Pawcio89 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Witam Ponoć Kelly's ma lepszy osprzęt poza kiepskimi hamulcami....Mój budżet to maksymalnie 3500zł a zestaw nowych hamulców to dodatkowo pewnie koło 700zł. Pytanie takie co mam zrobić w takiej sytuacji?Co radzicie?W tym tygodniu zamierzam przymierzyć się do obu rowerów ale już naczytałem i sprawdziłem, że te hamulce w Glocku to padaczka totalna...Niby edycja limitowana a hamulce do du....Nie mam kasy by dokładać na nowe hamulce a wątpię, że te wezmą w rozliczeniu i w ramach rabatu dadzą mi chociaż takie co ma ten Giant Talon. A domyślam się, że po roku, gdy przyjdzie co do czego to i tak będę musiał je zmienić a nie uśmiecha mi się wydać po zakupie kolejne 500 czy ileś zł. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Model Kellys'a to Glock 2012r Talon 1 także 2012 wszyscy doradzili mi Glocka ale na widok tych hamulców i ich opinii niedobrze mi się robi....3500zł i hamulce do niczego
biker90 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 ja bym wziął tego: http://www.bikeman.pl/rower-gorski-giant-talon-1-p-1376.html co ty na to?
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Dzięki ale tylko tamte dwa modele wchodzą w gre
biker90 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 bo pomyliłem linki, poprawiłem już-> spójrz ponownie
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Niezły ale wszyscy mi polecili Kelly's Glock 2012 tylko ma on dziadoskie hamulce i nie wiem czy mi zmienią je w cenie na lepsze biorą te seryjne w rozliczeniu i w formie jakiegoś rabatu
biker90 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 no fajny ten kellys tylko pytanie czy chcesz jeszcze dokładać do nowych hamulców czy chcesz mieć dobry nowy rower bez żadnych problemów. Co do zostawienia ich im w rozliczeniu to raczej niechętni będą, ale dadzą ci taką cenę za nie, że bd wolał je sam sprzedać
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Zobaczymy bo niby rower fajny a na hamulcach oszczędzili w ostateczności gianta talona 1 wezme 2012 chodź ten niby lepszy
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 ale przepraszam bo nie rozumiem - że niby m445 to dobry hamulec ? obawiam się, że słabszego hydraulika ciężko spotkać... a jeśli chodzi o osprzęt to w kellysie o klasę lepszy (powietrzny amor, korba H2, lepszy napęd)
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 W Giant Talon Avida Elixir 1 a tutaj jakies KLS nie wiem czy się dogadam by jakoś mi je zamienili....
elkaziorro Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Akurat w Giancie są Elixir 1, ale wydaje mi się, że nie koniecznie będą lepsze od tych z Kellysa. Natomiast Kellys zdecydowanie przewyższa Gianta wspomnianymi przez Basiq elementami.
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Odniosłem się do talona 1 z linku przesłanego przez biker90 gdzie hamulce to 445...
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Jak coś to Talon 1 2012 a z tymi hamplami co mam zrobić w tym Glocku?Ile dobre hamulce kosztują nie do jakiś maratonów ale takie by dobrze hamowały
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Gdybym stał przed wyborem tych rowerów - wziął bym kellysa i przede wszystkim sprawdził jak one działają (bo może się okazać, że w zupełności Ci wystarczą). Nie wiem czy jest jakakolwiek możliwość wymiany klocków (no coś bardziej skutecznego niż seryjnie - w tej kwestii warto się dowiedzieć) dopiero w ostateczności decydował bym się na wymianę No i warto dodać to, abyś się nie spodziewał, że E1 to będą jakieś żylety...
premier2 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Każde hamulce i tak wymagają dotarcia, więc tak naprawdę ich rzeczywista skuteczność objawi się po ok ~100-200km. No i nie wiem, czy jest sens rozdzierać szaty, bez wcześniejszego sprawdzenia.
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Poczytałem, że te Kls to padła zresztą widać po nich, że to zwykłe seryjne hamulce montowane w najtańszych modelach Kelly's. Ile takie w miare dobre hydrauliki kosztują wraz z tarczami?
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Tarcze masz typowe (160mm) więc tarcz zmieniać nie trzeba... a naprawdę przyzwoite hamulce to deore m596 (mniej niż 400 zł za komplet)
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Niby w tym sklepie mam szansę na jakiś rabat czy coś dlatego myślałem, że może dało by się gdybym seryjne KLS im oddał to coś lepszego by mi założyli ale jak mówicie, że marne są na to szanse to zobacze na żywo oba rowery. Talon 1 2012 szczerze mi się podoba bo i tańszy wszystko ma całkiem niezłe fakt amor gorszy i coś tam jeszcze.
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 te różnice to nie jest coś tam jeszcze tak naprawdę to są kluczowe różnice, które przekładają się na "lepszość" jednej oferty nad drugą
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 A jakieś namiary na konkretny sklep masz?Nie wiem za ile by je tutaj mieli w tym sklepie co rower chce kupić.Te deore by mi wystarczyły w zupełności. Po prostu do reszty osprzętu te kls jakoś mi nie pasują....Fakt nie jestem maniakiem ostatni mój rower to był złom ale chcę zacząć na nowo i konkretnie moje obcowanie z rowerem i mieć mocne i pewne hamulce. Nie będę katował roweru ale za te pieniądze chciałbym mieć wszystko w miare dobre No nie znam się za dobrze fakt poczytałem, że ten widelec w glocku jest lepszy, biegi też lepsze i więcej bo 30 w talonie 27, droższe opony
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 No i właśnie dlatego, że nie jesteś maniakiem i nie będziesz katował nie nastawiał bym się od razu na "nie" w stosunku do tych hamulców (bo mogą Cię mile zaskoczyć).
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Wiem tylko nie chce by po roku okazało się, że musze nowe kupic bo te sie rozlecą dlatego chce pogadac chociaz by mi na te deore wymienili i tak beda lepsze bynajmniej markowe a avidy nie polecasz?Czytałem, ze kłopoty sprawiają
Basiq Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Elixiry mają opinię awaryjnych... nie miałem, nie wypowiadam się w tej kwestii - pogadaj z Andrew, on będzie Ci więcej w stanie objaśnić w kwestii hamulców
Pawcio89 Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Dzięki pogadam widze te shimano deore 596 popularne niedrogie i dobre dosyć U siebie w Gorzowie mam takie marki rowerówjak Trek, Giant, Gary Fisher, Kelly's, Kross i wszyscy radzątego Kelly'sa ewentualnie Gianta Talona 1 mam nadzieje, że jak kupie czy talona czy glocka to nie będą to wydane pieniądze w błoto
Pawcio89 Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Witam Trek warty swej ceny w porównaniu z giantem i kelly's?Pozdrawiam Trek http://www.ssc.pl/trek2008/6500Disc.html Giant http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon/9166/49293/ Kelly's http://kellysbike.com/index.php?id=pl_product&product_id=28018&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=318&subcat_id=320 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.