Skocz do zawartości

[3500] Giant Talon vs Kelly's 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z ekonomicznego punktu widzenia najlepiej wypadnie Kellys najgorzej Giant, natomiast to który z tych rowerów będzie Ci odpowiadał pod względem charakteru to już zupełnie inna bajka ... w każdym bądź razie każdy będzie jeździł inaczej ...

Napisano

Najlepsze komponenty ma ten który jest najlepszy z ekonomicznego punktu widzenia, a najgorsze ten najgorszy - Giant, zwłaszcza amortyzator.

Trek jest w środku.

Który najlepiej by jeździł dla Ciebie, to już sam musisz zdecydować, na to pytanie nikt poważny Ci nie odpowie.

Jak dla nie Giant ma deklasujący go amortyzator.

Napisano

Nie ma takiej :) Zależy co kto lubi i jaki model etc. Ja bym wybrał Treka bo miałem i wiem że rama jest pancerna i sztywna. No i mam sentyment do marki. Ale to wcale nie oznacza że jest najlepszy.

Napisano

Więc tak zależy mi by rower miał w tej cenie wszystko dość dobre talon ma wszystko w miare dobre trek widzę, że także ale kelly's hamulce do niczego i nie wiem co zrobić....

Napisano

Hamulce z talona też szału nie robią, to najtańsze, budżetowe hydrauliki z logo avida.

Wybierałbym między kellysem (wskazanie za osprzęt) a trekiem (wskazanie za ramę).

Trek, jeśli to ten z linku, trochę już stoi i wypadałoby mu zrobić gruntowny serwis, przynajmniej amortyzatora i hamulców.

Napisano

A skąd wiesz że do niczego? Jezdziłeś kiedyś na takich? Nie zakladaj z góry, że skoro markuje je Kelly's to są do bani. Nauczony doświadczeniem sklaniałbym sie do stwierdzenia że przeciętnemu użytkownikowi zapewnią komfort bezpiecznego zatrzymania.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk

Napisano

Pawcio89, bez obrazy, ale Ty jesteś chyba jakiś nieedukowalny ;) Założyłeś trzeci podobny temat, w którym znów niemal wszyscy piszą, że osprzętowo najlepiej wypada Kellys i że hamulce w nim wcale nie muszą być gorsze od tych z Gianta czy Treka, a Ty dalej upierasz się, że on są gówniane, bo gdzieś o tym przeczytałeś. Mogę Ci podesłać linka, gdzie ludzie narzekają na hamulce shimano XT i co, jakby były w Kellysie, też byś nie kupił, bo ktoś napisał, że są kiepskie?

Napisano

Ok ludziska dzięki wielkie spoko chciałem mieć pewność po prostu a co do treka to nie jest model 2012?

Napisano

Tak, ten 6000 jest gorszy od kellysa.

Pojeździsz, poczekasz aż się dotrą i może nie będą takie złe. A nawet jak Ci się nie spodobają, to po prostu odłożysz sobie kasę na lepsze i za jakiś czas wymienisz.

Napisano

Ok dziękuje sorka, że tak męcze ale chce w miare dobrze wydać kase w sklepach to nawet o ich rady nie pytam a doradzili mi też, że jak coś to hamulce deore 596 są dobre i tanie

Napisano

Ok mam dwa sklepu u siebie w Gorzowie gdzie Kelly'sa Glocka 2012 mieć mogą pogadam czy rabat jakiś dostane itp może uda sie zamienić hamulce na wstępie jakby coś

Napisano

Weźmy tak na chłopski rozum, nie ma hamulców KLS, te hamulce to produkt wytwarzany dla Kellysa przez jakiegoś producenta hamulców (jakiś Hayes np ?), więc bez przesady z marudzeniem ... zwłaszcza do amatoskich zastosowań.

Napisano

Jeszcze się zapytam wczoraj byłęm w jednym sklepie dziś będę w drugim w tamtym dają 5% rabatu opłaca sie dołozyc i wziasc kross a8 za 3999? Czy nie bardzo

Napisano

Tak dokładnie zamierzam być może zmienić hamulce w Glocku gdybym go kupił więc i tak mósiałbym dopłacić przynajmniej 500zł a te kls nie wiadomo czy się sprzedadzą na allegro kross ma wszystko ok....Co radzisz?Chyba, że wezme tańszego Talona 1 i kase zaoszczędze to trzy modele rowerów dostępne u mnie w gorzowie i wszystkie praktycznie na zamówienie więc z rzymiarką może być problem.......

Napisano

Weź co uważasz za stosowne, tylko pamiętaj, że na Giancie ma się zupełnie inną pozycję niż na Krossie/Kellysie - jest dużo krótszy i ma bardzo wysoką główkę ramy, siedzisz na nim wyprostowany jak na tronie, w dodatku Giant m sporo gorszy amortyzator, a to jest druga najważniejsza rzecz w rowerze po ramie, nie żadne tam hamulce, na punkcie których masz obsesję ;)

Napisano

Nawet pomijając geometrię, nawet nie wiem jak się zabrać do porównywania krossa A8 do talona 1... jeśli potrzebujesz roweru lepszego ze wszech stron to bierz krossa, jeśli nie to gianta bo różnica w cenie 1000zł to już pokaźna kwota przy tym budżecie.

A co do różnic między Krossem a Kellysem - chyba bym się zdecydował na pierwszego. Od ręki dostajesz 400g lżejszy amorek (no i z manetką) oraz hamulce których nie będziesz musiał wymieniać więc imho wymiana wydaje się być uzasadniona...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...