?

pomżócie, bo sezon tuż tuż a ja nie chciałbym jeździć bez kasku (juz zaliczyłem asfalt głową i to ostro)

Napisano

A może jakieś istotniejsze kwestie typu:

Jak wygląda cyrkulacja powietrza pod kaskiem ?? Czy nie jest w nim za gorąco.

Chodzi mi o porównanie tych dwóch kasków, gdyż chwilowo nie wydam 200 zł. za kask, a myślę, że oferta za maks 100 to tylko któryś z tych Authorów, chyba, że ma ktoś coś lepszego do zaoferowania, chętnie poczytam oferty :P

Napisano

Ja mam reflexa mniej więcej od roku i o ile z niektórymi poruszanymi kwestiami się zgadzam (skręcające sie paski) o tyle muszę przyznać, że do 100 zł niczego lepszego nie znajdziesz. Co do wentylacji jest całkiem niezła. Jeżdżąc w temperaturze ok. 6-10 stopni konieczna była bandamka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...