Skocz do zawartości

[3500] Giant Talon vs Kelly's 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki, pytam bo byłem dzisiaj przymierzyć się do Krossa A6 w rozmiarze 18 i jednak ta rama jest dla mnie za duża, pozycja między siodełkiem i kierownicą mi bardzo pasuje, ale jak ssiąde z roweru to rure mam za blisko kroku.

Przymierzyłem też krossa A5 z tego roku w rozmiarze S (17) ale jak dla mnie za krótki.

Jeszcze popołudnu zamierzam przymierzyć Unibike Evolution z tego roku bo Flite nie mają jeszcze w sklepach (jadą dopiero z fabryki lub się produkują), ale jak rama mi podpasuje to do tygodnia może być FLITE na stanie w sklepie.

Napisano

U mnie w tym Gorzowie to 2 sklepy godne uwagi są z rowerami Kelly's w jednym to kręcą zreszta był tu kiedyś wątek o tym sklepie.....W jednym mi powiedzieli jak zmienie hamulce w przypadku Glocka to gwarancje strace to prawda?Nie można nawet hampli zmienić??Nie ma takiej opcji?Kurcze mam dylemat sam nie wiem co wybrać te Krosy to dobra firma bo widze, że tutaj każdy tą A8 proponuje taka wypasiona jest czy co??Znowu ten Glock to tez dobry rower gdyby poszlo dobrze powiedzmy z rabatem mialbym go za 3300 hample kupilbym za 600 nowe wychodzi 3900 no i te oryginalne kls gdyby poszly za 250 chociaz wychodzi3650zł

Eh w drugim też gwarancje strace mósiałbym hamulce zostawić oryginalne więc i tak wyszło by prawie 4tys gdybym je zmienił co w takiej sytuacji radzicie?

Napisano

Tyle, że glock nie ma recona golda z poplockiem no i te nieszczęsne (dla Ciebie) hamulce. Fakt ma lepszą korbę i (teoretycznie) tylną przerzutkę, ale gorsze (również teoretycznie) manetki i przednią zmieniajkę. Rurki (markowo) również lepiej wypadają w Krossie... Twój wybór - mnie się wydaje, że Kross jest lepszą propozycją

PS. Ja jestem dyslektykiem i fakt - ratuje mnie słownik w przeglądarce, ale "mósiałbym" to aż mnie zabolało !

Napisano

Ja powiem szczerze nie mam bladego pojęcia czy gwarancja przepada czy nie... na Twoim miejscu zadzwonił bym do dystrybutora i się dowiedział jak się sprawy mają w takiej sytuacji :whistling:

Edit:

A następnie bym napisał maila żeby mieć potwierdzenie na piśmie...

Napisano

Właśnie się dowiedziałem w obu sklepach tak jest dzwonili i się dowiadywali...nic ruszać nie można przez 2 lata...ewentualnie trzeba mieć tę część i zamontować w razie gwarancji.....Przez internet nie chce kupować bo raz za regulacje zapłacić będe musiał ponad 100zł w razie gwarancji odsyłać itp bawić się z tym.......A na miejscu mam tylko Gianta, Treka, Gary Fisher, Kelly's, Author, Kross. Treka i Garego już mi wszyscy odradzali zbyt drogo i nie warte swej ceny...Z Giantów to tylko ten Talon 1 tańszy fakt...Kellys i Kross...Poniżej 4 tys nic nie ma takiego fajnego.....a boje sie Glocka, że z hamplami bede miał cyrki i wtopie po niedługim czasie kase w nie a zmienić nie będe mógł

Napisano

Pawcio co sie martwisz, jak kupisz rower czy to kross czy glock to masz gwarancje i jak coś nie bedzie działać prawidłowo to jedziesz do sklepu i musza to usunąć i jaki problemm. moim zdaniem nie ma co kombinować tylko kupować i jeździć. jak zajeździsz za rok dwa lub trzy to se wymienisz hamulce i po robocie.

i BTW pozdrawiam Gorzów dolinki.

Napisano

Z takim podejsciem to wyglada na to ze nie kupisz roweru w tym sezonie zadnego. Ilez mozna Ci radzic. Masz problem z wydaniem takiej sumy na rower przez hamulce a nawet sie do zadnego nie przymierzyles. To jest dopiero porazka. I nie pisz tylko ze musisz placic zaliczki itd. bo na 100% maja w sklepie nizsze modele tych rowerow z taka sama geo jak A8 czy Glock. Juz zreszta o tym pisalem w innym Twoim watku...

Napisano

właśnie masz dziwne problemy troszke, zejdź niżej z puapem cenowym i problem z głowy masz.

po drugie radze ci przymierzyc osobiście rower bo sam jestem na etapie kupna i zrobiłem już po aglomeracji śląskiej ok. 200km zeby poprzymierzać różne modele.

byłem napalony na krossa, ale niestety po dwóch przymiarkach wiem już na pewno że ten rower nie jest dla mnie. na moim polu bitwy zostały UNIBIKE i Kellys, a przymierzałem jeszcze Gianta , HaiBike Meride Mongoose i jeszcze jakieś o których już nie pamiętam.

i wiem teraz że bez przymiarki nic nie kupie.

