DiRT Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Witam szanownych forumowiczów. Mój problem polega na tym, że nie wiem który hamulec wybrać. Mam możliwość zakupu mechaników BB5 z tarczą 203 nowe za 140 zł, lub zakup hydro Tektro auriga też z tarczą 203, używane( jeden sezon ) za 150. Ważę ok 60kg, nie jestem zawodowym riderem, ale jeżdżę dużo, po mieściei terenie leśnym najwięcej, zdarza mi sie równierz po górach. Nie jakoś bardzo hardorowo, ale szybkość lubie : ) Który z tych byłby dla mnie lepszy ? Nie miałem możliwości testowania żadnego z nich, czytałem różne opinie, ale każdy mówi co innego, np "ten ma małą moc, zła modulacja, a drugi że własnie dobra modulacja, duża moc, zatrzymuje w miejscu" itd. i nie wiem za bardzo czy bb5 by mi wystarczył, bo nie ukrywam że kusi mnie tektro( ale tutaj musiałbym wymienić klamkomanetkę na samą manetke, a to dodatkowe koszty, których za bardzo nie chcę, bo nie tylko hamulec idzie do wymiany ). Już w końcu nie wiem co robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Bierz nowego Avid-a, tylko pytanie, czy tarcza 203 podejdzie z tyłu do ramy, czy przypadkiem nie będzie ocierała przy zdejmowaniu koła i czy amor przystosowany jest do takiej tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiRT Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Przepraszam, nie napisałem że chodzi o przód, tył jest dobry, zostawian go w spokoju. Mogę jeszcze dodać że potrzebny jest mi jest do takiej uniwesalnej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 To sprawdź jeszcze w specyfikacji amora, czy 203 da radę, w tym wypadku już nie chodzi o ocieranie ale o wytrzymałość amortyzatora. Jak da radę to odp. masz wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiRT Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Dziękuję bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.