Napisano

W piątek kellysa glocka w jednym sklepie mieć będą to przymierze sie i wtedy bede wiedzial....A ty jakie rowery mierzyles modele jesli mozna wiedziec?Widzisz u mnie w Gorzowie to malo ogolnie jest sklepow rowerowych bodajze 3......Wiec wybor niewielki...Faktycznie chyba was poslucham i wezme Glocka co do Krosa to sam nie wiem czy to dobre rowery niby tutaj wszyscy je polecaja....Ale mi by mosieli z ceny zejsc to 3800 nie mam wiecej kasy a watpie, ze zejda. Jak przymierze siedo Glocka to bede wszystko wiedzial

W jednym sklepie chociaż bez zaliczki tego Kellysa zamówili, sklep ma złą opinie ale naszczescie w drugim tez moga zamowic wiec sie przymierze. Tylko zapytam sie Kellysa moge miec po rabacie za 3300zł i czy gdyby udalo sie zejsc na 3800zł za Krossa 2012 A8 warto powiedzmy, ze na obu bym się podobnie czuł bo chyba są dosyc podobne pod względem geometrii. Warto dołożyc wtedy te 500zł?

I tak na marginesie miał ktoś styczność z tym Krossem A8??Dobre wytrzymałe mają ramy krossy?Bo wiele osób je zachwala i jak sprawa w rzeczywistości wygląda?

Napisano

Chłopie zachowujesz się gorzej niż stara niedopieszczona panna! To my Ci mamy mówić co warto ? To Ty chcesz zmieniać hamulce w kellysie na starcie mimo, że wszyscy Ci mówią, żebyś tego nie robił! Człowieku ogranij się i może pierwsze się do jakiegoś przymierz bo może się okazać, że ten kellys (albo kross żeby nie było, że faworyzuje) kompletnie Ci nie leży i co wtedy ? Kupisz co Ci doradzali czy sam podejmiesz decyjeę !!!

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie....czy zamiast tych rowerów co podałem nie opłacało by sie zamówić jakiegoś CUBE? Może mieliście doświadczenia z kupnem przez internet...Fakt nie przymierze się wtedy ale znając siebie to preferowałbym pozycję sportową pochyloną do przodu...Jak patrze na te rowery to te CUBE świetnie wyglądają i w ogóle...Co sądzicie a w cenie 3500-3800 fajne są modele Cube np:

http://www.rowery-cube.pl/kolekcja-2012.php'>http://www.rowery-cube.pl/kolekcja-2012.php

http://www.rowery-cube.pl/kolekcja-2012.php

oto prawidłowe linki:

http://rove.pl/rower-cube-ltd.html

http://rove.pl/rower-cube-acid-1.html

Napisano

Jeśli potrzebujesz sportowej geometrii to żaden CUBE w tej cenie się nie nadaje... tylko czy ty potrzebujesz sportowej geometrii? Tego nie wie nikt, chyba nawet Ty sam. ;)

Napisano

Powiem tak ważne by rower był w miarę wygodny a osobiście co byś wybrał?Te CUBE dobre są czy lepiej nie ryzykować kupna przez internet?

Napisano

cube pewnie dobre, niemieckie z dobrym osprzętem, ale tak jak chłopaki mówią geometria ramy turystyczna.

sprawdź jeszcze w gorzowie dystrybutor UNIBIKE - geometria sportowa jak scott scale Unibike Expert za 3799 - hamulce Deore http://unibike.pl/expert.html MELPOL Kostrzyńska 61a 66-400 Gorzów Wlkp. 95 720 49 86

Napisano

Byłem tam nie ma tego sklepu już niestety...A powiedz pchać się w sprzedaż przez internet??Chcę także troche jeździć tym rowerem w dalsze podróże nie tylko jakieś lasy itp więc turystyczna jak najbardziej po części by odpowiadała a widze te CUBE mają świetny stosunek cena/jakość i bajecznie wyglądają

Napisano

Powiem tak ważne by rower był w miarę wygodny a osobiście co byś wybrał?Te CUBE dobre są czy lepiej nie ryzykować kupna przez internet?

Osobiście wybrałem CUBE... tylko że mój się "troszkę" różni od tych co podałeś. Sama marka jest na pewno godna polecenia ale geo to inna para kaloszy. Jak byłem młodszy to jeździłem na Trekach i taki kiedyś bym wybrał. Jak sam nie wiesz czego chcesz trochę komplikuje doradzanie Ci czegokolwiek. :(

Napisano

Widzisz chcę jak najlepszy rower za kasę tak maks do 3800zł Kross,Kellys, Giant,Trek,Gary Fisher mam w Gorzowie dlatego tamte marki brałem pod uwagę ale widzę, ze te CUBE są świetne więc pytam. Zamierzam śmigać ogólnie wszędzie i nad jezioro latem i na jakieś tam wycieczki po swoim rejonie, czasem gdzieś lasy może troszkę cięższy teren. W maratonach udziału brać nie będę i chciałbym mieć rower w miarę bezawaryjny. Czy w porównaniu z zachwalanym Glockiem do którego się jutro zamierzam przymierzyć te CUBE są lepsze korzystniejsze cena/jakość?

Napisano

Jeśli nie będziesz nigdzie startował to CUBE na pewno będzie dobrym wyborem. Jakościowo to bardzo dobre ramy... i nie piszę bo mam, tylko mam bo tak uważam ;) Ja też nigdzie się nie ścigam, jeżdżę "rekreacyjnie" Ostro katuję rower przez cały rok w lesie, błocie i śniegu. Rama ma się dobrze mimo tego że ważę ponad 80kg a rama 1,5kg

Napisano

Widzisz chcę jak najlepszy rower za kasę tak maks do 3800zł .......... Czy w porównaniu z zachwalanym Glockiem do którego się jutro zamierzam przymierzyć te CUBE są lepsze korzystniejsze cena/jakość?

Z tego co piszesz o tym jak jeździsz na rowerze, Cube będzie dobrym wyborem, celuj raczej w LTD, Aim ma gorszą, ciężką ramę ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...